Reklama

Reklama

Smrtící bumerang

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Svět byl pro něho příliš velký a spravedlnost měla úplně jiné rozměry. Bylo mu dvanáct, když zavraždil svou matku a jejího milence. Po sedmnácti letech má být propuštěn z psychiatrické léčebny. Protože je Karl retardovaný, léčení jeho chování nijak nemohlo změnit ani mu nemohlo pomoci. Při návratu do normálního života pomáhá Karlovi i ředitel sanatoria. Sežene mu práci u svého známého v dílně, kde si Karl najde kamaráda. Malý Frank žije sám s matkou a oba se stávají pro Karla jeho novou rodinou. Rodinou, které nikdo nesmí ubližovat. Ale surový milenec Frankovy matky je nesnesitelně agresivní. Bude se historie opakovat? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Osobitý indie počin bez šance na komerční úspěch, na který je příliš pomalý, komorní a intelektuální. Zároveň prakticky to samé platí o uměleckém ocenění, na které je příliš usedlý a sentimentální. Avšak na emocionální strunu zahraje více než dobře. Unikátní one man show Thorntona, který je jak za kamerou, tak i před ní naprosto unikátní. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

hodnotím kladne. Billy Bob je geniálny aj ako herec, aj ako scenárista a režisér a aj keď moje srdce is získal už skôr, týmto citlivým a dojemným filmom si svoju pozíciu len upevnil a vo mne upevnil pocit, že mám naozaj nos na obľúbených hercov. A nielen to, tomuto charizmatickému chlapovi sa zrejme podarilo "oživiť" citlivejšiu časť môjho ja. Všetky filmy, ktorých hlavným hrdinom je psychicky postihnutý človek sú svojím spôsobom jedinečné a skvelé (Forest Gump, My left Foot, RainMan) a tento takisto. Takže fajn, Billy Bob, ďakujem a len tak ďalej. ()

Reklama

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Dekantne a milo zrobená snímka, pre širšie mainstreamové publikom. Jasne nieje to žiaden popcorňak (to v žiadnom prípade), je to skor taká privetivo zrobená oscarovka. Emócie sa tu podávaju so strašne pomalým odstupom. Pomali, ale isto. Žiadná emociónalna vydieračka. Ten kto sa na toto rozpoloží tak ho Sling Blade pohltí a pekelne zničí. B. Bob Thornton predviedol taký výkon, že zastienil večšinu top holywoodských hercov. Naozaj niečo geniálne. Zaujimavé, ale nie tak zničujúce, ako to malo byť. Jim Jarmuschové cameo pobavilo.80% ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

rovnou dva klobouky dolů před BBT - jeden za úžasné herectví, druhý za skvostnou režii. jeho Karl a několikaminutové scény bez střihu mi tenhle film vryly nesmazatelně do šedé kůry mozkové a kdyby se ve filmu dělo trochu víc, šel bych s hodnocením na plný počet... ale chtít ještě třetí klobouk za scénář už by bylo prostě trochu moc. nicméně věřím, že se ke mně tenhle bumerang ještě někdy v budoucnu vrátí a třeba ho docením úplně. prozatím 80% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

"Mami to je Karl, potkal jsem ho v prádelně....Pojď, promluvíme si v zadu....Karle, máma říkala, že můžeš bydlet u nás v garáži....Je chudák mentálně zaostalej"...Ale no táák, vážně? Spin-off Forresta Gumpa, v hlavní roli Bubba. Dojemná pohádka o čistotě prosté mysli, která přivede svého nositele až na Golgotu. Idylické charaktery ostatních kladných hrdinů, máme tu citlivého gaye, vnímavou a milující matku , oduševnělého chlapce, starostlivého ředitele nemocnice či bodrého majitele opravny malých strojů, ostře kontrastují s Karlovými zážitky z dětství a tím jediným opovrženíhodným či politováníhodným, vyberte si sami, zlým mužem. Pravdivé bohužel jen v postulátech, ale i to vlastně stačí, viďte. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

  • Hlavnú rolu mal pôvodne stvárniť John Ritter, ktorému nakoniec pripadla postava Vaughana Cunninghama. (shimik77)
  • Natáčelo se od 15. května do 15. června 1995 ve státě Arkansas v USA. (BMW12)

Reklama

Reklama