Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krachující, nepříliš úspěšnou produkční společnost se rozhodne její šéf Bobby Bowfinger zachránit natočením filmu podle scénáře, který sepsal jejich účetní. Jedná se o akční sci-fi o invazi mimozemšťanů. Do hlavní role chce obsadit samolibou černoškou hereckou hvězdu Kita Ramseyho. Zhýčkaný představitel akčních filmů, který nesnáší bělošskou nadřazenost, má hrůzu z mimozemšťanů a sklony k exhibicionismu, však odmítne. To ale Bobbyho nemůže odradit. Obklopený partou nadšených amatérů využije služeb dvojníka, jímž je Kitův prostoduchý bratr, a natočí film tak, aby o tom Ramsey neměl ani potuchy. Svolení, aby mohl materiál pořízený skrytou kamerou použít, získá Bowfinger výměnou za kompromitující záběry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Frank Oz /Spinavi, prohnili Lumpove, kdo s Koho/ je len priemerny reziser, akych po svete behaju cele desiatky. A v roku 1999 uz Eddie Murphy dokonale vyhasol, a tocil len priemerne komedie - to je pripad Bowfingera - ale potom len podpriemerne hrozy. Tu mu nastastie prihrava uspesny komik Steve Martin, ktory ma komedialny talent, takze divak sa obcas dobre zasmeje. Namet je dobry, scenar slape naplno, a hoci je Oz len rutiner, toto sa praveze podarilo. 69 % ()

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Dokonalá komedie! Kde by dnešní film byl nebýt průkopníků a nadšenců typu Eda Wooda, Lloyda A. Simandla nebo Zdeňka Trošky? Tihle lidi to nemohli dělat pro prachy, musela je oslepit jen láska k pohyblivým obrázkům. Tady je přesně vystiženo, jak funguje produkce a výroba B-filmu. Věčný nedostatek peněz, šestákové scénáře k poblití, neumětelští herci bez talentu, zlatokopky na postupu. Frank Oz si ale neutahuje škodolibě nebo jízlivě, snaží se o osobitou poctu ve stylu natáčení filmu o filmu. Hollywoodský systém dostane od něj přes držku skrze traumatizovanou hvězdu, která si svoje švestky v hlavě neurovná bez scientologické církve. Nejvýstižnější scéna je ta, kdy zděšený Bowfinger oznamuje svému štábu, že začínají točit... A kdo měl největší talent? Rozhoduji se mezi dvěma Mexikánci - asistentem kameramana a jedním podržtaškou, kterému se líbil Občan Kane :) ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je opravdu málo komedií, které dokážu milovat tak moc, že pokaždé když je vidím, se musím smát jako tenkrát, když jsem je viděl poprvé. Trhák pana Bowfingera je ztřeštěná komedie o partičce, která chce natočit film. Ta ironie je už obsažena ve filmu samotném a pokaždé, když je vidím, musím se smát. Steve Martina jsem nikdy extrémně nemusel, ale tady jakoby se změnil, z věčně hrajícího strachujícího se tatíka na brilantního režiséra Bowfingera. Stejně tak jako Eddie Murphy. Za poslední dobu si nepamatuju tak dobrý film, kde by on mohl představit své sklony ke komice. Tady se mu to podařilo, dokonce v dvojroli naprosto dokonalým způsobem. Výborná komedie, kde dva, v dnešní době, vcelku průměrní herci, dokázali zahrát tak dokonale, že bych byl rád, kdybych je v podobně ztřeštěné komedii ještě někdy viděl. Tedy Eddieho určitě. Ten, dle mého názoru, v poslední době padá na držku hodně solidně a je pomalu na čase aby se probral. Doufám, že se tak stane a že se opět budu moci podívat na nějakou komedii, která mě stejně pohladí a potěší na srdíčku, jako to udělal Trhák pana Bowfingera, který jsem jednoho parného večera shlédnul v malé místnůsce na chorvatských ostrovech plné lidí matně čekající na zábavu, a do dnes se toho nedokázal zbavit. ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

ON:-Takže ty s ním spíš? ONA:-Áno. ON:-Takúto odpoveď som nečakal. ONA:-Takže vidíme sa večer? ON:-Jasné.... Možno nie je komédia, ktorá by každého príjemne potešila. Ale je to mega zábava, so skvelými hercami z nich samozrejme celému filmu kraľuje nielen Steve Martin ale samozrejme Eddie Murphy. No a krásna Heather Graham sa musí páčiť každému! ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy si tady střihnul hned dvě role a já nevím, která z nich byla lepší, protože obě byly neskutečně zábavné. Takže co mě na tom především bavilo, byl právě Eddie. Jinak je to taková milá komedie o velké lásce k filmu a musím říct, že jsem to panu Bowfingerovi opravdu přála, aby natočil svůj trhák. Mexičani byli fajn, především když rozebírali úhel kamery a použité nasvícení. Pes byl taky dobrý, no vlastně ono tam bylo dost vtipných věcí, takže kdo se nebavil, jeho smůla. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Původně se film měl jmenovat Bowfinger's Big Thing. (viperblade)
  • Film se natáčel v Pasadeně, v Santa Monice, v Burbanku, v Hollywoodu, v Ingelwoodu, v Beverly Hills a v Long Beach v Kalifornii. (rafix)

Reklama

Reklama