Reklama

Reklama

Jakub a obří broskev

  • Česko James a kouzelná broskev (více)

Obsahy(1)

Osiřelý Jakub žije u svých zlých tetiček. Jednoho dne potká podivného starce, který mu věnuje vak plný kouzel. Díky nim vyroste na suchém stromě obří broskev a Jakub netuší, že právě ta ho dovede k zaslouženému štěstí. (oficiální text distributora)

Recenze (36)

reygadas 

všechny recenze uživatele

Zaujímavo poňatá rozprávka z pera Roalda Dahla, ktorá v istom smere odkazuje aj na predošlú spoluprácu Tima Burtona a Henry Selicka. Táto dvojica vytvorila spoločne v tom istom zložení, ako v prípade tejto rozprávky, t.j. Tim Burton produkcia a Henry Selick réžia v roku 1993 rozprávku s podobne bizarnou atmosférou pod titulom Predvianočná nočná mora, ktorá v sebe niesla už všetky Burtonove estetické prvky, pretože tá bola dokonca jeho autorským dielom. V tejto novšej spolupráci dvoch spomínaných autorov sa nesie odkaz v duchu Predvianočnej nočnej mory aj v malej epizódnej úlohe, kde nechali rovnako dobre a nezabudnuteľne vyniknúť Jacka Skellingtona v úlohe ducha, ako inak, už nebohého piráta. Kostlivec Jack, ako hrdina Predvianočnej nočnej mory opäť zanechal dobrý dojem a nepochybne aj nový hrdina James. Krásna rozprávka, tak pre malých, ako aj veľkých a nepochybne bude aj pôžitkom pre gurmánov, lebo aj ja som slintal za tými veľkými a šťavnatými sústami broskyne. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Jedna z najslabších poloanimovaných disneyoviek. Niekto by nazval plná fantázie, ja hovorím uletená. Hlavne hraná časť je zlá až fraškovitá, nehodná Disneyho. Animovaná je o niečo lepšia, je dobrodružná a trochu divoká, aj keď postavičky majú k sympatickosti ďaleko, humor je divný a nejakú pointu okrem nájdenia si kamarátov som akosi nezachytil. ()

Reklama

nerow 

všechny recenze uživatele

Co sráží celý snímek o úroveň níž, je kombinace stop-motion animace a hraných sekvencí. Já jsem prostě na kombinace animací s hranými pasážemi naprosto hákliví. Sice hraný úvod i závěr byl dobře stylizačně provedený, ale naprosto se tam nehodil. Kdyby se býval Selick rozhodl pro formu stop-motion v rozsahu celé stopáže, tak bych snad nemohl nic vytknout. Hlavní důvod byl zřejmě ušetření několika měsíční práce i slušné části rozpočtu. Tím pádem ve formě stop-motion vznikla pouze cesta přes moře na broskvi.. Selikovi rozhodně toto rozhodnutí pro hrané sekvence nezapomenu a do dnes mě štve, že tím srazil na kolena něco, co mohlo být naprosto famózní. 80% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Dahlovu předlohu, kterou film soudě dle spousty rozhořčených komentářů nehezky zneuctil, jsem nečetl, a tak jsem se prostě kochal fantazijní animovanou jízdou pod taktovkou Henryho Selicka, říkal si, jak by se mi tenhle film líbil coby dítěti (zřejmě moc) a podupával si do rytmu skočných písní a Newmanovy bezva hudby. Hrané pasáže byly moc pěkně stylizované, ale vadil mi v nich prkenný představitel hlavního hrdiny (dokonce víc než ohavné tetičky či ještě ohavnější pavouk). Milý oddech. A dostal jsem chuť na broskve. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Animovaná část byla moc dobrá, každý z brouků měl vlastní charakter a svou nezastupitelnou úlohu v dobrodružství. Hraná část už byla slabší, zvlášť tetičky byly silně přehnané. No a pak to Jakubovo rozumování o městě snů NYC...A osobně se mi ani nelíbila příhoda s podmořskými piráty, která v knize není a která nahrazuje vynechanou příhodu s mračňáky. Tak nevím proč to tvůrci udělali. Přišli jim mračňáči málo akční? Nicméně Dahl umí napsat příběh pro děti a Selick ho poměrně úspěšně natočil. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama