Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1940. Hitler dobývá Evropu. A ve Spojených státech se snaží sekretářka dobýt srdce svého nadřízeného, právníka Eda. Díky podivným služebním cestám šéfa ale začíná tušit, že něco není v pořádku. A skutečně - Američané vstupují do války a Ed se přiznává, že je špiónem, pracujícím v Německu pro americkou vládu. Když je potřeba dalšího agenta, bývalá sekretářka ochotně nabídne své služby. (Guild Home Video)

(více)

Recenze (93)

Valkyra 

všechny recenze uživatele

Nedoceněné špionážní válečné drama na pozadí druhé světové války. Přínosem tohoto filmu je v postavách Melanie Griffith jako Linda Voss a Joely Richardson jako Margrete Von Eberstein. Mladá špionka Linda a Margrete jsou jako "dvě sestry". Linda ji plně důvěřuje. to se jí však stane osudným omylem. Přes výbornou práci překladatelky při výslechu s přistěhovalci a ne moc dobrou práci, jako kuchařka se stává vychovatelkou dětí generála, jenž má u sebe plány umístění továrny na výrobu zbraní. I když už víte předem jak vše dopadne, neubírá to nic na atmosféře, která graduje v příběhu o přátelství a zradě. Až na drobné nedostatky dalece převyšuje podobné filmy jako je Charlotte Gray 2001, ... ()

wayne99 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mám moc rád, poprvé jsem ho viděl ještě v kině, a protože to bylo začátekem devadesátých let, tak s titulky. Je to napínavé drama se skvělým hereckým obsazením, a jeho jedinou slabinou je to, že hlavní zápletka (ústřední motiv) se nezakládá na historických faktech. Základnu v Peenemünde, kde němci vyvíjeli balistické rakety A-4 (známé později jako V-2) ve skutečnosti neobjevili američtí špióni, ale byla idnetifikována podle fotek z průzkumného letounu Mosquito. Také nálet, který základnu vážně poškodil (a nacisté v důsledku toho převedli výrobu raket do podzemních továten), provedly britské těžké bomrbardovací letouny. To však filmu na zajímavosti nijak neubírá, navíc hlavní dvojici Douglas - Grifithová to spolu náramně sluší, nevím jestli spolu natočili ještě nějaký film, ale tady to prostě skvěle funguje. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná válečná špiónská romance, jejímiž největšími klady jsou zvučná jména, nikoliv už výkony jejich nositelů. Některé momenty slušně napínavé, ale jelikož tušíte jak to skončí, nebere vás to ani zdaleka tolik jako by mohlo, nemluvě o tom, že právě vzhledem k obsahu je to přehnaně dlouhé. Je to takové slušně odvedené řemeslo na dnešní poměry spíše televizního formátu a já hodně váhám mezi padesáti a šedesáti procenty. Ale jo, za Joely Richardson dám 60% a zase zopakuju, že pro role z této doby se narodila:) ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Výborne natočená vojnová špionážna dráma s perfektnou produkciou a hviezdnym obsadením. Michael Douglas a Melanie Griffith v hlavných úlohách sú zárukou bezchybných hereckých výkonov a Liam Neeson tu zrejme zložil skúšku na rolu v Schindlerovom zozname. Príbeh americkej špiónky snažiacej sa zachrániť svojich príbuzných v Berlíne a získať polohu tajnej továrne, v ktorej vyvíjajú rakety. Atmosféra sa výborne stupňuje, takže o napätie nie je núdza. ()

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitná vojnová špionážna dráma, ktorej dominuje príťažlivý scenár a sympatické herecké obsadenie. Melanie Griffith v úlohe špiónky teda nie je bohvie čo, ale spynie "s davom". Najväčším víťazom sa javí Joely Richardson, v menšej úlohe, tentoraz oproti Schindlerovmu listu, poteší prítomnosť (nacistického pohlavára) v podobe Liama Neesona. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (6)

  • Při scéně v obýváku, kdy Linda spolu s otcem čte dopis, hraje "Kinderszenen," Opus 15 od Roberta Schumanna. (HellFire)
  • Film bol v roku 1993 nominovaný na 5 zlatých malín (herečka, herec, film, scenár a réžia). Nakoniec si odniesol len 3 - film, réžia a herečka. (JančiBači)

Reklama

Reklama