Reklama

Reklama

Hoši z Brazílie

  • Česko Kluci z Brazílie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý židovský lovec Barry Kohler kontaktuje svůj velký vzor, Ezru Liebermana. Lieberman je po celém světě známý jako neústupný lovec nacistů. Kohlerovi se podařilo zjistit, že se skupina nacistů vedená dr. Mengelem má sejít na tajném shromáždění v Paraguayi, a informuje o tom Liebermana. Lieberman Kohlera odbude s tím, že ví, že Mengele se v Paraguayi skrývá. Zároveň Kohlera varuje před dalšími kroky, které jsou pro něho nebezpečné. Kohler však varování nebere vážně a pokusí se setkání nacistů nahrát. To se mu sice povede, bohužel je ale při tom odhalen. Mengele Kohlera nechá svými poskoky zabít. Kohlerovu vraždu Lieberman dokonce slyší v telefonu, protože k ní dojde právě ve chvíli, kdy Kohler svoji nahrávku přes telefon Liebermanovi pouští. Lieberman z nahrávky pochopí, že Mengele plánuje zavraždění 94 pětašedesátiletých bývalých státních úředníků během dvou let. Liebermanovi není jasné, proč nacisté plánují takovouto hromadnou vraždu, a začne sbírat informace o podivných úmrtích. Pozůstalé pro mrtvých dokonce sám navštěvuje. Při těchto návštěvách si všimne zvláštního vzhledu synů zavražděných. Vždy se jedná o tmavovlasé chlapce s modrýma očima, kteří jsou svým vzhledem doslova identičtí. Chlapci se chovají panovačně a povýšeně. Lieberman také zjistí, že všichni chlapci byli adoptováni. Adopci zprostředkovala bývalá dozorkyně nacistického koncentračního tábora, Frieda Maloneyová. Lieberman ji navštíví ve vězení, kde se Maloneyová nachází po svém odhalení právě Liebermanem. Maloneyová neochotně přizná, že miminka určená k adopci připlouvala z Brazílie. V té době se k Liebermanově činnosti připojuje mladík David Bennett, člen Organizace mladých Židů. Také on pátrá po okolnostech tajemné smrti Barryho Kohlera. Lieberman navštíví ve vídeňském biologickém ústavu odborníka na klonování a dochází k hrůznému zjištění, že se Mengele snaží naklonovat nového Hitlera. Co však Lieberman neví, je to, že velení nacistické tajné organizace Mengelův projekt ukončilo, a to právě z obav před pátráním Liebermana a jeho možnými kontakty na tajné služby světa. Nicméně Mengele rozhodnutí svých šéfů nemíní respektovat a je odhodlaný v projektu pokračovat dál sám... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Levinova kniha neoplýva nijako geniálnym dejom (zápletka zaujímavá určite je!), no je tak zručne napísaná a vygradovaná, že som ju zožral za cca jeden deň. Film je jej vernou kópiou - no bez umu rozprávať príbeh. Vo filme je jediná scéna, kde je ako taká invenčnosť (Mengeleho spomienky na laboratórium), zvyšok je otrockým kostrbatým prepisovaním knihy. Vrcholom samým o sebe je najstrašidelnejší moment v knihe (zjavenie druhého chlapca), ktorý je vo filme prevedený bez akéhokoľvek dôrazu či zaujatia, ako by sa ani o nič nedialo. Nepomáha tomu ani hudba, ktorá poväčšine ani nie je a ak je, tak je rutinnou. Za zmienku stojí Gregory Peck, ktorý je na nepoznanie zamaskovaný a predstaviteľ malého chlapca, ktorý má proste charizmatický čumák, i keď ho nútia až nepríjemne prehrávať. Senilný Laurence Olivier je strašný (nominácia na Oscara wtf?). ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pomalejší a dost znepokojující snímek, který ukazuje Gregoryho Pecka (konečně!) v záporné roli, která mu sedne velmi dobře. Proti němu stojí Laurence Olivier a tyto dvě jména sami o sobě znamenají kvalitu, která je v celém filmu patrná. Příběh týká snahy několika bývalých Říšských vysokých důstojníků, obdivovatelů odkazu a osobnosti Adolfa Hitlera, přivést na svět nástupce svého velkého Führera. V tom jim má pomoc Dr. Mengel, který po několika letech konečně očekává výsledky svého mnoho let plánovaného a připravovaného znovu nalezení vůdce. Dr. Mengel v poddání Gregoryho Pecka je opravdu skvělou ukázkou, jak by měl vypadat nacistický vědec, který věří v "nalezení" druhého vůdce. Délka filmu není vůbec na škodu a Franklin J. Shaffner se může ve slabších pasážích spolehnout na skvělé hlavní duo, které hraje naprosto skvěle. ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Ďábelská myšlenka žene doktora Mengeleho, aby mohl vytvořit 4. říši. Tajná organizace bývalých nacistů naplánovala ještě horší scénář pro svět. Nebudu prozrazovat, ale významem je to horší než odpálení atomové bomby v Hiroshimě a Nagasaki. Jak promyšlený plán, německé zlo neustává ani po tolika letech a dýchá na záda další generaci. Fanatismus zlé myšlenky je dokonale ztvárněn Gregory Peckem a jeho doktorským knírkem, který bez milosti testoval, mučil a zabíjel děti. Je to Sci-Fi, ale bylo to nepříjemně aktuální. Klonování je už dnes možné a je jen otázkou času, kdy se dozvíme, že lidi už nejsou problémem. Na Německo, nacismus a zrůdnost jejich myšlenek by se nemělo nikdy zapomenout. Tento film přímo ukazuje nebezpečí jejich odkazu i v moderní době. Zlo je nesmrtelné. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Dokonalá ukážka toho,že sa dá natočiť film podľa knižnej predlohy a pritom to literárne dielo nesprzniť.Laurence Olivier a Gregory Peck nesklamali,tak ako vždy.Aj keď klony Adolfa Hitlera mali len 14 rokov,už bolo v ich tvárach vidieť zlo.A doktor Mengele to všetko sleduje,celý vývoj tých klonov Antikrista,z Paraguaya.Deti majú adoptívnych rodičov,jeden o druhom nič nevedia.Samozrejme je to fikcia,nič viac.Veď Ira Levin to napísal ako sci-fi román.Dobrá bola scéna zo psami,dobermanmi.Dobré vycvičený doberman môže byť veľmi dobrý priateľ a dokonalý ochranca,ale za nepriateľa by som ho nechcel mať.Perfektná ukážka,ako títo psy na slovo poslúchnu svojho pána.Dobrý film od začiatku do konca. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zevraj jediny jediny film, kde si Gregory Peck zahral zapornu rolu ! Ani omylom, uzivatel sud spravne uviedol film Souboj na Slunci - jo, uz tam.. Kazdopadne Schaffner mal 2 najlepsie filmy - kultovu Planetu Opic a tento film. Tematicky je to o byvalych nacistoch, ktori sa chystaju - ale nebudem prezradzat dej. Dialogy su perfektne, niet im co vytknut, kulisy namakane, scenar a namet je originalny, tempo vyborne, ani chvilu nudy. A film ma aj tajomne miesta , ktore nutia divaka premyslat - co konkretne sa stalo s Mengeleho prisluhovacmi ? Uprdele je mi aj to, ze Britski a US herci mali nemecky prizvuk . 100 % ()

Galerie (98)

Zajímavosti (21)

  • Právě tento film sledoval Nicky Santoro (Joe Pesci) ve filmu Casino (1995) ve chvíli, kdy mu do domu vtrhla FBI. (mr.filo)
  • Producent Lew Grade a režisér Franklin J. Schaffner vedli časté argumenty nad množstvím krve použité ve filmu. Grade totiž usiloval o získání ratingu PG, což by usnadnilo prodej televizních práv. Film nakonec získal rating R. (HellFire)
  • Laurence Olivier, ktorý tu stvárnil lovcu nacistov, si zahral v roku 1976 vo filme Maratónec postavu Dr. Szella, inšpirovanú Dr. Josefom Mengelem. (MAX666)

Související novinky

Vzkříšení Třetí říše

Vzkříšení Třetí říše

10.08.2006

Další z nesmrtelných klasik thrillerového žánru se definitivně dočká nové a zmodernizované verze. Jedná se o snímek Hoši z Brazílie, jehož znepokojivý námět týkající se snahy o vzkříšení nacistické… (více)

Reklama

Reklama