Reklama

Reklama

Aria

(seriál)
Trailer 1
Japonsko, (2005–2015), 22 h 48 min (Minutáž: 17–30 min)

Předloha:

Kozue Amano (komiks)

Kamera:

Hiroši Jošida

Hudba:

Takeši Senó

Hrají:

Erino Hazuki, Čiwa Saitó, Rjó Hirohaši, Činami Nišimura, Tomohisa Asó, Megumi Nasu, Fumie Mizusawa, Sajaka Óhara, Tomoko Kawakami, Kaori Mizuhaši (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(57)

Recenze uživatele Jeoffrey k tomuto seriálu (4)

The Animation (2005) (S01) 

Teda můžu jen říct, že takhle příjemný a skvělý pocit jsem měl naposledy asi při sledování Natsume yūjinchō, nebo třeba Mushi-shi, i když tady se prakticky nic nadpřirozeného nebo nijak vzrušujícího neděje... Přesto je tohle přesně ta poklidná pohodová záležitost u které se naprosto skvěle relaxuje. Je to klidné, roztomilé, vtipné s nenáročným dějem u které se dá parádně vypnout a naprosto geniálně relaxovat s pocitem, že se dívám na něco kouzelného. Je to jako příjemná cesta gondolou po krásných Benátkách kdy člověk v klidu sedí, kochá se vším tím krásným okolo a je prostě klidně unášen. Za mě prostě nádhera! 9,7/10 ()

The Natural (2006) (S02) 

Je opravdu jen málo tak dokonalých zážitků, jako udělat si dobrý čaj (nebo třeba i horkou čokoládu) zalézt si do peřin a k tomu si pustit něco příjemně oddechového a sladce kouzelného. Celý svět, běžné starosti a třeba i špatné počasí je člověku potom prostě ukradené. Série Aria je přesně ten typ anime, co se k takovémuto zážitku dokonale hodí. Zatím jsem neviděl příjemnější, krásnější a klidnější anime. Druhá série je navíc ještě zajímavější než ta první díky lehkému nádechu tajemna i když ladění seriálu a ten příjemný pocit co z něho mám je pořád stejný. Takže pořád nádherné. 10/10 ()

The OVA: Arietta (2007) (S02E27) 

Kvalitativně stejné jako seriály, ovšem oproti prvním dvěma sériím je vidět posun na poli animace, některé detaily jsou více vykreslené, některé exteriéry se snaží být více propracované, což ovšem ne vždy pomáhá "kouzelnému" dojmu, který autoři chtějí navodit. Přesto je to pořád krásné a kouzelné a tak i speciální díl naplno splnil má očekávání. 9,5/10 ()

The Origination (2008) (S03) 

Kdyby byla celá Aria jedním uceleným anime, tak bych neváhal si tuhle podívanou zařadit mezi svých TOP 10 seriálů. Ten příběh jako celek je prostě asi tím nejpříjemnější a nekrásnějším, co jsem viděl. Bohužel takhle vybírat jen jednu část podle mého nejde, protože každá z těch částí je nádherná a kouzelná, ale je to vždy jen část příběhu. Aria the Animation je velmi krásný úvod, který nám představí svět "nových Benátek" seznámí nás s charaktery a ukáže jakým tempem a v jakém stylu nám bude příběh podáván. Aria the Natural je prostředkem, který krásně pracuje s prostředím, mírně pracuje s charaktery a ve stále stejném nádherném a příjemném tempu nám vše pozvolna ukazuje. Aria the Origination je úžasné emotivní finále, kdy vše skončí asi tak nějak jak jsme si v duchu přáli a které si zkrátka člověk neskutečně užije. Jednotlivě je to krásné, ale dohromady je to dokonalé. Za sebe i zde tedy dávám opět 10/10 a jsem s celým anime i s jeho jednotlivými částmi naprosto spokojen. ()

Reklama

Reklama