Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Wes Block vyšetřuje zákeřné vraždy mladých žen. Sám žije podivínsky a v noci vyhledává prostitutky, které neodmítají perverzi. Netuší, že je součástí vrahova dokonalého plánu a důkazy, nalezené na místech činu, čím dál víc směřují proti němu. Smyčka se pomalu, ale jistě utahuje, aby si vybrala svou další oběť... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

špaček421 

všechny recenze uživatele

Pátrá Clint po vrahovi nebo si chodí jen užívat za štětkama, zatímco jeho dcerky se musejí starat samy o sebe? A nevraždí náhodou sám? Ne. Kdybych nevěděl, že film napsal i režíroval stejný člověk, myslel bych si, že režisér zmařil scenáristovu snahu udělat z Clinta podezřelého ze schizofrenie a vražd.. Ale režisér nám vždy jasně ukáže, že vrahem je někdo jiný. Identita pachatele popírá jedno z pravidel pátera Knoxe a Clint si skoro nezastřílí. Aspoň hezky zmasakruje postel, za nesouhlasného přihlížení psa. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Drsný a syrový thriller z Malpaso produkce, kde se Clint Eastwood vydává do nebezpečných vod nočních podniků, orgií a na vlastní kůži poznává, jak vypadá skutečná paranoia. Jde zde o pohled na policistu Wese Blocka, který vede dvojí život, má dost starostí jak sám se sebou, tak se svou rozdělenou rodinou (jeho starší dceru zde hraje jeho skutečná dcera Alison Eastwood) a sám využívá častých návštěv nočních klubů pro pány v srdci New Orleans. Když se v jeho okolí začne objevovat jedna ženská mrtvola za druhou, musí sám pochybovat o tom, jestli není vinen on, protože smyčka kolem jeho krku se začíná povážlivě utahovat. Velice zajímavý film a skvělá role pro Clinta Eastwooda, který zde stvořil jednu ze svých nejpozoruhodnějších hereckých kreací, první hudební linka pro Lennieho Niehause v Clintově snímku a drastický, tudíž klasicky osmdesátkový závěr. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli policajt, od kterého odešla žena, stará se o dvě dcery a ve zbytku času buď vyšetřuje vraždy, nebo leje a chodí po bordelech. Výborný jsou tu dialogy, u kterých jsem se několikrát smál nahlas. "Líbila ses mi ve fitku. Celou dobu jsem přemýšlel, jak by bylo bezvadný ti z těla slízávat pot." a taky "Jo, líbíš se mi. Někam tě někdy vezmu. Třeba na kuželky." Super atmosféra osmdesátkových New Orleans. Trochu odfláknutý záporák. Ale jako celek mě to bavilo. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Kvalitní thriller s vynikajícím Clintem Eastwoodem. Zde hraje opět policistu, který hledá sériového vraha mladých žen. Ovšem Wes Block je úplně jiný než Harry Callahan. Mužnost, tvrdost a férovost mají společnou, oproti samotářskému a svým způsobem usedlému Harrymu je Wes nalomený muž, co vyhledává prostitutky, které provozují neobvyklé sexuální praktiky a na druhou stranu milující otec dvou dcer (jednu z nich si zahrála jeho skutečná dcera Alison). Jinak je film temný, napínavý a bez jakéhokoli hluchého místa. Závěr je sice dosti "osmdesátkový", ale neměl jsem s tím problém. 75%. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Umírněnější a klišovitější předchůdce Angel Heart. Celý film je postaven na hutné atmosféře nočního města, což skvěle funguje do zde mnohokráte probíraného wtf závěru (že vrah zabije několik prostitutek, tomu bych věřil, ale že během tří minut odrovná tři policisty na ploše asi 50 metrů čtverečních, tomu neuvěří ani ten největší naivka). I přes to spokojenost. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (13)

  • Záběry z masopustního reje byly pořízeny pomocí lehkých přenosných kamer, díky nimž bylo možné volně pracovat mezi účastníky pochodujícími v průvodu. (ClintEastwood)
  • Richard Tuggle, který film režíroval a zároveň napsal scénář, vedl při jeho psaní mnoho rozhovorů s policejními důstojníky. Chtěl vytvořit hluboký příběh plný emocí a na vlastní kůži nahlédnout do životů mužů a žen, kteří hájí zákon a každý den jsou v kontaktu se smrtí a zoufalstvím. (ClintEastwood)
  • První film produkovaný Clintem Eastwoodem, ve kterém zazní hudba Eastwoodova pozdějšího dlouholetého spolupracovníka a přítele Lennieho Niehause. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama