Reklama

Reklama

Jezevec Chrujda

(seriál)
  • angličtina Snoozy the Badger (festivalový název) (více)
Animovaný / Rodinný
Česko, 2022, 1 h 3 min (Minutáž: 9 min)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Premiérový večerníček přinese napínavé příběhy o potřebě přátelství, o tom, že je správné pomáhat slabším, nebýt pasivní, ale vymýšlet stále nové nápady a dobrodružství. Zvláštní důraz je kladen na začlenění znevýhodněných osob do většinové společnosti citlivě i s humorem. Večerníček zavede děti do pohádkového lesa Habřince. Tam, v útulné jezevčí noře, v obývacím pokoji s krbem, knihovničkou a ušatým křeslem, žije hlavní hrdina Chrujda, jezevec se svérázným smyslem pro humor, kterému jeho přátelé – lasička Anička nebo sovička Stáňa – pomáhají překonávat jeho sklony k mírnému autismu. Má spoustu dobrých a originálních nápadů, které se sice často zvrtnou v pravý opak, ale svou odvahou a pracovitostí se mu nakonec pokaždé podaří vše dotáhnout do dobrého konce. Proti partě stojí tchoř Smradolf, věčný Chrujdův sok bojující o přízeň lasičky Aničky. Animovaný projekt vzniká na základě mimořádně úspěšných knížek Petra Stančíka, který je i autorem literárních scénářů. Hlasy všem protagonistům jedinečným a nezaměnitelným způsobem propůjčuje Jiří Lábus. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

papilon395 

všechny recenze uživatele

Po Mlsných medvědích příbězích další skvělý večerníček, tentokrát podle knižních předloh Petra Stančíka s ilustracemi Lucie Dvořákové. Vizuální i scénáristická lahůdka. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený animovaný večerníček pro děti dle knížek Petra Stančíka se zábavnou postavou jezevcem Chrujdou. Krátké příběhy, krásná animace a pěkné hudební motivy = opravdu dobrý večerníček pro děti. Pětihvězdičková záležitost je to ale především díky skvělému dabingu Jiřího Lábuse! :o)) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jezevec Chrujda je další z řady moderních seriálů pro děti, které se snaží přiblížit současným dětem. Jezevec je proto moderní muž - kutil, který toho hodně zvládne a navíc miluje. Podívá se i do vesmíru a má skutečného škodolibého protivníka. Animace není špatná, ale jednotlivé příběhy tak zajímavé nejsou. Jiří Lábus je dobrý vypravěč. Ovšem zpívat by vážně nemusel. A možná by Večerníčku prospělo, kdyby obsahoval jednu dobrou píseň a ne 7 průměrných, u nichž se hází s rýmy tak, jak jim to zrovna přijde na mysl. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Přestože je scenáristou seriálu sám autor knižní předlohy Petr Stančík, tak se příběhy odehrávají většinou velmi odlišně, než v již vydaných knihách u nakladatelství Meander. (Yardak)

Reklama

Reklama