Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krachující, nepříliš úspěšnou produkční společnost se rozhodne její šéf Bobby Bowfinger zachránit natočením filmu podle scénáře, který sepsal jejich účetní. Jedná se o akční sci-fi o invazi mimozemšťanů. Do hlavní role chce obsadit samolibou černoškou hereckou hvězdu Kita Ramseyho. Zhýčkaný představitel akčních filmů, který nesnáší bělošskou nadřazenost, má hrůzu z mimozemšťanů a sklony k exhibicionismu, však odmítne. To ale Bobbyho nemůže odradit. Obklopený partou nadšených amatérů využije služeb dvojníka, jímž je Kitův prostoduchý bratr, a natočí film tak, aby o tom Ramsey neměl ani potuchy. Svolení, aby mohl materiál pořízený skrytou kamerou použít, získá Bowfinger výměnou za kompromitující záběry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Vitex26 

všechny recenze uživatele

66%? Spím či bdím? Jsem na správné stránce, viděl jsem stejný film? Totiž co já zhlédl, to byla dějově i umělecky plochá a koncentrovaná nuda přímo k uzoufání. Vlastně se sám sebe ptám, proč to rovnou nepošlu do odpadu. Snad jen za Heather Grahamovou a její rozverné poskakování. A opěvovaná poslední scéna? Samoúčelná snaha být rádoby vtipný za každou cenu na mne působí navýsost vypočítavě a trapně! ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Steve Martin odved slušnou práci jako scénárista i herec a dvojrole Eddieho Murphyho je spolu s děvkoidní rolí Heather Graham výborná. Kromě několika povedenejch gagů (rasistický narážky, mimozemšťani, scénář fiktivního snímku) nabízí příběh i několik hlášek. Je ale škoda, že se narážky na konkrétní herce objevujou jen v úvodu - v týhle hollywoodsko parodický rovině se moh Steve Martin ještě víc vyřádit. Dovedu si představit, že při natáčení Bowfingera musela být ještě větší zábava, než při jeho sledování, zejména při znalosti Hollywoodskýho zákulisí. Čtvrtá slabší hvězda za "vyděračský" záběry s mažoretkama Lakers a tečku v podobě trháku "Padělané kabelky a ninjové". ()

Reklama

Torgal 

všechny recenze uživatele

Podarená komédia s originálnym nápadom o natáčaní filmu na skrytú kameru. Cítiť z neho lásku k filmu, viaceré gagy sú super (totálne ma odrovnala záverečná karate scéna), a celkovo si film drží celú stopáž nadštandardnú úroveň vtipov. Veľmi dobrá dvojrola Eddieho Murphyho a výborná Heather Graham, Steve Martin tiež príjemne prekvapil. K vyššiemu hodnoteniu mi ale niečo chýbalo, z tohto nápadu sa dalo vyťažiť predsa len o niečo viac. 7-/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Rozumím tomu že ve své době tohle znamenalo návrat Eddieho Murphyho. Scénář filmu je rozhodně zajímavý. Nápadem je natočit film s hvězdou akčních filmů aniž by o tom dotyčná ikona cokoliv tušila. Občas stačí čekat kdekoliv ve křoví nebo na podzemním parkovišti na své záběry. U filmu jsem se místy bavit, ale je škoda velké nevyrovnanosti. Režisér Frank Oz mě nikdy nějak vyloženě neseděl. Robert Downey Jr. i přes svou pidi postavu těžko přehlédnutelný. PS: Dostal jsem vás čůr.ci! 55% ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

ON:-Takže ty s ním spíš? ONA:-Áno. ON:-Takúto odpoveď som nečakal. ONA:-Takže vidíme sa večer? ON:-Jasné.... Možno nie je komédia, ktorá by každého príjemne potešila. Ale je to mega zábava, so skvelými hercami z nich samozrejme celému filmu kraľuje nielen Steve Martin ale samozrejme Eddie Murphy. No a krásna Heather Graham sa musí páčiť každému! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Steve Martin prohlásil, že inspirací pro postavu Daisy (Heather Graham) mu byla herečka Anne Heche, s kterou měl předešlý rok aféru. Vtip na konci filmu, kdy Daisy prohlásí, že se stala "jednou z nejmocnějších lesbiček v Hollywoodu", je narážka na fakt, že ihned poté, co Steve a Anne přestali randit, vyšel najevo vztah Anne s Ellen DeGeneres. (viperblade)
  • Eddie Murphy přijal tuto roli, až když slyšel, že bude pracovat se Stevem Martinem. Eddie je totiž Stevenův velký fanoušek. (viperblade)

Reklama

Reklama