Reklama

Reklama

Smrtící bumerang

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Svět byl pro něho příliš velký a spravedlnost měla úplně jiné rozměry. Bylo mu dvanáct, když zavraždil svou matku a jejího milence. Po sedmnácti letech má být propuštěn z psychiatrické léčebny. Protože je Karl retardovaný, léčení jeho chování nijak nemohlo změnit ani mu nemohlo pomoci. Při návratu do normálního života pomáhá Karlovi i ředitel sanatoria. Sežene mu práci u svého známého v dílně, kde si Karl najde kamaráda. Malý Frank žije sám s matkou a oba se stávají pro Karla jeho novou rodinou. Rodinou, které nikdo nesmí ubližovat. Ale surový milenec Frankovy matky je nesnesitelně agresivní. Bude se historie opakovat? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Časovo rozdelené do dvoch nevýrazných ale za to svojím posolstvom odlišných dejových rovín, kde si hlavný hrdina za mlada počínal vo svoj kriminálny prospech a po "vyliečení" ponecháva "šťastie" priateľskému okoliu. Človek nemusí byť psychicky zaostalý aby rozoznal dobro od zla, ale niekedy postihnutý človek musí preberať túto hlavnú iniciatívu, keďže zdravý rozum občas chradne. Smekám pred Billom, jeho umelecky dôstojne dielo plné silných emócií ma dostalo, určite kvôli ľudskému scenáru a samotnému výkonu Billa, ktorý ako postihnutý nachádza náhradu za svoju desivú a krutú minulosť u dobrých ľudí. Lenže kde je dobrota a ochota nachádza sa tu aj impulzívne zlo a faloš, kde záporné vlastnosti môžu raz za čas dobro vytlačiť na druhú koľaj. A keď to vie postihnutý postrehnúť a okolie je voči tomu bezbranné, musí bez ďalších okolkov zakročiť. I keď by ho to malo znovu stať (ne)chcenú slobodu... 90% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ospalý arkansaský venkov, retardovaný vrah s dobrým srdcem a nevyhnutelná cesta k zastavení zla.. Předvídatelnost i hra na city je u filmů podobného ražení hrozně tenký led, ale mám dojem, mmm…, že to od hořčice umaštěný pan Thornton zvládl. Ve správnou chvíli dokázal tu tenzi ve vzduchu odlehčit, opřel se o magickou hudbu Daniela Lanoisa a vše vyšperkoval pár opravdu „must remember“ scénami (Karlova úvodní zpověď novinářce, hádka v jeho nové rodině s Karlem nasávajícím vše jako houbička v popředí na křesle či závěrečný hovor na policejní stanici). V zaujetí soustředěným výkonem Good Retard Boba Billyho by se nemělo zapomínat na slizké klubko hadů ve složení Walsh, Yoakam, Duvall. Český distribuční název z ranku „pojmenuju to za každou cenu“ se nejspíš shoduje s tím, co jeho autora trefilo do hlavy pár vteřin před tou náhlou erupcí invence.. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Dráma ako remeň. Vôbec nechápem, ako mi niečo takto geniálne mohlo tak dlho unikať. Silný príbeh o priateľstve v tej najčistejšej forme, výborne rozobraté charaktery postáv, dramatické spracovanie na jednotku a atmosféra by sa pri niektorých scénkach dala krájať. Niekedy si vážne myslím, že niečoho tak nezištne úprimného a láskavého sú schopní iba postihnutí - neskazené, čisté duše. Podobný námet má aj Joe (2013), len s tým rozdielom, že hlavná postava nebola tak výrazná, tak výborne psychologicky spracovaná a ani tak perfektne zahraná. Po scenárovo-režisérskej stránke prvotina B. B. Thorntona a hneď tu máme zásah do čierneho. Podľa môjho názoru ide o jeho životné dielo, nič lepšie po tomto už nemá. Týmto mi však dokázal, že ako režisér má podstatne na viac. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Film, který vznikl na základě krátkého snímku „Some Call It Sling Blade“ Mentálně zaostalý Karl Childers , který zná z okolního světa pouze kůlnu a léčebnu, z které je po dlouhých letech propuštěn. Karl i svět si budou muset poradit, jak si na sebe zvyknout. Jenže svět „Je příliš velký“.Výborný Billy Bob Thornton. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Billy Bob ztvárňuje svůj komplikovaný charakter včetně mimiky, pohybů a prazvláštní mluvy téměř k nepoznání, ovšem jako režisér ve mě další vlny obdivu nevyvolal. Nic proti standardnímu budování melodramatu s krutým i lidským vyzněním, ale příběh byl velmi přímočarý a předvídatelný, slzu by to ze mě nevymáčklo ani omylem. Chvalitebnou úroveň však nechci více shazovat, Smrtící bumerang bych i tak označil jako podařený, milý a zároveň i trochu smutný film, jehož postavy skutečně dýchají věrohodným životem... Jen ta srdceryvnost na mě příliš nepůsobila. 7/10 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

  • Aby Billy Bob Thornton (Karl Childers) udělal svou chůzi více nemotornou, měl v botách rozdrcené sklo. (venus)
  • Natáčelo se od 15. května do 15. června 1995 ve státě Arkansas v USA. (BMW12)

Reklama

Reklama