Reklama

Reklama

Obsahy(1)

57 let po tvrdé zkoušce s mimozemským tvorem je Ellen Ripleyová v hyperspánku zachráněna dálkovým záchranným týmem. Dojde dokonce k vyšetřování, při kterém ji chtějí obvinit ze zničení tvora, o kterého vysoce postavení vojenští pohlaváři stáli. Nakonec je osvobozena, je jí ale nabídnuta účast na jiné výpravě: na planetě, odkud vetřelec pocházel, mezitím vznikla kolonie s lidskými obyvateli. Ti se nyní odmlčeli a chystá se mise složená z vojáků námořní pěchoty, kteří mají na planetu sestoupit a vyšetřit, co se tam stalo. Ripleyová se svými znalostmi nebezpečného tvora by se v ní uplatnila. Ta se rozhodne takto skončit s nočními můrami a nepříjemnými vzpomínkami na monstrum – vetřelce a s nabídkou souhlasí. Znovu se tedy ocitá na nehostinné planetě, kde nacházejí kolonii opuštěnou. Jediný, koho najdou, je malá vystrašená holčička. Brzy zjistí, že všichni obyvatelé se stali oběťmi vetřelce – ne však jednoho. Vetřelci se poněkud rozmnožili a planeta je jimi zcela obsazena… (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 580)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

James Cameron a jeho varianta Vetřelce. Jak už jsem mnohokrát napsal, obdivuji celou ságu o vetřelci především díky různému přístupu tvůrců, kteří si sami látku využili podle sebe a docílili tak rozdílných filmových zážitků. Tento film od Camerona je akční peckou, která se nebojí atmosférou a dějem konkurovat i dnešní produkci (popravdě ji většinou silně překonává). Příjemně potěší i casting. Přesto film má mnoho silných elementů, jako tempo, atmosféru, akci a vše okolo. Jde o skvěle zvládnutý film ve všech detailech. Pro mě osobně asi nejzajímavější a z časového hlediska nejzábavnější film z celé ságy. O velkém finále a scéně ve výtahu ala klasické akční filmy "vezmu si vše a všechny vykosím" ani nemluvě. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších II. v historii filmu. Mnoho pokračování má problém navázat na úspěšnou jedničku, Vetřelci Jamese Camerona to ale dokázali a ještě k tomu jedničku překonali. Tento díl má neuvěřitelnou zásobu sympatických herců a rolí, kterou se nebojí mrhat a vraždit jí. Speciální jednotka mariňáků - na této bandě idiotů stojí celý film a to je naprosto skvělé. Perfektní postavy Hudsona, Vasquezové nebo Hickse si neuvěřitelně oblíbíte a hlášky, které vypouští z huby jistě také: "jestli jste nečetli poslední zprávy, tak jsme dostali na prdel", těmto hlodům pomáhá i ne moc dokonalý CZ dabing, který kvalitou odpovídá době, kdy se dělal. Kultovní scény, které děsily obecenstvo svojí originalitou (nepřehledná situace, kterou jsme sledovali díky kamerám vojáků), nebo děsivé vylíhnutí malého vetřelce z hrudníku osadníka (zde už to nevypadá jako kus modelíny na špagátku). Celkový pocit je strašně kladný a tento film si ponechal své kouzlo do teď, jasná kultovní záležitost. 90% můj TOP 10 ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

James Cameron opět nezklamal. Vetřelci se mi líbili o mnohem více než Scottova prvotina. Je zde více akce, všemožných nářezů, hláškování a celkově má film mnohem větší spád a dynamičnost. Sigourney opět válí a v tomto pokračování je na její postavu kladen mnohem větší důraz, což jsem uvítala s nadšením. Skupina elitních vojáků nezůstává pozadu a může se pochlubit esy v podobě Lance Henriksena, Michaela Biehna či naprostou "Badass Girl" Vasquez v podání Jenette Goldstein. Tu Cameron poté ještě obsadil i do Terminátora 2 či Titanicu. Postava Vetřelce se mi nikdy nelíbila, přišla mi odporná, slintající a celkově strašně protivná, stejně jako jeho vývoj v útrobách:) Ale s tímto dílem si tyto kreatury již získaly mé sympatie:) Geniální scéna setkání Ripleyové s vetřelčí královnou. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

James Cameron je velmi moudrý a chytrý muž. Způsob, jakým dokázal elegantně přemostit ze Scottova hororu (časový odstup 57 let, noční můry, kolonizace planety) na vlastní vizi setkání s mimozemšťany, je obdivuhodný. Impozantní akční jízda, která nemá široko-daleko konkurenci napříč všemi váhovými kategoriemi, postavená na důmyslné práci střihu, (dnes už legendárnímu) zvuku a samozřejmě partičce mariňáků, kteří mají po ruce krom úžasného arzenálu taktéž pořádný balík hlášek, které by se měli tesat do nejdražšího mramoru, prostě fascinuje i po více než dvaceti letech. Dodneška si říkám, jak je možné něco takového vůbec natočit… pro mě nejlepší film Jamese Camerona a myslete si o tom, co chcete, ale to je tak všechno, co zmůžete. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Naprosto špičková adrenalinová jízda. Nejlepší akční film všech dob. Když jsem to ve dvanácti poprvé uviděl, celou noc jsem nemohl usnout a celý následující rok jsem se radši nedíval na žádné horory. Panikařící dříve tak drsní mariňáci, stísněné chodby, beznaděj a hlavně ti samotní alieni - to jsou zvířátka k zulíbání:-) ()

Galerie (128)

Zajímavosti (201)

  • Když Ripleyová (Sigourney Weaver) nese Newt (Carrie Henn) a narazí na královnu, má sebou pás s granáty. Tento pás neustále mění polohu. Nejvíce je to vidět ve scéně, kdy ustupuje od královny - Newt křikem upozorní na vetřelce, Ripleová se otočí a zabije jej. Zde je vidět, že pás s granáty je chvilku dole a pak zas nahoře. (Horryx)
  • Vasquezové (Jenette Goldstein) musel během přestávek mezi scénami někdo z členů štábu nadlehčovat její obří kulomet. Byl natolik těžký, že byla vyčerpaná už jen z jeho nošení. (DexMASTER094)

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Avataří sága bude mít 5 dílů

Avataří sága bude mít 5 dílů

14.04.2016

Pamatujete si, jak se v roce 2012 vyklubaly ze dvou sequelů Avatara tři? James Cameron tehdy zvednul nejedno divácké obočí, no a teď se mu to povedlo znovu. Jeho vystoupení na CinemaConu totiž… (více)

O čem měl být pátý Vetřelec?

O čem měl být pátý Vetřelec?

30.11.2015

U 20th Century Fox nedávno zrušili dva velké filmy. Nejdřív se škrtly plány na Fantastickou čtyřku 2, protože jednička bolestivě neuspěla, a záhy jsme přišli o pátého Vetřelce. Ten je údajně jen… (více)

Reklama

Reklama