Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Fiktivní příběh o švédském podnikateli v moderních technologiích, který s partnery vymyslí legální streamovací platformu a převrátí tím hudební průmysl vzhůru nohama. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (49)

MFloyd 

všechny recenze uživatele

Moc povedená minisérie. Hlavně oceňuji, jak si každý díl vybral jinou postavu a zároveň jiný úhel pohledu, kdy přemýšlíte, jestli jeho nebo její názor je pro vás přijatelný a u mě to fungovalo naprosto skvěle. Jediná škoda, že to celé působí až moc televizně, nebo lacině, což se snažili autoři zakrýt občas dobrými nápady, ale i přesto jsem neměl pocit, že jde o dokument dosahující ostatních lepších netflix sérií. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Prerozprávať ten istý príbeh z viacerých pohľadov a dostať tak 6 podobných, a pritom rozdielne vyznievajúcich príbehov, bola trefa do čierneho. V podstate hraný dokument, ktorý prináša vysvetlenie technických, morálnych, právnych a neviem ešte akých problémov, ktoré mohli stáť, a zrejme stáli za vznikom Spotify. Na odborné informácie najviac zaujímavý diel Programátor. Čo sa týka empatie s nejakou postavou zasa kraľuje diel Partner. Som rád za osvetlenie súvislostí, ale sluchátka z uší mi to nevystrelilo. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Výborná švédská minisérie, která se s fiktivními postavami zaobírá myšlenkou vzniku Spotify. A ano, běžný divák by možná řekl, co je tohle za námět, ale realita je někde úplně jinde. Vznik Spotify pro jednou změnil hudební průmysl a právě zde je o tom řeč. Originálně v každé epizodě z pohledu různých lidí a pohledem různých očí. Některé momenty jsou takřka geniální, jen závěr je trošku zbytečný. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Semtam se přihodí, že přiletí doposud zcela nepropagovaná minisérie, která vás upoutá třeba jen plakátem, vy ji zkusíte v dlouhé chvíli (já například na cestách) a vyklube se z ní jeden z největších klenotů, co v daném roce uvidíte. Spotify je služba, kterou používám denně, extrémně fandím jejímu nápadu a její dominanci na světovém trhu a extrémně mě bavilo sledovat příběh o tom, jak (možná) vznikla. Švédi po bezchybném Chalífátu zase strefili hřebíček na hlavičku a já si přeju, aby se jim to nejdýl za další dva roky zase povedlo. [viděno na Netflixu] ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Každý, kto tých pár grošov mesačne vycáluje za predplatné Spotify, tak každý si je viacmenej asi zbežne vedomý evolúcie hudobného priemyslu a práve toho komfortu, za ktorý platí a pre ktorý na túto službu v dnešnej podobe nedá dopustiť. A asi nikoho neposadí na prdel teda šok, že to nebol zrovna jednoduchý pôrod a jednoduchá cesta, ktorú Spotify ušlo od prvého nápadu a že ten naivný 'jánošíkovský' sen dať hudbu všetkým zadarmo asi musel prejsť tažkými trenicami vo vydretý kompromis v dnešný funkčný biznis model. To, čím The Playlist ale strhne a prečo to pravdepodobne dáte všetko vo veľmi rýchlom slede, je tá mozaiková štruktúra šiestich epizód. To, že v každej epizóde má slovo iná, odlišným spôsobom zainteresovaná strana a každá má rovnaký priestor. Nejde len o ten nápad, ide o to ukázať všetky tie rôzne perspektívy a sprievodné strety záujmov. A ja ako divák som mal z toho vo výsledku taký výsostne uspokojený komplexný, vyvážený dojem a ucelenú predstavu a všetko navyše podané zábavnou a zrozumiteľnou formou. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (1)

  • Na začiatku epizódy dostane Daniel Ek (Edvin Endre) otázku, ako sa má Arsenal. Je to narážka na fakt, že Ek v skutočnosti londýnsky futbalový klub FC Arsenal chcel kúpiť. Švéd dokonca poslal majiteľom Arsenalu ponuku, no rodina Kroenkeovcov ju odmietla. (Domineus)

Reklama

Reklama