Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zvláštní agent Harry Tasker (Arnold Schwarzenegger) vede dvojí život. Plynule mluví šesti jazyky, je dobře vycvičen pro kontrašpionáž a pracuje jako mezinárodní špión pro vládní organizaci nejvyššího utajení, ale jeho žena Helen (Jamie Lee Curtis) už patnáct let věří tomu, že má za muže obyčejného nudného obchodníka s počítači. Harry má všechny schopnosti, prostředky a odvahu chránit svoji zemi... jen jestli dokáže ochránit také svoje manželství? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (841)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Šukezní nářez po všech stránkách. Tady si fakt najde každej něco a já úplně všechno. Nikdy bych neřekl, že Arnie bude tak strašně zábavnej, až z mého hurónského smíchu málem prskaly stěny bytu . O Jamie Lee Curtis asi ani nemá cenu moc mluvit, na ní prostě ujíždím, ta je sexy ať jí vezmu ze zhora nebo ze zdola, ten její striptýz jsem si dal tak 8x. Proboha kde sebrala tak dokonalý tělo ? Ta ženská je ovšem neskutečně zábavná, to z ní dělá pro mě uplnou bohyni. Miluju ženský co mě dokážou rozchechtat, miluji Jamie. James Cameron má u mě za tohle jednu obrovskou heterosexuálni pusu, protože kombinace akce a humoru se mu povedla takovým způsobem, že jsem po skončení filmu byl jak po orgasmu - zapálil jsem si malborku a šel do sprchy. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jamesi Bonde, pukni závistí. Harry Tasker má vše, co "šarmantní intelektuálský tajný agent, který by potřeboval protřepat", nikdy neměl - domov a rodinu, se vším co k tomu patří. A parodie může začít....a nakonec překvapeně zjišťujete, že je to i docela dobrý akční film. BTW Jamie Lee Curtis kouzelnější než obvykle;) ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Velkolepá a vrchovatě zábavná akční komedie s výborným (byť vykradeným) scénářem, skvělým Arnoldem v roli téměř sebeparodické a perfektní J. L. Curtis ve své možná vůbec nejlepší. Cameronův "nejméně" ambiciózní snímek, který však směle považuji za dokonalou oddychovou podívanou. Kromě jiného tady režisérský mistr předvedl, že kromě různých podob epických sci-fi (akční, hororová, objevitelská) levou zadní zvládá i výraznou komediální nadsázku a hlavně ryzí romantiku, což o tři roky později naplno potvrdil v Titanicu. 90 % ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Zabil si už niekoho?“ – „Len tých zlých, zlato.“ Nikdy ma to nebavilo. Ostatné Cameronove filmy zbožňujem. Tento nie. Pritom rozpočet z neho robil svojho času najdrahší film histórie, čo je pre perfekcionistov ako Cameron vždy fajn; umožňuje im to zhmotniť ich náročnú fantáziu (prepad na moste, kôň vs. motocykel, stíhačka... nič z toho by sa za 45 miliónov natočiť nedalo). Základnou chybou Pravdivých lží je scenár. Je hrozný. Je v ňom všetko. A to je zle. Cameron zrejme chcel odpáliť novú akčnú sériu a tak do „jednotky“ pre istotu napchal všetko, čo mu napadlo. Nanešťastie je to skôr na škodu veci. Dlho si robí srandu zo špionážnych trilerov, vinou čoho, keď máme postavám začať držať palce, len rozpačito dvíhame obočie. Je to aj vina matného ústredného záporáka. Kombinácia sitkomu (všetky scény Billa Paxtona ako lacného predavača ešte lacnejších ojazdených áut a Toma Arnolda ako svojského parťáka) s bombastickým špionážnym akčným veľkofilmom proste nejdú dokopy. Akčné scény sú veľké a muselo byť strašne náročné a vyčerpávajúce dať ich dokopy. Ale kým v T2 som pri nich nedýchal, tu som zachmúrene hľadel na hodiny a pýtal sa, či ešte nemá byť koniec. Arnold je fajn, dobre tancuje, Jamie Lee Curtis to tiež vcelku zvládla (ale že by sa k sebe nejako extra hodili, to sa vážne povedať nedá a mnohé scény sú super. Ale na to, že to trvá 135 minút, je tu na môj vkus primálo atrakcií. Cameron tento film nikdy nemal nakrútiť. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tedy tohle se Cameronovi vymklo z rukou a dopadlo to tak, že do akčního filmu nacpal žánry, které tam neměly co dělat, a k tomu si neodpustil řešení manželské krize mezi ústředními představiteli, která dostává větší prostor než by bylo zdrávo. Není divu, že jeho spektákl působí chaoticky. Snímek je volným přepracováním méně známé francouzské komedie Podtrženo, sečteno!, ale to, co snese film za pár franků, mělo by se odbourat u nákladné produkce. Nijak se nevytáhl ani v akčních scénách. které zhusta navozují dojem, že jsou odbyté a chybí jim technická dokonalost. Herci jsou celkem fajn, Arnold Schwarzenegger je ve formě a záporák Art Malik není nejhorší, ale scénář chtělo dopilovat, protože žánry se nepovedlo ideálně skloubit dohromady a akce zde byla odsunuta do pozadí. 60% ()

Galerie (97)

Zajímavosti (56)

  • Režisér James Cameron vzpomínal: "Po Terminátorovi 2 jsem chtěl natočit malý film o muži s rozdvojenou osobností 'The Crowded Room', ovšem kvůli nesmyslným právním problémům jsem se ho musel vzdát. Když pak ke mně přišel Arnold s myšlenkou Pravdivých lží, neměl jsem právě co dělat a on mě bez větší námahy přesvědčil." (NIRO)
  • Když Jamie Lee Curtis (Helen) zkoušela s Jamesem Cameronem striptýzovou scénu, tak během toho nečekaně upadla. Při natáčení pád zopakovala. Arnold Schwarzenegger (Harry), který o tom nevěděl, na chvíli vypadl z role a chtěl jí pomoct zpět na nohy, ale herečka se zvedla sama a pokračovala v roli. Cameron tento moment ve filmu ponechal. (don corleone)
  • Ve scéně, kde se Harry (Arnold Schwarzenegger) vypořádá s párem dobrmanů, je možné si při pádů psů všimnout, že byly místo psů použity gumové modely. (Iktus)

Související novinky

Pravdivé lži míří na Disney+

Pravdivé lži míří na Disney+

21.05.2019

Poměrně překvapivá zpráva přichází od serveru Collider. Producent, režisér a scenárista McG (Tohle je válka!, The Babysitter) plánuje televizní verzi Pravdivých lží pro streamovací službu... Disney+?… (více)

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Klep roku: Schwarzenegger padouchem v Avatar 2

Klep roku: Schwarzenegger padouchem v Avatar 2

18.09.2013

Užijte si tuto představu, dokud ji James Cameron nebo někdo z 20th Century Fox nevyvrátí. Filmový web Latino Review ale tvrdí, že má informaci z „top level" zdroje. Stručně a jasně: Arnold… (více)

Pravdivé lži jako seriál

Pravdivé lži jako seriál

14.09.2010

James Cameron dlouho mluvil o pokračování svého nejlepšího (slyším ze zadní řady nějaké námitky? ;-)) filmu. O dvojku se zajímali i Arnold Schwarzenegger a Jamie Lee Curtis, představitelé manželů… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno