Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Wes Block vyšetřuje zákeřné vraždy mladých žen. Sám žije podivínsky a v noci vyhledává prostitutky, které neodmítají perverzi. Netuší, že je součástí vrahova dokonalého plánu a důkazy, nalezené na místech činu, čím dál víc směřují proti němu. Smyčka se pomalu, ale jistě utahuje, aby si vybrala svou další oběť... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby nejexotičtější Eastwooda role. Formální stránka téměř identická se snímkem Cruising. Obsah už tolik překvapivých momentů nenabízí, na čemž se podílí velká porce otřepaných klišé a totálně naivních osobních šarvátek( škrcení, utržená ruka apod. ). Jako kompenzace poslouží efektně vybudovaná atmosféra, jejíž tajuplnost jde ruku v ruce s náplní. V Clintově filmografii - příspěvek do počtu. Vyšší ambice zde skutečně nejsou. 65% ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Uvnitř nás všech je temnota. Někdo ji zvládá, někdo ji předvede. My ostatní se snažíme kráčet po laně mezi těma dvěma!” Detektiv Clint Eastwood je na stopě sadomasochistickému vrahovi, jenž jde po prostitutkách. Samotného hrdinu přitom opustila manželka a sám má tak trochu stejný objekt zájmu: sice je tak nanejvýš pouty připoutává k posteli, ale jinak prostitutky rovněž vyhledává. Určitě zajímavý prvek. Výsledek zobrazuje jakýsi přirozený naturalismus a těží z poměrně solidní atmosféry i několika odlehčených momentů, ostatně pomáhá už samotný příběh z pera Richarda Tugglea (napsal i scénář k Útěku z Alcatrazu). Režijně je to ovšem v několika pasážích docela odbyté, což s ohledem na výše popsané (drsný polda, dvojí život, noční podniky, sériový vrah) mrzí dvojnásob. 65% ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Okolo Clinta se stahuje smyčka, ale to si jeho postava svou blbostí dělá vesměs sama a nahrává vrahovi aby ho dostal tam kam chce. Jinak nezáživná nudná kriminálka jakých jsou tucty a když vyjde najevo kdo je vrah a jaký je jeho motiv tak si říkáte, že to přeci sakra mělo Clinta napadnout dřív než dvacet minut před koncem. Finále je takové typicky osmdesátkové, ale celkový dojem nezlepší. Eastwood má spousty lepších filmů než je tenhle.30% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ale tak nebyla to vůbec špatná detektivka. Mrtvých děvčat tu bylo docela dost- vrah se opravdu činil, jen škoda, že drtivá většina vražd se odehrála mimo záběr kamer – přitom když už došlo na násilí, dokázala si s tím dvojice Richard Tuggle, Clint Eastwood celkem poradit a vytvořili i zajímavou atmosféru. Kurňa hlavní hrdina měl tedy zvláštní choutky ve všech těch strip barech a privátech, ale tak proti gustu…Jen mě nasralo, že opíchal tolik ženských a nakonec si vybral pomalu tu nejméně atraktivní z celého filmu. Malá Alison Eastwood zdědila talent po fotříkovi, jen ho v dospělosti nedokázala moc prodat – tak zas potěšila v dospělosti chlapy fotkami v časopisu Playboy. No nic, průměrná podívaná to byla, pár světlých okamžiků by se tu našlo, mrtvých taky dost, trocha té perverznosti – no já byl spokojený. 60% ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Drsný a syrový thriller z Malpaso produkce, kde se Clint Eastwood vydává do nebezpečných vod nočních podniků, orgií a na vlastní kůži poznává, jak vypadá skutečná paranoia. Jde zde o pohled na policistu Wese Blocka, který vede dvojí život, má dost starostí jak sám se sebou, tak se svou rozdělenou rodinou (jeho starší dceru zde hraje jeho skutečná dcera Alison Eastwood) a sám využívá častých návštěv nočních klubů pro pány v srdci New Orleans. Když se v jeho okolí začne objevovat jedna ženská mrtvola za druhou, musí sám pochybovat o tom, jestli není vinen on, protože smyčka kolem jeho krku se začíná povážlivě utahovat. Velice zajímavý film a skvělá role pro Clinta Eastwooda, který zde stvořil jednu ze svých nejpozoruhodnějších hereckých kreací, první hudební linka pro Lennieho Niehause v Clintově snímku a drastický, tudíž klasicky osmdesátkový závěr. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (13)

  • Snímek byl propagován sloganem "Policista na hraně". (ClintEastwood)
  • Dceru Wese Blocka Amandu hraje skutečná Eastwoodova dcera Alison. (ClintEastwood)
  • Štáb se musel během složitého natáčení vyrovnat s davy turistů a s účastníky různých pouličních slavností, zejména při natáčení scény, která se odehrávala během proslulých neworleanských oslav Halloweenu. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama