Reklama

Reklama

Smrtící bumerang

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Svět byl pro něho příliš velký a spravedlnost měla úplně jiné rozměry. Bylo mu dvanáct, když zavraždil svou matku a jejího milence. Po sedmnácti letech má být propuštěn z psychiatrické léčebny. Protože je Karl retardovaný, léčení jeho chování nijak nemohlo změnit ani mu nemohlo pomoci. Při návratu do normálního života pomáhá Karlovi i ředitel sanatoria. Sežene mu práci u svého známého v dílně, kde si Karl najde kamaráda. Malý Frank žije sám s matkou a oba se stávají pro Karla jeho novou rodinou. Rodinou, které nikdo nesmí ubližovat. Ale surový milenec Frankovy matky je nesnesitelně agresivní. Bude se historie opakovat? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

misterz 

všechny recenze uživatele

Dráma ako remeň. Vôbec nechápem, ako mi niečo takto geniálne mohlo tak dlho unikať. Silný príbeh o priateľstve v tej najčistejšej forme, výborne rozobraté charaktery postáv, dramatické spracovanie na jednotku a atmosféra by sa pri niektorých scénkach dala krájať. Niekedy si vážne myslím, že niečoho tak nezištne úprimného a láskavého sú schopní iba postihnutí - neskazené, čisté duše. Podobný námet má aj Joe (2013), len s tým rozdielom, že hlavná postava nebola tak výrazná, tak výborne psychologicky spracovaná a ani tak perfektne zahraná. Po scenárovo-režisérskej stránke prvotina B. B. Thorntona a hneď tu máme zásah do čierneho. Podľa môjho názoru ide o jeho životné dielo, nič lepšie po tomto už nemá. Týmto mi však dokázal, že ako režisér má podstatne na viac. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Billy Bob Thornton prekvapuje vo všetkých smeroch režisér - scenárista - herec toto všetko zvládol bravúrne a natočil silný príbeh o tom ako sa dá začleniť medzi ľudí aj takému človeku čo nespĺňa mnohé kritéria a popri tom dokáže pomôcť aj keď niekedy musí spraviť to najhoršie, snímke nechýba nadhľad a vtipné odľahčenie, ktoré naplno funguje pre dej a nijak nezľahčuje smutný námet, čo nám vykresľuje. ║Rozpočet $1miliónovTržby USA $24,475,416Tržby Celosvetovo $34,175,000 ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

Film, který vznikl na základě krátkého snímku „Some Call It Sling Blade“ Mentálně zaostalý Karl Childers , který zná z okolního světa pouze kůlnu a léčebnu, z které je po dlouhých letech propuštěn. Karl i svět si budou muset poradit, jak si na sebe zvyknout. Jenže svět „Je příliš velký“.Výborný Billy Bob Thornton. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, že Billy Bob nám ukazuje, jak by mohl vypadat Forrest Gump, kdyby byl trochu větší magor. A jde mu to perfektně. On je v této roli opravdu famózní, všechna čest a klobouk dolů. Je škoda, že nemůžu dát plný počet, protože některé scény působily dost rušivě (rande s holkou, která byla nejlepším zaměstnancem měsíce v únoru) ale jiné byly až magické (hlavně rozhovory mezi samotným Bobem a Lucasem Blackem). Nicméně milovníkům "pomalých" filmů musím tohle dílko doporučit. 80 %. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Slingblade je nesporný důkaz tvůrčího i hereckého talentu Billiho Bob Thortona. Jako režisér dokázal z malého příběhu velký film. Film je sporý na výpravu a podobné výrazové prostředky, jeho kouzlo spočívá v poutavosti a také hereckých výkonech. Sám Billy Bob Thorton je jako Karl prostě fenomenální. Ale není sám. Všechny role jsou obsazeny a ztvárněny excelentně. Karlův kolega z psychiatrického nápravného zařízení, rodinný homosexuální přítel, malý kluk to vše jsou postavy ztvárněny natolik plasticky, že příběhu lehce uvěříte. Zvláštní kapitolou je pak matčin přítel, který je takový parchant, že bych neuvěřil, že herec, který ho hraje, může být dobrý člověk. Film má několik obzvlášť silných momentů, hned na začátku, kdy Karl vypráví svůj příběh, poté scéna, kdy si prohlíží svou kůlnu a hovoří se svým otcem a konec. Hudba filmu také vysloveně sluší, takže není co řešit; jasných 5*. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

  • Hlavnú rolu mal pôvodne stvárniť John Ritter, ktorému nakoniec pripadla postava Vaughana Cunninghama. (shimik77)
  • Aby Billy Bob Thornton (Karl Childers) udělal svou chůzi více nemotornou, měl v botách rozdrcené sklo. (venus)
  • Celosvětová premiéra proběhla 30. srpna 1996 na filmovém festivalu v Telluride. (BMW12)

Reklama

Reklama