Reklama

Reklama

Soud opouští mafián Ricca, který byl uznán nevinným. Cestou Ricca s jeho kumpány odpraví maskovaný policista. Někdo vzal spravedlnost do vlastních rukou. Na případ je nasazen poručík Briggs (Hal Holbrook). K případu se ale zaplete i nevybíravý kriminalista Harry Callahan (Clint Eastwood), který byl před časem suspendován pro nepřiměřené násilí. Harry se zastaví u bývalého kolegy a získá dojem, že Charlie by mohl být oním policejním katem. Brzy dojde k další akci šíleného policisty: postřílí bavící se společnost v sídle jiného gangsterského šéfa. A zanedlouho zastřelí pasáka, který zamordoval prostitutku. Harry je povolán zpět do oddělení vražd. Zločiny však neustávají: kokainový král je zmasakrován a zanedlouho i policista, jenž chtěl do případu proniknout. Briggs je přesvědčen, že za vraždami stojí jeden z šéfů mafie a pošle Harryho, aby ho zatkl. Gang byl ale varován – a mrtvoly se začínají kupit… V pořadí druhé pokračování o drsném detektivovi Harrym Callahanovi natočil zkušený televizní režisér Ted Post (Pověste je výš, Do nitra Planety opic; TV seriál The Twilight Zone), jenž směle navázal na prvotní počin zvaný Drsný Harry. Podobně, jako předchůdce, i tentokrát si styl dobově nebral žádné servítky. Bez nutných příkras, ale zato s westernovým a noirovým zápalem, bezprostředně vykreslil horoucí ulice zločinu San Francisca a nekonečnou policejní rutinu. Na filmu se mimo jiné opět podílel vynalézavý hudební skladatel Lalo Schifrin. A jako spoluscenárista figuroval Michael Cimino, jenž s Eastwoodem o rok později natočil Thunderbolt a Lightfoot, a posléze se proslavil klasikami typu Lovec jelenů či Nebeská brána. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Sedmdesátý léta se v Americe nesly ve znamení svobody, takže si každej dopřává hojně sexu a drog. Stejně tak gaunerů přibylo, snad aby se Harry ani napodruhé nenudil. Jenže tentokrát mu někdo fušuje do řemesla a všechny ty šmejdy, kterejm se nechce za katr, posílá rovnou pod kytičky. Nechat vychladnout svoji čtyřiačtyřicítku, to fakt dokáže naštvat, takže je potřeba, aby tomu drsňák Callahan učinil ráznej konec. A je mu jedno, na jaký straně zákona tihle spásní andělé stojí .. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí celé callahanovské série můžu říct, že Magnum Force se mi ze všech pěti dílů líbila nejvíc. Opět je zde skvělý Clint Eastwood házející jednu cool hlášku za druhou. Ve vedlejší roli i charismatický Hal Holbrook. Záporák není tak úplně jednostranně zlý, jako tomu bylo v prvním dílu, a to dává Magnum Force takový punc originality, což už se v žádné z následujích částí neobjevilo. Na svou délku snímek vůbec ani trochu nenudí a dokonce mi ubíhal rychleji, než tomu bylo v případě prvního dílu. Tohle pokračování pro mne znamená vrchol celé série, byl jsem velmi spokojen a nemám daleko k tomu, abych dal pět hvězd. ()

Reklama

Gimp 

všechny recenze uživatele

Clint trousí suché hlášky jako oslík bobky a tváří se drsně, spousty mrtvých a automobilová honička v ulicích San Francisca (hop, bum, hop, bum..). Co chtít víc? No snad jen větší prostor pro záporáky, kteří jsou prostě redukováni na "ty špatné" a jejich úchylné motivace nejsou moc do podrobností rozebrány. Spíš jen natolik, aby je mohl Clint umlátit nebo ustřílet k smrti. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Kamenujte mě, jak chcete, ale tohle byl pro mě nejslabší díl z této "drsné" série. Nemít to Clinta v hlavní roli, a kdyby se film neodehrával v San Franciscu, tak bych tipoval, že tohle je akorát sprostá vykrádačka skvělého prvního dílu. Naštěstí tam Clint je. Naštěstí pro tento film, jak jinak. 50 %. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $44,680,473Tržby Celosvetovo $44,900,000║ Najlepší film zo série Drsný Harry, kde je dej pekne napínavý a plný zvratov, nechýba slušná dávka akcie, nekompromisný Eastwood ako Harry vo svojej úlohe krásne dominuje a ide po celý čas jasne za svoji cieľom bez zaváhania, proste úloha chladného neúprosného policajta mu náramne padla. /90%/ ()

Galerie (89)

Zajímavosti (23)

  • Jedná sa o šiesty najlepšie zarábajúci film na svete v roku 1973. (westerns)
  • Honička s važdícími policisty na motorkách se odehrává na dvou vyřazených eskortních letadlových lodích USS Rabaul a USS Badoeng Strait odstavených v Kaiser Shipyard v Richmondu. Obě byly v čase natáčení již vyřazené a čekaly na sešrotování. (Martensson35)
  • Autor scénáře John Milius si kromě honoráře vyžádal jednu z Harryho pistolí. Scénář však nedokončil a zbytek dopsal začínající režisér Michael Cimino, který přidal závěrečnou scénu. (Roztržitý Luke)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama