Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bobu Wiley je případ nad kterým už mnoho psychiatrů zlomilo hůl. Přesto se doktor Leo Marvin, který je na vrcholu své kariéry rozhodne mu pomoct. Brzy však pozná, že Bob není pacient jako ostatní. Jeho problémy by se daly popsat slovy "notorický blázen", který hledá společnost psychiatra jen aby nebyl sám. Když doktor Leo Marvin odjede na dovolenou, netuší ještě, že jeho nový pacient Bob za ním přijede a nedá mu pokoj ani na dovolené. Brzy začne Bobova přítomnost doktorovi přímo pít krev, zato vlezlý pacient si získá přízeň celého městečka a hlavně Leovy rodiny, což doktora vytáčí až do nepříčetnosti. Co se ale stane, když Bob pokazí doktorův tolik očekávaný televizní debut a prezentaci jeho nové knížky Dětské krůčky? (ic)

(více)

Recenze (147)

VeraF 

všechny recenze uživatele

Olala :-) ...naprosto osvěžující film, který mi vždy způsobí příjemné culení. Bob Billa Murraye je magor tak trochu na pěst a tak trochu k pomilování, ale Murray je v tom výkonu tak vytrvalej a dobrej, že je to odzbrojující komedie. Film má mírně konejšivé účinky nedělního filmu. Definici ;-) nedělního filmu naleznete v mém komentáři k filmu Kráva. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Je to typ komedie, která se líbí snad všem. Murray se skvěle vetřel do vysoce postavené rodiny a všechny tam rozhádal. Byla to parádní podívaná. Vždycky má největší rozum otec, tak to má být. Murray se umí vždy skvěle zabydlit v jakékoli roly, je to jako Dany de Vito. Smál sem se až do polední chvíle a to i v titulkách, kde bylo závěrečné zhodnocení. ()

Reklama

Fleur6 

všechny recenze uživatele

Bill Murray je neskutočne úžasný komik, pri jeho recitovaní "his favourite poem" som sa skoro pocikala od smiechu. Aby ste mi porozumeli - predstavte si Billa, považovaného za šialeného, pred skupinou psychoterapeutov, pri tom ako vraví: "Roses are red, violets are blue, I'm a schizophrenic, and so am I". Tých situácií však na mňa bolo priveľa, čo si vyžiadalo strhnutie jednej hviezdičky. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Dodnes považujem tento film za vrcholné dielko režiséra Franka Oza, rovnako ako jednu z najlepších komédií z Bill Murrayom. Jeho nenútená vtipnosť, nápaditosť a hlavne skvelé duo Murray a Dreyfuss robia s tejto inak celkom obyčajnej snímky neskutočne originálnu zábavu. Najlepšie na tomto filme je, že ani na sekundu nepoľavuje. Od úvodných tituliek až po tie záverečné sa stále niečo deje a stále je to všetko vysoko pozerateľné. Nedokážem tam nájsť ani jednu chybičku, alebo scénu, ktorá by film dáko spomaľovala, alebo pasáž, ktorá by vyslovene nudila. Je vidno, že všetci do jedného si natáčanie užili a to má za výsledok toto pozoruhodné dielko, ku ktorému sa stále rád vraciam a ktoré ma nikdy neomrzí. ()

GoustDog 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že tady hraje u mě hodně nostalgie. Tahle filmová taškařice mi totiž často zpříjemňovala dětství. Nedá se však popřít, že Bill Murray je zde excelentní a Dreyfuss svou roli rovněž dobře zvládl. Jen mi lezlo na nervy vždycky ono - alespoň pro mě - příliš přepísklé "finále". Komedie je to totiž poměrně inteligentní, a tak mi béčkové odbočky tohoto typu u snímku trochu vadily... a vadí doteď:) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Julie Hagerty je jen o deset let starší než její filmová dcera Kathryn Erbe. (Karlos80)
  • Julie Hagerty byla jen o 10 let starší než její filmová dvera Anna. (HellFire)

Reklama

Reklama