Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Recenze uživatele Radek.SCH k tomuto seriálu (3)

Season 1 (2000) (S01) 

Slabší než Seikai no monshō. Jedna bitva roztahaná na 13 dílů je moc i na anime, kde s těžkopádností už tak nějak předem počítám. Přidejte k tomu pokaženou romantiku mezi hlavní dvojcí, která naprosto poztrádá lehkost, která byla v první sérii (spíš mi to připomínalo křeč, typu Taiyo no uta nebo Keulraesik). A nakonec to dorazí neustálé vzpomínání na to, co jsme spolu před třemi lety prožily. Humoru taky ubylo. Ale i tak tomu dám ještě jednu šanci a podívám se na Seikai no senki II. - 60 % ()

Season 2 (2001) (S02) 

O fous lepší než Seikai no senki, ale i tak to na Seikai no monshō nemá. Konečně jsme se i na chvíli dostali zpátky na zem, souboje jsou odsnunuty na vedlejší kolej a hlavní prostor je věnován evakuaci vězňů z ostrova, přičemž nám hned v prvním záběru tvůrci zdělí, že Jinto umírá, aby jsme deset dílů čekali na... hádejte. No, když je ještě Seikai no senki III a na plakátě je mimi jiné Jinto? Jo, správně. Tak člověk vlastně jenom čeká a hádá, jakou cestičkou se k tomu konci dopracujeme. A udělat opět jednu sérii, o trapných deseti dílech, ve kterých se navíc skoro nic nestane (rozuměj neposuneme se ve válce skoro vůbec dál a vztah Jinto-Lafiel je už od půlky Seikai no monshō stále na stejném místě)? 13+1+13+10+2 jepodle mých výpočtů 39, takže kdyby se z toho udělala jedna série, pokud možno s jednoduchým ne-nutno-překládat názvem (např. Lafiel), nebylo by to lepší? - 70 % ()

Season 3 (2005) (S03) 

75 minut mi má stačit? Seikai no senki IV bohužel asi nebude (po 6 letech bych v to nedoufal), ale očividně to nebude líto zas až tolika lidem (32) [k 25.2.2011] Takže po nedokončeném FMP! další výborně rozjetá a useknutá série. Ale možná je to dobře. Nejspíš by se zase řešila v celé jedné sérii jedna bitva, a Jinto s Lafiel by se zase nikam neposunuli. - 70% ()

Reklama

Reklama