Reklama

Reklama

Otevři oči

(TV film)

Obsahy(1)

Půvabná Kristina (H. Maciuchová), jejíž rodiče žijí dlouhodobě pracovně v cizině, zůstane doma sama se svou mladší sestřičkou. Nešťastnou náhodou při automobilové nehodě zraní mladého studenta Milana Presla (J. Drbohlav). Od té doby trpí výčitkami svědomí, protože si myslí, že mladíkovi, který po zranění kulhá, způsobila životní trauma. Půjčuje mu peníze, nechává ho dokonce přespat ve vile. Nepozná, že ji mladík využívá, protože se do ní zamiloval. Jenže Kristina zrovna potkala někoho, s nímž si dovede představit společný život… Komorní příběh Rudolfa Ráže v roce 1975 natočila režisérka Eva Sadková s Hanou Maciuchovou v hlavní roli. (Česká televize)

(více)

Recenze (31)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jaroslav Drbohlav se do role Milana hodil naprosto přesně. Takhle nějak si přesdstavuju slizkého šmejda, ze kterého se stala pěkná pijavice. Hezky to vygradovala. Čekala jsem trošku jiný konec. Ale to, co se stalo k tomu to příběhu sedne mnohem lépe. Souhlasím, že hercké výkony byly výborné a že tenhle příběh je celý postavený jen na nich. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Hana Maciuchová s Radkem Brzobohatým mladí a krásní, moc jim to spolu slušelo, nádherně to mezi nimi jiskřilo a ta malá sestra byla správně holčičí, chvíli k zulíbání, hned nato k zakousnutí.. Hlavní postava způsobí dopravní nehodu, srazí chodce a od té doby vláčí tento skutek za sebou jako vězeňskou kouli, on se jí totiž „postižený“ mladík neustále cpe do života.. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tedy ta třicetiletá Hanička Maciuchová byla v tom roce 1975 (a nejen tehdy) fakt kočka ! Mně se vždycky líbila. Ona a její manžel Jiří Adamíra byli pro mne vždycky takovým noblesním až téměř aristokratickým typem páru ! Film jsem bral jako takovou normální sedmdesátkovou TV záležitost, ale to co rozehrála paní Maciuchová, Brzobohatý a Drbohlav v jednom bytečku to bylo něco ! Tohle opravdu snese srovnání se západními thrillery a psychologickými dramaty. A napomohlo k tomu i to nesocialistické prostředí luxusního bytu. Dokonce si dovoluji tvrdit, že se ve filmu objeví i lehounké erotické dusno. Jak říkám, Maciuchová byla kus a když se pak po bytě vlnila jen v župánku či v těch brutálně krátkých šatečkách jejichž lem dle tehdejší módy končil někde těsně nad stehny a těsně pod zadečkem ..... Uááááá..... Skočil bych jí pod kola taky ! Pro Milana to muselo být něco šíleného. Mít na bezprostředně na dosah takovou kočku, toužit po ní, milovat ji a přitom tušit, že ona ho tam má jen ze soucitu a že nikdy nic nebude... O to hůř pro něj, že právě díky tomu soucitu nereagovala tak jak by žena měla když chce jasně odmítnout neodbytného muže takže se zdálo, že šance ale maličká tu je.... Film celkem slušně graduje a je škoda, že se v závěru víc nepřitlačilo na pilu jako v západních filmech. Tam většinou agresor od zdánlivě bezbranné a mnohem slabší oběti dostane nakládačku aby nakonec už značně poraněn zaútočil naposledy... No, ale ruku na srdce. Být Milanem, nezkusili by jste to také ? Odpoví si po pravdě každý sám. Dávám za 4 lístky do divadla ! Velká spokojenost!!! * * * * ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

To je děs. Psychologický thriller s Maciuchovou na vrcholu krásy a Brzobohatým na vrcholu hereckých sil, a nejsilnější dojem tam dělá hudba. Eva Sadková nikdy pořádně neprorazila do první režisérské ligy, ale vybudovala si jistou pověst v televizní tvorbě. Tady ji zrovna dvakrát nenaplnila. Jalový scénář Rudolfa Ráže jí žádnou velkou oporou nebyl, takže i když se čtveřice protagonistů za svůj projev nemusí stydět, jedinou zajímavou postavu tam má mladičká Nataša Jiráčková. A to jen proto, že scenárista měl zrovna šťastnou chvilku a nenapsal roli jako dítě hlavní hrdinky. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

"...nikdy nemůžeš s kabátem svléci i svědomí..." Má Vás v hrsti, ten lotr po pravici, po levici, co má pod čepicí. Jaroslav Drbohlav jako přitažlivý pronásledovatel, pohledný, seriózní muž, jenž ze svého nitra skrytě tasí nůž. Vy tyranem (z) duše jste, Milane. Nic s Vámi nepohne? Už nemohu déle Vašemu dechu naslouchat. Už chci Vás mít z dohledu. Už mlčte, zmizte. Všechno, všechno Vám dám, jen to, po čem prahnete, si pro jiného nechám. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama