Reklama

Reklama

Znamení vlkodlaka

(neoficiální název)
  • Španělsko La marca del Hombre Lobo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Španělský horor, první ze série s postavou vlkodlaka – hraběte Daniského. Cikánský pár se vloupá do krypty v opuštěné zřícenině a nechtěně vzkřísí vlkodlaka Wolfsteina, který je zardousí a pokouše i hraběte Daniského. Daniského přátelé, komtesa Jacina a právník Rudolf, povolají na pomoc odborníky na prokletí a lykantropii, obskurní manžele Michelovi... (Mariin)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Moje očakávania boli prehnané. Tých pozitív je tu veľmi malo, zato negatív je tu neúrekom. Je to začiatok Daniského serie a moja druhá, ktorú som videl, predtým to bol Noche de Walpurgis, ktorý ma taktiež moc nechytil. Ale neiritoval ma tak, ako tento. Ponuré sídlo, s pavučinami a strašidelným exteriérom chválim. I hlavná ženská postava bola viac než sympatická. Nič nenamietam ani na masky, hlavne Naschyho bola na tu dobu, vážne dobra, ale to je asi tak všetko, čo tu bolo, ako tak v pohode. Scenár bol strašný, postavy sa tam len tak motali, pozerali na seba ako hotentoti, ako keby ani nevedeli, čo majú hrať. Tie šklbania Paula Naschyho, keď sa staval vlkodlak som vobec nepochopil. A tí upíri, to už som vážne nepobral, načo tam vobec boli. Tie dve postavy akože upírov, má iritovali určite najviac. Vôbec nič tam neukázali, ani nedokázali. Normálne sa bojím ísť do ďalších častí. Paula Naschyho mám rad, ale toto išlo celkom mimo mna. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

První film o Daninském a bohužel ne nejlepší ale ani nejhorší. Co ybch vytkl byl drákula kterej mě strašně štval a byl otravnej. A i tak to že film je zbytečně roztahanej zkrátit tak o 15 minut byl bych spokojen. Atmosféra a gotický styl byl výbornej barvy a filtry tu byly na denním pořádku stejnak jako skvělé masky a hlavně dokonalej Naschy, ale celý se to bohužel po čase propadlo do průměrnýho filmu. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Barvotiskový úvod do vlkodlačí série vrcholí střetnutím vlkodlaka s upíry. Příslušník rodu Wolfsteinů, který se stal vlkodlakem, odpočívá se zaraženým stříbrným křížem v srdci v rodinné kobce. Hrabě Waldemar Daninsky potkává cestou z hradu Wolfsteinů mladý pár, který uvízl na cestě s povozem. Pomůže mu a pošle je na hrad, kde můžou přečkat bouřnou noc. Dvojice objeví zásobu vína, v bujaré náladě se vydá do podzemí hradu a tam objeví rodinné hrobky. Touha po majetku zemřelých je velká, avšak za otevření hrobek zaplatí daň nejvyšší. Vlkodlak je znovu oživen. Během lovu na něj ho Daninský zabije, ale sám je pokousán, a tudíž stižen vlkodlačí kletbou. Rozjíždí se kolotoč událostí, kdy jednotlivé postavy stále někam odcházejí, přicházejí, spěchají, střetávají se a pak se opět loučí. Ke konci místy nepřehledné, očekávaný závěr je tragický. Láska zde, jako i v některých dalších dílech, sice přináší vysvobození, to je ale v tomto filmu konečné. Krví se šetří, úsměvné kostry, krásná komtesa a výborná hudba. Pro příznivce fajnové, současný hororový divák asi příliš nadšený nebude. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Chválim hlavne výtvarnú stránku filmu ( výborná širokoúhla kamera a bohatá výprava ) a pôsobivú atmosféru. Teda dve veci, ktoré boli určite so značnou mierou ovplyvnené staršími "hammerovskými" kúskami, resp. Cormanovými prepismi románov E. A. Poea. Vynikajúce žánrové dielo, ktoré bolo vo svojej dobe točené originálne v 3-D. Paul Naschy si nemohol priať lepší rozbeh svojej vlkodlačej série. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Tak nahle Naschyovka mě vůbec nezasáhla, ani nedostala, spíš hodně zklamala. První třetina nebyla špatná, ale po tom to sklouzlo do nehorázné nudy, abych se málem do konce filmu unudil k smrti. Absence krve, nezáživný děj, hrozně špatné a nepochopitelné střihy a celková atmosféra o ničem. Sice prostědí chodeb starého sídla byly pěkné, stejně tak, jak už je u Naschyho filmů zárukou, tak i moc krásné ženy, především představitelka Janice, která miluje Valdemara (Naschy). Ale to je tak asi vše. Aji ta hudba, stále dokola se opakující, nestála za moc. Proměna Valdemara ve vlkodlaka a jeho následné pobíhání po lese a vydávaní pazvuků, mě spíše přivedlo k trpkému smíchu, což zřejmě nemělo být účelem snímku. Ale jedna scéna se mě líbila, když proměněnej Naschy vběhne do místnosti, kde zabije jednoho chlápka a jeho dceru a pak za mocného "řevu", celou místnost zdemoluje a to v jednom záběru. Jinak nuda, nuda a zase nuda. Nakonec ještě přibudou upíři a to už jsem chtěl děj posunout očima do předu, aby tomu všemu byl už konec. Toto byl první film ze série o vlkodlacích a já už se bojím dalšího pokračování, ale už kvůli Naschymu mu dám ještě šanci. Jo a Paul Naschy je docela nabušenej svalnatej řízek!! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Tento film bol pôvodne uvedený v Amerike v 2D verzii. Táto verzia filmu bola stiahnutá počas jej uvedenia v kinách napriek tomu, že sa s ňou darilo dobre a bola nahradená 3D verziou. (westerns)

Reklama

Reklama