Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh o krvavé pomstě, před níž ani Bůh neochrání. Za zdí ponurého kláštera se šíří strach... Čtyři nebezpeční gangsteři uprchnou z vězení. Ukryjí se na jediném místě, kam je policie nemůže následovat - v Cisterciánském klášteře. Mezi uprchlíky, připravenými zabíjet na ochranu své konečně nabyté svobody, a bezbrannými mnichy začíná boj o přežití. Ale v téhle smrtící konfrontaci není nic, jak vypadá. Uvnitř kláštera začíná peklo. (DVD Edice)

(více)

Recenze (27)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Moc hororových okamžiků tady rozhodně nečekejte, ale pokud chcete zabít nudu a podívat se na akční střílečku ve starém klášteře, tak není nic lepšího než si pustit právě tenhle film. Pobavíte se, nudit se budete jen místy, dokonce se dočkáte i několika mrtvol. Navíc se dozvíte jak se na zabijačce nejlíp podřezávají prasata. Jako horor nic moc, jako akční thriller tento snímek ujde. Jelikož jsme ale ta hororovém webu, tak mé hodnocení musí jít samozřejmě směrem dolů. Slabých 40%. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Requiem ve stylizované podobě moderního typu brutálního akčního hororu je žánrovým filmovým kouskem. Nemám k němu příliš vřelý vztah, touhy po krveprolití se mi nedostává a surové kopance logické posloupnosti nastaveného příběhu mi dokáže znechutit i slušně vybudovanou děsuplnou atmosféru. Jediné, co stojí za pochvalu je stylizovaná postapokalyptická nálada marnosti. Ale zvolený žánr je zároveň i slabinou a nevyčnívá nad podobné snímky vlastního druhu. Ztrácí se v mondénní záplavě násilné zábavy, jako obraz úlitby doby a vzkvétající prosperity civilizované společnosti západního směru. Hlavní postavou příběhu je řádový mnich Christian (zajímavý Patrick Dell'Isola) s temným stínem minulosti, který natahuje své kruté kostěné prsty po každé představě. V nastalém boji na život a na smrt se zapomenuté schopnosti navracejí a vládnou chaosu a zbytečnosti. Nejpevnějším protivníkem je uprchlý trestanec Marcus (Moussa Maaskri), vůdce sadistické zločinecké bandy, u které zaráží skutečnost protichůdných proudů naivního primitivismu i kreativního kouzlení. Hlavní ženskou postavou je mladá Carla (Julie-Anne Roth) a již její existence je pro příběh oříškem. Uspokojivě se nerozlouskne, jen se roztříští a bolestivě se zarývá pod divákovu kůži svým kostrbatě vynalezeným řešením. Jakým cizopasníkem musí být napadena šedá kůra mozková tvůrců, aby došli ke svému rozuzlení? Z dalších rolí: zločinec s morálním dilematem víry Rafik (Jean-Louis Loca), nejprimitivnější a nejsurovější z bandy zločinců Gippé (Jo Prestia), nejvystrašenější ze zločinců Poupousse (Marc Chapiteau), či bezradný představený kláštera Henry (Simon Eine). Žánr mě neoslovuje, naopak znásilňováním souvislostí dokáže natrvalo odpuzovat. Samoúčelné běsnění krve není určené k odreagování, nýbrž k ohromení. A přitom mě ohromit nedokáže. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nechapu to nizke hodnoceni, me se tenhle film dost libil. Pribeh sice nepatri mezi nejpropracovanejsi, par "necekanejch" zvratu bylo vcelku predvidatelnejch, ale je hodne drsnej. Po celou dobu je film dost drsnej, ale zaverecna pulhodinka je fakt brutalni. Herci nejsou nejhorsi, samozrejme, ze obcas prehravaj, ale to uz tak nak od neznamejch francouzskejch hercu cekam. Ale Markus a Christian se povedli, ty jsou super, navic ma Markus par slusnejch hlasek. Hlavni prednosti tohohle filmu je misto, kde se film odehrava. Klaster uz je sam o sobe docela tajemnej, ale kdyz se k tomu prida banda drsnejch vrahounu, hodne drsna (misty kostelni) hudba a hodne vychytana kamera, tak to da dohromady paradni atmosferu, ktera vas udrzi napnuty az do konce. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle celkem šlo, začalo to hodně drsně a v podobném duchu se to neslo celý film. Jenže jsou tam dvě velký nelogičnosti, který přímo bijou do očí. Za prvé, po útěku věznů, kteří skončí v klášteře, tak tam najdou jen 3 mnichy a jednu ženu, sakra kam se poděli ostatní mniši, kterých tam před tím bylo spousta?(nehledě na to kvantum masa v chladáku, pro tak málo lidí, blbost) A za druhý, ten "novopečený mnich" bývalý parták věznů, přece určitě dostal novou identitu, zvlášt, když je usvědčil, tudíž museli policajti vědět, kde je, a tím pádem by po útěku těhle věznů museli okamžitě ject do kláštera, ale tam nikdo nedorazil... Celková pointa docela dobrá i ta mě tak trochu napadla,že by to s tím něco mohlo být. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

K navození té správné hororové atmosféry přispěla hlavně lokalita kláštera, sklepní labyrint a samozřejmě klášterní hudba. Ovšem, to jsou atributy, které dokáží děsit samy o sobě a to nemusí jít nutně o horor. Se scénami s klášterem se konečně dostavilo tajemno, které jsem tolik chtěla. Škoda, že pan režisér toho na začátku tolik prozradil. Mohlo to být víc zajímavější. Nadávek je tu opravdu více než dost. Requiem je spíše thriller, ale k hororu má hodně našlápnuto. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama