Reklama

Reklama

Daleká cesta za domovem

  • Velká Británie Watership Down (více)
Trailer

Animovaná klasika, natočená podle románu, který uchvátil celý svět. V tomto okouzlujícím filmu, natočením podle bestselleru Richarda Adamse, ožívá nadčasová klasika. Leonard Maltin nazval tento půvabný film, určený divákům všech generací, "jedním z nejlepších... animovaných filmů, jaké kdy vznikly!" Mezi zvlněnými kopci a pokojnými loukami Anglie žije společenství králíků. Když je ale jejich nora ohrožena, uteče malá skupinka statečných králíků do neznámé krajiny, aby našla nový domov. Pod vedením vizionářského Lískáče, odvážného Hlavouna, chytré Borůvky a čestné Břízy musejí na své pouti čelit skličujícím výzvám a použít všechnu svou sílu a obratnost, aby přežili. Během svého putování získají podivného přítele - osamělého racka jménem Kejhal - a utkají se se zlým generálem Kostivalem, krutým vůdcem jiné nory. Režisér Martin Rosen vypráví příběh z velké části z perspektivy králíků, takže se s každým z nich můžeme identifikovat. Daleká cesta za domovem, plná vzrušení a dobrodružství, je napínavým, vzrušujícím příběhem, oslavujícím tradiční hodnoty jako jsou loajalita, odvaha a duch. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Přehrávání animovaných filmů je asi jedním z těch lepších způsobů, jak připravit dítě na život, jehož součástí je i smrt. Pokud bych byl o dvacet let mladší, asi by na mě Daleká cesta za domovem působila daleko silněji. Dnes mi přišla smutná jen lehce, i když krve tam bylo opravdu dost. Píseň „Bright Eyes“, kterou u nás nesmyslným způsobem pojal Jiří Korn jako baladu o Janě z Arku, by ale spíš seděla jako doprovod k závěrečným titulkům, protože uprostřed filmu působí celkem nepatřičně. (1 073.) ()

Artran 

všechny recenze uživatele

Slabinou Rosenovy adaptace je, jak už napsal Monolog, značně zjednodušený příběh, který působí až příliš rozdrobeným dojmem. Přesto si tato mýtotvorná alegorie o pouti do zaslíbené země zaslouží vekou pozornost, protože je opravdu jen málo celovečerních animovaných filmů, které by s podobnou otevřeností (a moudrostí) zobrazovaly krutě krásný koloběh života. A nejen toho zaječího. Kresba krajiny je sama o sobě také na vysoké úrovni a když k tomu připočtete i povedenou hudbu, máme tu snímek, se kterým se může měřit jen máloco. Adamsova Daleká cesta za domovem byla pro mne v dětství neuvěřitelným čtenářským zážitkem (srovnatelným jen s Endeovým Nekonečným příběhem) a já jsem rád, že jsem si ho po tolika letech mohl znovu připomenout. Krásná kniha a krásný film. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejzásadnějších knih mého dětství. Ne, že bych ji v dětství četla, ale moje sestra ji milovala a měla jsem slíbeno, že až toho budu hodna, budu si ji smět též přečíst. Pracovat na sobě se vyplatilo, dnes již patřím mezi osvícené, kteří Dalekou cestu četli. Film knihu zjednodušuje, ale i tak filmová Daleká cesta zůstává krásným dobrodružným filmem o naprosto úžasných zvířatech. Typický film pro celou rodinu, protože tohle se musí líbit každému. ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Film som si pozrel s pocitom, že dostanem riadnu ostrosť. Toho som sa až v takej miere nedočkal no jednako to tiež nie je žiadny svätý kus. Príbeh, ktorý alegoricky ( v podobe podobenstva) paroduje klasický biblický príbeh a ľudské móresy už dávno zľudovel, no jeho podanie nikdy. Ak by som to mal zhrnúť pár slovami určite si zaslúži prírastok priezračná depka. Asi je načase si prečítať aj predlohu, no musím podotknúť, že ak dokázal film ponúknuť sympatické postavy, realistických králikov, plynovú zajačiu komoru, realtime pomalú a bolestivú smrť, sadistické chovanie ľudí voči zvieratám a mno iných krásnych vecí, potom sa neviem dočkať s čím Richard Adams pôvodne prišiel. Ako "konzervatívec" by som povedal...výnimka potvrdzuje pravdu, že staršie animáky boli lepšie. Nie je tomu, ale tak. Len si viacej dovoľovali. A to bolo na nich super. 94% a Známka: S ...Komorný, zastaralo zvodný road trip. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný animák. Knižnú predlohu nepoznám, ale filmové spracovanie po všetkých stránkach zasluhuje pozornosť. Od poctivej a kvalitnej animácie cez viacvrstevnatý príbeh až po celkovú atmosféru, ktorá je tak skvelá, že som ani raz nemal potrebu pozrieť na hodiny. Stopáž mohla byť pokojne aj dlhšia. Svoje si tu nájdu aj deti, ale štýlom celkového rozprávania je to sofistikovanejší animák, určený pre všetky masy. Surovosť, napätie (na animák až neskutočne dobré) a veľa krvi robia parádny trilerový dojem. A aby toho nebolo málo, súčasťou je aj mytologický prvok. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Martin Rosen v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)

Reklama

Reklama