Reklama

Reklama

Návrat o Walpuržině noci

(neoficiální název)
  • Španělsko El retorno de Walpurgis (více)

Recenze (13)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

El Retorno de Walpurgis ignoruje predchádzajúce horory série Hombre-Lobo a vydáva sa svojou vlastnou cestou... Začína sa teda od piky, pričom nič netušiaci šľachtic Waldemar do toho tentokrát spadne dosť nezvyčajným spôsobom (typické pohryznutie vlkodlakom sa teda nekoná...). Začiatok filmu pôsobí, ako keby tvorcovia (najmä Naschy ako scenárista) presne nevedeli, ktorým smerom sa majú rozhúpať (zápletka s Báthoryčkou, iný lykantrop, ktorý sa tu objaví viac-menej zbytočne, nebezpečný väzeň na úteku), no po počiatočných menších zmätkoch sa príbeh celkom rozbehne. Waldemar tradične zlomí srdce niekoľkým pekným slečnám a dostatok priestoru dostane aj jeho monštruoidné druhé ja, pričom vo svojej, či už vlkodlačej alebo ľudskej podobe tu Daninsky znesie zo sveta celkovo 14 ľudí. Samozrejme nejde o explicitne zobrazené vraždy, aj keď nejaké gore pokusy tu badať sú, na počiatok 70. rokov je to však aj tak obstojný bodycount. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Začína to zaujímavo a to súbojom dvoch rytierov a následne jeden z nich príde o hlavu. Potom je tu nepodarený rituál a upálenie čarodejnice, ktorá, ale predtým uloží kliatbu na rod svojho vraha. Lenže s ďalším príbehom to nemá nič spoločné, preto ani nechápem, na čo to sem dávali. Lebo Daninskeho prekľaje stará čarodejnica preto, že zabil i keď nevedomky človeka. Od tej chvíle tam začne na tie roky dobrý masaker a nevraždí len vlkodlak. Má to dosť ponurú atmosféru, nenudí a maska má teraz už nejako neobťažovala, asi som si na ňu už zvykol. Prijemne goticko ladený vlkodlačí horor, s dobre hrajúcim Naschym, slušnou gore stránkou (hlavne na tie roky) a občas i ponurou atmosférou. Tento zo serie mi zatial prišiel najlepší. ale mám tam ešte nejaké resty, len už asi len jeden má titulky, bohužiaľ. ()

Reklama

gumli 

všechny recenze uživatele

Klasický horror 70.rokov.Začína v stredoveku ale presunie sa na koniec 19.storočia,alebo začiatku 20.storočia.Poľský gróf Daninsky zabije v súboji Bathoryho,ale uvalia na jeho rod kliatbu,že ráz jeden z jeho potomkov bude vlkodlak.A aj sa tak stane.O niekoľko storočí neskôr sa jeden z jeho potokov,Waldemar Daninsky stane vlkodlakom.Nie je to zlý film,je tam pekný vlkodláčik,cigánska čarodejnica a aj zopár pekných žien,občas aj nahých.Je síce pravda,že ten vlkodlak vyzerá skôr ako taký medvedík,ale aj tak je to pekný film.Vcelku príjemná zábava. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Poslední film o Daninskim který jsem neviděl(samozřejmě nepočítám druhý díl který je ztracený) a nebylo to zas tak špatné, ale taky to nebyl rozhodně nejlepší díl. První hodina je o ničem a sledujeme spíše jakýsi historický film o Báthoryové. Což je asi největší slabina filmu protože tu není moc scén které by zato stály. Jediné co tu je úsměvné oblečení které vypadá jak z nějaké levné České pohádky. A začáteční minuty kde šermujou dva rytíři byla dost špatná už jenom pro ten střih a ohýbající se meč a brnění(to bylo z plastu či co?). No a když uběhne hodina a nastanou tu hody vlkodlaka tak je to parádní pokoukání s pár krvavýma efektama a skvělým vlkodlakem, Naschy je výbornej herec ale bohužel ostatní jsou děsně slabí. Kdyby celý film byl v duchu poslední půlhodiny šel bych s hodnocením klidně i na 5*, i když se tu vyskytli strašný blbosti(kluk sebere malý holce míč a vyhodí ho z okna jen aby mohl pro ten míč zpátky během vteřiny? WTF?). ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení ostatních jsem se snad díval na jiný film. Zub času na dílku tomto hlodal a hlodal, a to tak úporně a nemilosrdně, že jej přehlodal z horroru do komedie. Film, pyšnící se amatérsky tuhýmy hereckýmy výkony (obvzláště úvodní souboj je jak z pimprlového divadla) a nedokonalými triky a maskami (uznávám, že dobově podmíněnými), nezachrání ani přehršel krásek bujných tvarů, kterými je štědře oblažováno oko divákovo. Viděno s německým dabingem, který dokonal dílo zkázy. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama