Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neuvěřitelná kariéra pravděpodobně nejlepšího boxera všech dob. Čerstvý držitel olympijského zlata, 18ti letý Cassius Clay, usiluje o mistrovství v těžké váze. Pod vedením vynikajícího trenéra Angela Dundee, Clay převezme titul od Sonnyho Listona. Brzy poté Clay konvertuje na islámskou víru a změní jméno na Muhammad Ali. Když je náhle vedením označen jako 1A, z náboženských důvodů odmítá. Jeho těžce získané vítězství je odebráno. Po vítězství v tří a půl leté soudní při, se vrací zpět do ringu a předvádí nejlepší souboje všech dob. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

dezert 

všechny recenze uživatele

Naprosto zoufalej pokus o vyždímání peněz z Aliho tehdejší slávy. Je to v podstatě merchandesign, akorát hodně špatně udělanej. Už od první scény, která má zobrazovat vítězství na Olympiádě, a kde je dohromady asi 5 lidí, je jasný, že to nebude žádná bomba. Hardcore přijde ve chvíli, kdy postavy najednou začnou z ničeho nic mizet z plátna (Malcolm X), aniž by bylo podaný jakýkoliv vysvětlení, když začne Ali vysvětlovat, proč je Eljah Muhammad největší vůdce muslimů v Americe, a nebo proč tam není žádná zmínka o jeho první manželce. A v tu chvíli už je vám jasný, že je to v podstatě na zakázku točená blbost, ve které má prsty Herbert Muhammad, což znamená, že dostanete plno vyfabrikovanejch historek, který měly tehdy utvářet Aliho legendu. K filmu samotnýmu - Ali sám o sobě má takový charisma a kouzlo a vtip, že mu věříte v podstatě všechno. Bohužel je film docela amatérština a nakonec je na něm nejzajímavější to, že jeho režisér umřel 4 měsíce před premiérou a dodělával to za něho Monte Hellman. Připravte se na to, že budete muset překousnout naprosto neskutečně trapný scény, kde se uvádí jednotlivý postavy na scénu (aby se většinou stejně v dalších vlastně neobjevily, takže je to tím horší), na nulovej příběh, a na herce, kteří jsou úplně nepodobní svým předobrazům. Jako zápasy jsou použitý originální Aliho souboje, a mají větší filmařskou hodnotu, než celej tenhle film. Jedna hvězda za Aliho, druhá za to, že je to těžká obskurnost. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Muhammad Ali byl skutečně nejlepší boxer všech dob a býval by byl i dobrý herec, zatímco většina sportovců hrát neumí, on tu v roli sama sebe působí lépe než, když byl sám sebou v dokumentárních záběrech, kde zoufale přehrával. Zde hraje klidně, uměřeně a soustředěně a hraje skoro líp než někteří profi herci. Škoda, že nepověsil rukavice na hřebík o pár let dřív, takhle si zbytečně zatlouk hřebík do rakve o pár let dřív. Ve filmu mohl klidně udělat kariéru, rád bych ho viděl i v normálních filmech, byl by dobrý v psychologických dramatech. ()

Reklama

Visáč 

všechny recenze uživatele

Ali hrá Aliho vo filme o Alim. Nie je to síce žiadna super pecka, ale rozhodne to prekonáva Mannov pokus. Navyše, hrá tu Borgnine, má to rýchlejší spád i dynamiku a stálo to celé o 100 miliónov dolárov menej. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama