Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čertí škola se v lecčem podobá té lidské. Neposední žáci, přísný a stále zamračený řídící, shovívavý třídní, který na své žáky nedá dopustit. Trojici maturantů (R. Vojtek, M. Zelenka a R. Kalvoda) z naší pohádky je uložen nadmíru obtížný úkol. Mají získat pro peklo hříšné duše pekaře (M. Etzler) a mlynáře (J. Štěpnička). Jenže se mezi čerty, pekaře a mlynáře připlete výřečná slečna Kordélie (V. Cibulková) a plnění čertích úkolů je náhle v ohrožení. Poradit si musí žáci sami. Neobstojí-li v závěrečné maturitní zkoušce, budou v pekle všem pro smích, a navíc jim hrozí dalších třináct let po škole. A to je trest přímo pekelný. (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Pekelná maturita měla velice slibný začátek. Kulisy čertovské školy jsou nádherné a stylové. Je to milé překvapení v té šedi jiných televizních pohádek na nedělní odpoledne, které po léta byla známá díky svým příšerným papundeklovým kulisám. Čertovskou školu nejen že v pohádce řídí Bořivoj Navrátil, tak jasně proti jiným hercům vyniká ve své roli. Ovšem po tom, co jsou tři čerti posláni na zemi, aby do pekla získali pekaře s mlynářem, tak děj začíná pokulhávat. Podobnou pohádkou je ŠKOLA VE MLEJNĚ, akorát tam se učili vodníci. [447. hodnocení, 28. komentář, 44%] ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tož Vilma byla excelentní, hodně pobavila. Asi jsem v polovině ztratil koncentraci, protože mi další návaznosti naprosto unikly, a přestal jsem to chápat. No, podruhé to riskovat nebudu, a paní Cibulkové velkých dvacet s hvězdičkou hihihi. Jinak tam žádná zajímavá postava nebyla, a navíc jich na můj vkus bylo zbytečně hodně. ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Zas tak úplně špatná pohádka to není, i když mi vadí, že čerti jsou tu ukázáni celkem jako charakterní osoby, které uznávají některé principy dobra. Herecké výkony nejsou valné, vyjma Jiřího Štěpničky a Vilmy Cibulkové, která tu vydá "za 10 pekelníků". Ale dětem se tato pohádka určitě bude líbit. Tři a půl. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Laciná pohádková moralita s dost nepřesvědčivým maskováním čertů a špatně napsaným příběhem, který je spíš mozaikou scének než jednolitým dějem. Smířlivější ale jsem kvůli Vilmě Cibulkové, která jako vdáváním posedlá pihatá Kordélie hraje mnohem vyšší ligu, než za kolik stojí celá tahle pohádka. /5. 5. 13./ ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že této pohádce spoustu věcí chybí, Lepší kostýmy pro čerty, lepší kulisy a hlavně lepší scénář. Nicméně na stranu druhou má dva obrovské klady: vynikající herecké obsazení, které z mála vykřesalo naprosté maximum a přesně ten druh humoru na který děti letí. způsob jakým se vše zamotává a odmotává nám dospělým může připadat stupidní, ale děti na něj evidentně slyší. soudě podle reakce dětí, které se u ns na pohádku dívaly a pak si na ni s nadšením hrály. A nelze nepominout vynikající herecký výkon Vilmy Cibulkové, Bohumila Klepla a Jiřího Štěpničky. Za mě 75%. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama