Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Všichni ji chtějí, ale ... Hořce úsměvný pohled na začátek životní kariéry mladé učitelky, natočený podle prvního scénáře Haliny Pawlowské, který napsala ještě za svých studií. (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (50)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film je hodně velké retro. Ty účesy, oblečení, sídliště a celkově život těch lidí, to už prostě neznáme. V něčem se mi to líbilo, ale v něčem teda vůbec. Především to oblečení, to byla hrůza. Hlavně to co měla na sobě ta Eva. Já když to porovnám se stejně starým filmem ze školních lavic BOTA, JMÉNEM MELICHAR, tak tam to oblečení bylo takové jakžtakž. Takové normální, ale tohle byla fakt katastrofa, jak z nejhoršího sekáče té doby. Možná to bylo i tím, aby hlavní představitelka vypadala ještě hůř než vypadala. Ošklivá sice není, ale hezká teda také ne. Ale ještě horší bylo to její chování, ten její charakter. Mě připadala jako taková mladá naivní husa, které je všechno šumák. No prostě úplně nezajímavá. Z pohledu příběhu je to už lepší, je to vcelku vtipná komedie i dobře natočená. Pro mě celkově milé překvapení se vším všudy, které má své klady i zápory. Škoda, že je to tak neznámý film, který televize vůbec nedávají. [818. hodnocení, 45. komentář, 57%] ()

Adam Bernau

všechny recenze uživatele

To bylo tak. Bylo mi asi sedm let, když jsme se s mladším bratrem vypravili do kina na Lucii postrach ulice. Nadšen tímto hodnotným filmem, špatně jsem pochopil informaci, že příště bude druhý díl, i koupili jsme si lístky na odpolední představení, čímž nám nezbylo na zmrzlinu. Při čtvrthodinovém úvodníku, v němž před nehybnou kamerou hrála nějaká dechovka, jsem fyzicky trpěl (v sedmi letech je i čtvrthodina agresívní nudy nesnesitelně dlouhá), ale při pomyšlení na Lucii jsem věděl, že to stojí za to. Dechovka konečně zmizela a na plátně se místo Lucie objevila jakási Eva, po níž se chce, aby se vdala. Zhlédli jsme ten nečekaný film až do konce, pravdaže lehce konsternováni. Víckrát jsem se s ním nesetkal, ale jeho název mi utkvěl v paměti. Stejně jako jediná momentka, totiž ta, kdy se Eva nachází v posteli s Kratinou. Jako na potvoru je Kratinův ksicht tím jediným, co mi zůstalo v hlavě. Uznáte, že za to hvězdička nebude. Jo a to kino, tak to už nestojí. ()

Reklama

Lykos 

všechny recenze uživatele

Jsou tu slušné momenty, ale reakce některých postav jsou pro mě nepochopitelné. Kdyby to byla nějaká crazy komedie, tak bych se nad tím nepozastavovala, ale ono to mělo být asi spíše realistické dílko, no a to se teda na mě nezlobte, vy, co tu chválíte Halinu, za "jako ze života", ale to teda rozhodně ne! Nicméně se to dalo odkoukat a pohled na Přeučila v síťovaném tílku s dírou mě bude budit ze spaní ještě hodně dlouho. Ovšem na druhou stranu, co to tam předváděl Luťanský, to mi hlava nebere. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Odpudivá normalizační komedie, představující si ženskou osamocenost jako pouhé tloustnutí, z něhož snadno vyléčí nezištně pracující nezadaný komunální řemeslník. Mělkost emocí a časnost krizí ovšem výmluvně svědčí o existenciální povrchnosti lidí bez vlastností. Plytkost materialisticky orientovaného socialistického života se projevuje i v tomto filmu, mj. krotkostí kritických motivů, toporností hereckých výkonů a bezmyšlenkovitou režií. ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"Neboj se, že to skončí, nebo vůbec nezačne." Ironický, až destruktivní příběh o životních, pracovních i milostných eskapádách mladé začínající učitelky, která se musí naučit žít zodpovědně a vyrovnat se s tím, že její "Homme fatale", není tím pravým životním partnerem. Hudbu k filmu skládal český jazzový muzikant a trumpetista Michal Gera a zazní v něm i píseň "Neboj se", kterou zpívá Vladimír Kratina. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama