Reklama

Reklama

Vlkodlak: Noční lovec

(TV film)
  • USA Werewolf by Night (více)
Trailer 1

VOD (1)

Za temné a ponuré noci se ze stínů vynoří tajná skupina lovců monster a po smrti svého vůdce se shromáždí ve strašidelném domě prastarého rodu. Při podivném a děsuplném vzpomínání na vůdcův život jsou lovci vyzváni k tajemnému a smrtonosnému soupeření o mocnou relikvii. Čeká je noční lov, který je nakonec přivede tváří v tvář nebezpečnému monstru. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (252)

Juto 

všechny recenze uživatele

Pôsobivý režijný debut od hudobného skladateľa Giacchina, ktorý pristupuje k vizuálnemu rozprávaniu príbehu ako k magickej hudbe, ktorú vytvára. Pričom každý záber (nota) je synchronizovaná s emóciami postáv. A to všetko v nádhernej čiernobielej podobe, ktorá mu dodáva hororovú atmosféru 40. rokov. 7/10 ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Werewolf by Night je po dlouhé době jedním z mála projektů, do kterého Marvel spolu s Disney zbytečně nekecali. Giacchino dostal takřka absolutní kreativní svobodu, a za tu se Kevinu Feigemu odvděčil precizně odvedenou prací (včetně výtečného soundtracku). I když v první polovině najdete jednu či dvě klasické „MCU ptákovinky", na výsledek to díky bohu nemá skoro žádný dopad. Tahle černobílá lahůdka totiž přináší něco, o čem si většina MCU projektů může nechat jenom zdát. Je kreativní, osobitá a má tah na branku. Jasně, výraznou zásluhu na tom má fakt, že stopáž nemá ani 50 minut, ale je to problém? Rozhodně ne. Já osobně se mnohem raději podívám na tři kvalitní „kraťasy“ s parádní atmosférou než na vleklé seriálové drámo, které se topí v šablonách a originalitu vidělo tak maximálně z rychlíku. Hlavně druhá polovina je totiž delikátně natočenou řezničinou, která mi v současných komiksovkách tak chybí. Gael García Bernal je navíc sympoš a Laura Donnelly mu v tom zdatně sekunduje. Feige má momentálně v rukou klíč k neuvěřitelně zajímavému světu, tak jen doufám, že ho nezahodí… ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha jednohubek od Marvelu, která se vám spolehlivě vykouří z hlavy do několika dnů. Nijak zvlášť atraktivní děj, který je brutálně předvídatelný a akce je úplně o ničem a připadala mi otravně children friendly. Za zmínku stojí snad pouze zajímavá stylizace a vizuál vzdávající hold starým hororům, ale ani v tomto ohledu film nepřichází s ničím novým či převratným. Upřímně mi uniká samotný důvod vzniku podobného projektu. [25 %] ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Werewolf by night rozhodně není žádný geniální a novátorský počin, nicméně poměrně těžko se věří, že by něco podobného vzniklo pod hlavičkou Marvelu/Disneyho. Zvlášť potom co Marvel ve své xy fázi nabízí čím dál víc sterilnější filmy, které už zdaleka nemají punc filmové události. Giacchino se v tomhle trošku delším kraťasu inspiroval klasickými horory třicátých let a i když sem nikdy nebyl faoušek Gaela Garcii Bernala, dohromady to tu funguje a ukazuje, že kdyby Marvel přestal sázet na čím dál neoriginálnější a méně a méně záživnou jistotu, pořád by dokázal nabídnout minimálně velmi slušnou zábavu, která by ani nemusela stát stovky milionů...70% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Má to pěkně vykreslenou atmosféru jak z počátků hororové filmografie. Jeden malý problém jsem měl s monstrem/mazlíčkem, který byl trochu moc dětsky roztomilý a to mi tam nesedělo. Taky se tam mohlo víc zabíjet a víc hororovat. Ale jinak to byla docela zábavná jednohubka, možná i dvouhubka... a čekám, jestli tomu přibude nějaký bratříček nebo sestřička. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (13)

  • I přes vizuální feeling starých klasik byl film natočen na digitální kamery a byl použit černobílý filtr. (NiWi)
  • První halloweenský speciál od Marvel Studios. (mikki089)
  • V tomto snímku se poprvé objevuje na televizních obrazovkách komiksová postava Man-Thing (Carey Jones). (mikki089)

Související novinky

Michael Giacchino našel nový projekt

Michael Giacchino našel nový projekt

05.01.2023

Oscarový skladatel a po nedávném debutu u Marvelu se snímkem Vlkodlak: Noční lovec taky režisér Michael Giacchino (Ztraceni, The Batman) se zdá se našel svůj příští tentokrát už celovečerní projekt.… (více)

První reakce chválí novou unikátní marvelovku

První reakce chválí novou unikátní marvelovku

27.09.2022

Oceňovaný skladatel Michael Giacchino (Ztraceni, Star Trek, Válka o planetu opic) musí být s Kevinem Feigem velký kamarád, nejenže totiž od šéfa Marvelu dostal šanci natočit svůj režijní debut jako… (více)

Reklama

Reklama