Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Komediální anime seriál s výraznými surrealistickými prvky je především kritikou všech možných i zdánlivě nemožných deviací a deformací, na které je možno v asijské kultuře a společnosti narazit.
Hlavním hrdinou je Nozomu Itoshiki, středoškolský učitel, jehož jméno v překladu koresponduje s jeho duševním stavem - totální beznadějí. Při jednom ze svých marných pokusů o sebevraždu je však konfrontován s jednou ze svých studentek - nebetyčnou optimistkou. Posléze se ukáže, že v jeho nové třídě není snad jediný student normální, tedy až na jednu studentku, jejíž normálnost opět hraničí s extrémem. Následuje dvanáct dílů plných japonské šílenosti, bizarnosti a … totální beznaděje. (Skejpr)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Věčná optimistka, perfekcionistka, stíhačka, školní hikikomori, MPD cizinka/Japonka, ilegální imigrantka, jedna úplně normální holka a učitel, který se každý den několikrát pokouší spáchat sebevraždu, protože ví, že všechno dopadne, jak nejhůř může. Zní to jako vcelku obyčejný recept na ztřeštěné komediální anime a tím SZS opravdu je. První tři díly jsou velmi vtipné, ale při sledování dalších to již bylo o něco slabší. Niméně jsem rád, že jsem se dozvěděl, co všechno lze vyhypovat a jak se to dělá. Koho to zajímá, ať se podívá na druhou polovinu šestého dílu :) Horší ****. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Koukám a nevěřím svým očím. Já u SZS nemám hodnocení :-D Není možná! Taková dokonalá úžasná super věc :-) Málokdy uvidíte něco tak optimistického, něco tak pesimistického, něco tak komediálního, smutného, veselého, něco tak bohatého, chudého, nevěřícího, ... Tahle show se mi zapsala do hlavy a navždy ji budu milovati :-) Ovšem, slabá místa se zde nacházejí. Kde ne ;-) 90% ()

Reklama

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Spočiatku ma dej ani samotné spracovanie, najmä po vizuálnej stránke, nezaujali. Ako plynuli epizódy, začal som si na jednotlivé výstrednosti charakterov privykať, hodnotenie sa z pôvodných 2* vyšplhalo až na 4. Pri poslednej epizóde som automaticky klikal na - prehrať ďalšiu, ale na moje sklamanie prehliadač už nič neotvoril. ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele

Po grafickej stránke hrôza, niektoré scény pripomínajú skôr rozpohybovanú mangu a to sú ešte tie krajšie - aspoň je mi jasný dôvod, prečo to má toľko pokračovaní (výroba musela byť fakt lacná) - na druhej strane, tá kresba postáv sa mi celkom páčila (opäť, byť to v papierovej podobe...)... Učiteľ začne byť po pár častiach dosť otravný, dievčatá to však vyrovnajú... V niektorých epizódach je tých naozaj vtipných scén menej, v iných zase viac, páčila sa mi tá predposledná, no koniec to dosť kazí... Slabé 3*, pokračovania si nechám ujsť... ()

Hees 

všechny recenze uživatele

WAU Sayonara Zetsubō sensei je naozaj ťažké anime od začiatku až do konca a miestami aj dosť nudné teda pre tých čo sa nebudú snažiť mu porozumieť. Musíš sa fakt sústrediť, aby ta toto anime bavilo a tak toto rozhodne nie je oddychové anime, aj keď možno na prvý pohľad tak vyzerá. Problém budú mať hlavne ľudia čo nevideli veľa anime, nemajú veľa znalostí o Japonskom štýle života atď, tí sa búdu doslova nudiť a nechápať nič. Dôležité je najmä to, že toto anime je fakt originál a ťažko sa hľadá podobné anime, ktoré by malo takéto prvky a to je vlastne dobre a pridáva tomuto počinu hviezdičky na CSFD. Postupne sa nejaké nápady opakujú a gradácia deja trošku chýba, ale zábavnosť zostáva na rovnakej úrovni až na to, že diváka nebaví pozerať stále to isté, aj keď s malými obmenami. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Hříčka se jménem pana učitele Itošiki Nozomu spočívá v tom, že dva znaky tvořící příjmení Itošiki (糸 - ito 色 - šiki, existuje ale i několik dalších možností čtení), jsou-li napsány těsně vedle sebe, vypadají jako znak 絶 (zecu). Ten pak spolu se znakem představujícím jméno Nozomu - 望 tvoří slovo "zecubó", beznaděj. Proto učitel svoje jméno raději píše odshora dolů, neboť tak k záměně nemůže dojít. Obdobné potíže se jménem má i většina ostatních členů rodiny Itošiki. (Mates2106)

Reklama

Reklama