Reklama

Reklama

Angličanka

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(6)

Cesty Eliho Whippa, vysloužilého zvěda a člena kmene Pawnee, se zkříží s Angličankou Cornelií Lockeovou, která se chce pomstít muži, jenž je podle ní zodpovědný za smrt jejího dítěte. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (115)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Angličanka měla tu nevýhodu, že jsem před ní viděl dvě Sheridanovy série 1883 a 1923, které byly skvělé. Angličanka je „jenom“ dobrá. Atraktivní prostředí Divokého západu, dobré obsazení, poměrně zajímavé postavy a krásné scenérie, to všechno jsou plusy seriálu. Bohužel jsou tady i výrazné mínusy. Dají se asi všechny zahrnout pod zbytečné nadužívání technických možností. Mám na mysli například snímání kamery z nezvyklých úhlů (ty opakované podhledy při rozhovorech byly velmi rušivé), podivné a časté přeostření kamery a především častou a špatnou dramatizaci. Proč hraje dramatická hudba a je použitý zpomalený záběr už při tak běžné situaci jako je vystoupení z dostavníku? Pokud je tohle použito příliš často, ztrácí to na působivosti a ta pak schází u těch opravdu dramatických scén. Příště tyhle technické hrátky ořezat a bude to lepší. Samotný příběh je vcelku zajímavý, jen mi přišel lehce neuhlazený a někdy zbytečně pomotaný. Obloukem se vrátím na začátek a zopakuji, že Angličanka je dobrý seriál. Doporučuji ale raději dva Sheridanovy seriály 1883 a 1923. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, zajímavá, působivá věcička, western v takovém jiném kabátku, ovšem dle mého gusta.. Emily je v roli Angličanky úchvatná a strhující, věřila jsem jí každý úsměv i každou prolitou slzu.. Příběh ženy, kterou pohání touha po pomstě, mě zaujal, bavil a byla jsem napnutá jak struna, jak to dopadne.. Poslední díl celou skládanku pohnutých osudů hlavních postav završil, závěr zdařilý, pěkně natočené, báječný hudební podmaz, u mě spokojenost.. ()

Reklama

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Vynikající kamera, krásně westernová atmosféra, hudba a exteriéry. A navíc skvělé výkony hlavní dvojice. Konec byl sice trochu moc melodramatický, víc se mi líbila první polovina, kde se jen cestovalo a střílelo, ale závěrečné vysvětlení zápletky alespoň dost věcí vyjasnilo. Líbilo se mi balancování mezi kýčovitým romantickým Západem a naopak Sergioleonovským flusáním bezzubých zpocených kovbojů. Tohle bylo realisticky tak nějak mezi, za mě ideální. Hluchá místa jsou, ne že ne. Ale ten indoš je prostě tvrďáckej správňák kterýmu chcete fandit, Vinetou de vod válu, to je jednou jistý. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Teraz tu máme ponurý Leonovsky špinavý western, plný zákerákov a hyen na každom kroku, o ktoré sa treba aj razantne postarať. Tak Emily Blunt môžem v čomkoľvek. aj keď tu máme na oko paničku Angličanku. No heh, dokáže to rozbaliť, jednoznačne. Nie je to úplne dokonalé, sú tu nejaké dejové skoky ale pozorný divák si usleduje ktorá kedy bije. /80%/ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi okamžitě naskočila Opravdová kuráž, ale coenovský rukopis se postupně úplně ztratil a na jeho místo nastoupil příběh oplývající indiánskou poetikou, lehkým romantickým nádechem a přímočarou a nekompromisní brutalitou, která prostupovala celý Divoký západ. Postavy jsou napsané na jedničku a tím nemíním jen oba hlavní protagonisty, ale i řadu dalších charakterů, které se seriálem občas až mihly. Emily Blunt tu je v životní formě a nevzpomenu si, že bych jí někdy tak nekriticky žral a Chaske Spencer dal jednoznačně zapomenout na to, že si vůbec kdy čuchnul k Tvajlajtu. Jeho stopař je tady top a vůbec bych se nezlobil, kdyby tenhle Póni dostal svůj vlastní spin-off. Nemám tu nejmenší výhradu. 100% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie seriálu prebiehalo v Španielsku, predovšetkým v okolí Madridu, v regióne Kastília-La Mancha. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

19.10.2023

Režisér Jaume Collet-Serra (Mělčiny, Black Adam) si již poněkolikáté zopákne spolupráci s produkční společností Seven Bucks Dwaynea Johnsona a pro studio MGM nyní natočí snímek Kate Warne. Hlavní… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama