Reklama

Reklama

Shaft skóruje

  • USA Shaft's Big Score!
Trailer

Obsahy(1)

Tentokrát musí Shaft, superinteligentní a neohrožený soukromý detektiv, osobně doručit vzkaz do New Yorku. Ale vše se komplikuje vraždou jeho klienta. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ve druhém díle staré grindhousové trilogie se jaksi vytrácí atmosféra prvního dílu, herecké výkony jsou o dost horší, ovšem přibylo mnohem víc akce a nahoty, koziček a to jak černých, tak i bílých. Shaft je o trochu lidštější a míň namachrovaný než v prvním díle, o to víc záporáků rozstřílí na mraky. Zejména ve finále svojí neuvěřitelnou brokárnou to sype ostošest do mafiánů, aut i vrtulníku. Jak jsem uváděl již u prvního dílu, podle trilogie byl v roce 2000 natočen volný remake s výtečným Samuelem L. Jacksonem Drsnej Shaft. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní a ostrá sedmdesátková záležitost. Nejsilnější zbraní Shafta není obsah jeho spodního prádla, ale kombinace individualistického marlowovského detektiva se spoustou suchých hlášek s exploatačním gerojem hrajícím si na honěnou s vrtulníkem. Stejně jako Marlowe dostane Shaft několikrát na hubu, ale stejně jako on se vždycky zvedne a tluče jiné nabíječe dál. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Docela zabitej čas s tímhle filmem. Je to o třídu blbější, béčkovější a hlavně nudnější kriminálka, než jednička. Atmosféra je pryč, příběh je víceméně pevně daný a od začátku je jasné kdo je kdo. A taky je jasné, že většina těch hodných, vedlejších, neutrálních i mírně záporných postav jsou černoši (hrdina, holky, slušní mafiáni, nabručený kapitán, vrah), zatímco bílí jsou tu za ty největší svině (zlí mafiáni, rasistickej polda) což se mě prostě nelíbí. Na konci je opravdu nabušená akce hrdina vs. vrtulník, ovšem tak nějak osmdesátkově nablblá - mafiáni vystřílí z kulometu milion nábojů, ale nedokážou se trefít. Měl jsem chuť zvednout hodnocení díky finále, ale jedničce jsem dal 3* a ta byla prostě lepší. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to pořád pěkně drsné, jsou zde výborné hlášky a navíc také docela dost sexu, což to příjemně oživuje, protože je to takové hezky nenucené a skvěle to tam sedne. Příběh není nic skvělého, ale pro Shafta je to přesně ten správný důvod k tomu, aby mohl pořádně někoho rozstřílet, což se na konci také děje. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Mnohem akčnější pokračování příběhů detektiva Shafta, které v paměti diváka zůstane hlavně díky dlouhému finále. To jak se předtím popotahují o místo na New Yorkském slunci "Pudřík" a "Talián" není podstatné a vše spěje ke konečnému, a důležitějšímu, zúčtování nasraného Shafta a otravného vrtulníku. 65 % ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama