Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv newyorské policie John Shaft vyšetřuje incident, jehož obětí se stal mladý černoch Trey Howard. Shaft zatkne arogantního mladého bělocha Waltera Wadea. Podle výpovědi Treyovy přítelkyně je v baru napadl, a když ho Trey zesměšnil, tak ho venku brutálně zmlátil. Když Wade o umírajícím mluví s pohrdavým úsměškem, Shaft ho srazí k zemi pěstí. To je však jediný trest, který Wadea za zločin čeká. Syn vlivného obchodníka je propuštěn na kauci a vzápětí zmizí ve Švýcarsku. Mnohem vážnější důsledky má incident pro Shafta, který přijde o místo. O dva roky později pracuje Shaft v protinarkotickém oddělení jiného okrsku. Krátce po úspěšném zatčení drogového bosse dostane zprávu, že se Wade tajně vrací. Nasedne do limuzíny, kterou řídí Shaftův komplic Rassan, a detektiv ho vzápětí zatkne. Soudce Bradford ho však znovu propustí na kauci. Zuřící Shaft se rozhodne odejít od policie a dostat vraha po svém. Uvědomuje si, že rozhodující je svědectví barmanky Diany, která krátce po vraždě zmizela neznámo kam. Wade se ji pokusí umlčet dřív, než ji najde Shaft. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobnost, že John Singleton natočí dobrej film je asi stejná jako že někdy uvidíme slona lítat. Film ještě dokáže díky charismatu hlavních postav držet jakýsi krok zhruba první hodinu, pak ovšem nastupuje akce, která je krajně nelogická a zoufale nepřehledná. A celkový dojem nezachrání ani to, že podobné role jsou pro SLJ přímo ušité na míru. 50% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Starych Shaftov som nevidel, ale tato verzia mi pripadala po kazdej stranke priemerna. Vydaril sa snad len kasting. Samuel L. Jackson sa pre zlych nasratych motherfuckerov narodil. Nestrati sa ani Christian Bale ako bohaty rozmaznany rasisticky synacik. A trochu zaujme este aj Jeffrey Wright ako miestny gangster. Ale ustredna zapletka je strasne nezaujimava. To mame fakt cely film sledovat ako si jeden nekompromisny polda nevie poradit s jednym bohatym zmrdom? Vsetky tie narazky na rasizmus a frajerovanie negrov je sice zabavnejsie ako oscarovky v ktorych sa dojimavo negri blahorecia na ukor zlych belochov, ale stale mi to nepripada ako dostatocne putava zapletka. Naviac je podana dost nudne. Akcie je tiez minimum, ale aspon je fakt dobre natocena a vdaka R-kovemu ratingu nie je nudza ani o brutalitu. Mohla to byt napinava drsna kriminalka a namiesto nej sme dostali tuctovy film v ktorom hapruje logika a ostosest sa v nom fuckuje na ukor zlych belochov. Keby bol v hlavnej ulohe ktokolvek iny ako megafrajer Samuel L. Jackson, tak sa to ani neoplati vidiet. 5/10. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Na rovinu, bez Samuela L. Jacksona a hlavně parádního Christiana Balea by to byla ukrutná mizérie. Jednak totiž zápletka, respektive případ, kterým se zde Shaft zaobírá, je fakt scenáristická zoufalost, jelikož něco tak nenápaditého a hlavně neohrabaně poslepovaného, se jen tak nevidí, kostrbaté zpracování tomu pak též nenapomáhá a v podstatě celý ten děj ani nefunguje, ústřední postava jen chodí od hovna k hovnu, po celou dobu vlastně ani nic neřeší, jen krkolomně nahání svědkyni, která se ukrývá tak naivně a hloupě, že by si jen z principu zasloužila ustřelit šišku, v hlouposti se tu pak jednotlivé postavy doslova předhání, to je vážně přehlídka velkých idiotů, no a závěr je pak podtržení celkové triviálnosti filmu, prostě nepřesvědčivý a naivní béčko, tvářící se ovšem jako kurevsky stylové áčko. Akce jinak není příliš, a když k ní přeci jen dojde, tak je to slabota, hodně mě pak zklamalo i Shaftovo hláškování, o které se snaží od první do poslední minuty, ale s účinkem se vážně nesetkalo. Ze všeho nejvíc jsem nicméně nespokojen s atmosférou tohoto filmu, kdy se tu zcela vytratil ten pravý působivý nádech afroamerického newyorského prostředí a kultury, kterým této podívané ostatní podobné snímky disponují a díky němuž vynikají a jsou výrazné, zde ale prostě chybí a především díky tomu nemá celý tento film ve výsledku pak ani vůbec žádný koule. Takže opakuji, skvělé herecké duo L. Jackson a dokonalý šmejd Bale tu jsou famózní, zbylý obsah filmu ale působí jen jako ryze nepovedená krimi naivnost. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Předmět A: pevné černošské chodidlo. Předmět B: povislá prdel ksindlu libovolné barvy pleti, ideálně však bílé, finančně zabezpečené a krajně amorální. Princip spočívá v tom, že předmět A nekompromisně kope do předmětu B, přičemž majitel předmětu A má na hlavě kluziště ala Kojak, sprostotou připomíná dlaždiče, co plní špatně zaplacenou zakázku na rekonstrukci Rudého náměstí a při jeho přestřelkách Bůh sestupuje z nebe, aby zastavil kulky. A předmět B? Ten pak pozná středověk.. Symbióza mezi krimi zápletkou, drsnou akcí a žertovnými výstupy příliš nefunguje a představitel Shaftova synovce pro mě není uctívaný lumen, co by vše utáhl jen na svých bedrech.. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Skvělá oddychvka, žádnej složitej děj, dobrá akce se svižnou hudbou a černoch, kterej nemá rád černochy. Rozhodně jsem se nenudil. Samuel L. Jackson tady byl fakt dobrej a skoro to vypadalo, jakoby mu ta role byla ušitá na míru, samozřejmě že o žádným super herectví se tady mluvit nedá, ale to mi vůbec nevadilo a já se u toho výborně bavil ()

Galerie (20)

Zajímavosti (11)

  • Slovíčko "fuck" bolo vo filme použité celkovo 165-krát. (MikaelSVK)
  • Pracovným označením filmu bol názov Shaft Returns. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel americký režisér John Singleton

Zemřel americký režisér John Singleton

30.04.2019

Ve věku 51 let zemřel americký scenárista a režisér Daniel John Singleton. Jeho filmovým debutem byl snímek Chlapci ze sousedství s Laurencem Fishburnem a Cubou Goodingem Jr., za který byl nominován… (více)

Reklama

Reklama