Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Díky technologii klonování se stal svět nedaleké budoucnosti rájem na Zemi. Smrtelné choroby přestaly existovat, váš nový pes může být navržen tak, aby barevně ladil s pohovkou ve vašem obýváku, na které se vyzývavě protahuje ideální virtuální přítelkyně, hologram přesně podle vašich snů a představ. Aby se vědecký pokrok jako už tolikrát v historii neobrátil proti lidstvu, upravuje pravidla klonování přísný Zákon šestého dne, pojmenovaný podle Starého Zákona. Právě šestého dne od počátku světa stvořil Bůh člověka... Bývalý pilot bojové helikoptéry Adam Gibson (Arnold Schwarzenegger) se jednoho večera vrátí domů a zjistí, že na jeho místě uprostřed milované rodiny se ocitl dokonalý dvojník, do nejmenšího detailu shodný s originálem. Dříve než se válečný veterán stačí vzpamatovat z přímé konfrontace se svým klonem, jehož existence je teoreticky vyloučena Zákonem šestého dne, musí čelit vražednému útoku nelidsky dokonalých zabijáků. Kdo a proč může mít zájem na smrti bezvýznamného pilota? Jen jediná věc je už v tuto chvíli jasná svou kůži zkušeného válečného pilota neprodá Adam Gibson lacino (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (296)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hmmm tu ma trocha prekvapuje nízke hodnotenie užívateľov. Tak za prvé Arnie je skvelý herec, to už sa vie pár desaťročí. Príbeh je o budúcnosti a klonovaní. Trocha to pripomína Total Recall. Michael Rapaport tiež skvelý výkon. Koniec tiež prekvapujúci. Ja som bol milo prekvapený a je to jeden z filmov, ktoré si môžem kedykoľvek pozrieť znova. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Au, ustřelil mi nohu! Ty boty byly nový a stály mě celý majlant!" Arnold pronásleduje Arnolda a do toho se motá parta tajných, co slouží svému šéfovi. Ten má zase na své straně doktora, co dokáže naklonovat nejen zvířata, ale i lidi. Svižný příběh plný honiček a příjemných efektů, kde se nejde pro ránu daleko. Překvapilo mě, jak mě film po letech pobavil snad proto, že současná produkce je až na výjimky vpravdě mizerná. Divné je, že jsem si ho téměř nepamatoval....ale jinak fajnová oddechovka. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Jeho doutník kouřil jiný chlap, jeho dort spořádal jiný chlap, na zadek jeho manželky sahal jiný chlap, no, jiný, byl to jeho klon. Fušovat přírodě do řemesla se nemá, navíc, když se kdosi spletl a omylem naklonoval bývalého bojového pilota s vizáží Arnolda Schwarzeneggera, kterého si tak jeho fans užijí hned ve dvojí (ač charakterově/herecky nijak odlišné) verzi. Mně osobně Arnieho neherecké přednosti vždycky bavily, i za deset let (a to bude akční žánr zase někde jinde) nebudu mít problém sáhnout po nějaké jeho kousku (i když to asi nebude 6. den) a dojatě zavzpomínat na jistoty přiznané žánrové pitomosti. Tentokrát vsadil na látku diskutovaného klonování živých organismů, mdle filosofuje, otírá se o genové inženýrství a snaží se bavit. Ne vždy se mu to daří, ač tvůrci sehnali slušný rozpočet (i tak futurovýsledek vypadá jako chudý bráška třeba Spielbergova Minority Report). Škoda, že akce úplně nestrhne, škoda, že je místy samoúčelná (zbytečná počítačová letecká scéna v horách), škoda, že záporáci nejsou víc ujetí a škoda i toho, že tvůrci nenabídli víc momentů, kdy třeba panenka v životní velikosti tak nějak přestane mluvit. Když se nebojí černohumorných scén a nápadité akce, plusové body naskakují. A tady jsou sakra potřeba. ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Když Arnie nebyl ještě gubernátorem, tak byl vyjímečným pilotem a nadaným špionem-samoukem. A takového Arnieho mám rád. Nemyslím, že by se mu dalo říkat Pan Herec, ale v takových filmech je kovaný dobře a odvádí kus poctivé řemeslné práce. 6.den mě překvapil i trochu i po dějové a scénáristické stránce- ne, opravdu nejde o brak, a dokonce i nějakou myšlenku to zvládlo obsáhnout. Samozřejmě, šlo by si s ním hrát více, ale stejně šlo především o akci a o film, který spíše svou mentalitou patří do let devadesátých. Já jsem spokojený sedmidesátiprocentně. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Arnolda si vždy rád pripomeniem. Určite si však spomienky na jeho filmy nebudem oživovať týmto filmom, no až také zlé to nebolo, keď že som nezaspal a nenudil som sa. Film ťažiaci najmä so zaujímavého námetu, toto totiž nebola typická 'arnoldovka' a so zaujímavej atmosféry blízkej budúcnosti. A občas nejaký slušný zápis v podobe dobrej hlášky. 70%. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (10)

  • Kevin Costner se vzdal hlavní role, protože mu rozvrh natáčení filmu zasahoval do jiného. (CliffLee)
  • Úvodní citát je z knihy "Genesis", kde je stvořen šestý den Adam. (Terva)
  • Billy D. Lucas (jako Billy Lucas) na filmu pracoval jako kaskadérský double Arnolda Schwarzeneggera. V téhle době již bývalý Arnoldův kaskadérský double Peter Kent si ve vedlejší roli zahrál chlapíka z ochranky, který sleduje výstupy z bezpečnostních kamer na obrazovkách v Replacement Technologies. (Rominator)

Reklama

Reklama