Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lehkomyslný znuděný mladík Evžen Oněgin tráví svůj život na večírcích petrohradské smetánky. Po smrti strýce odjíždí na zděděný venkovský statek, kde se seznámí s oduševnělou kráskou Taťánou, která je Oněginem okouzlena natolik, že mu vášnivě vyznává lásku. Oněgin ji však chladně odmítá a odjíždí. Po letech se opět setkají. A tentokrát je to Oněgin, kdo vzplane spalujícím citem ... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (196)

Tomatáš 

všechny recenze uživatele

Přišel jsem na to, že platí jasná rovnice: Ralph Fiennes = kvalitní film. Na filmu oceňuji snahu po historickém realismu a preciznost Ralphovo sestry v roli režisérky. Mám důvod, proč nedám pět hvězd..krom záběrů z dobového Petrohradu a ruských jmen, nejde dost dobře poznat, že jsme spolu s filmem v Rusku 18. a 19. století. Typická ruská atmosféra se ke mně bohužel nedostala. Originál DVD nenabízí ruštinu jako možný jazyk, což považuji za škodu. Ocenil bych lepší hudební stránku.. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Asi sa nestanem priaznivcom ruskej klasiky. Tu som na pochybách, ako sa dá takýto román dostať do jeden a pol hodinového filmu. Romantický dej ma veľmi nezaujal, ale milostné listy vo veršoch sa dobre počúvali. Rovnako dobre sa pozeralo na Tatianu a pri koncerte na jej krk s retiazkou a drobným materským znamienkom. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Výborná adaptácia podľa románovej predlohy. Bonviván a dekadent Fiennes s melancholickou a zasnenou Liv Tyler ma uviedli do romantického Puškinovho sveta, pričom obaja boli priam stelesnením svojich románových postáv. Asi tak nejak som si vždy predstavoval život v cárskom Rusku 1. pol. 19. storočia a postavy Onegina a Tatiany. Úžasné ako dokonale dokázali Fiennesovci pretaviť do filmu z knihy všetky emócie a romantiku týchto hrdinov. Jednoducho tu funguje všetko na jednotku, vrátane kostýmov, hereckých výkonov aj celej výpravy. Skvelá práca, do posledného detailu. 85/100 ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Výnimočne film celkom úspešne sekunduje knihe, jedine asi list Tatiane nebol taký pekný nakoľko nebol vo veršoch (kúsok z veršovanej podoby nájdete v komentári kleopatry). Inak tento úryvok ruskej literatúry nebol ani až taký problém spracovať, keďže to nie je tak rozsiahle dielo ako napríklad Anna Karenina. Možno budete mať dokonca pocit, že sa toho vo filme veľa nestalo, ale to potom ani v knihe. Naozaj úctyhodné spracovanie. ()

MaMitti 

všechny recenze uživatele

Ach ano, tady je to ach…. Liv Taylor coby Tatina je úžasná, Toby Stephens v roli Lenského perfektní a Ralph Fiennes alias samotný Oněgin – no tak k tomu mám lehké výhrady, ale dají se snést v mezích filmu jako celku. A ten je pro mě velmi zdařilý. Je na něm znát ženský rukopis režisérky (alespoň pro mě) a ten se mi líbí. Celé pojetí je srozumitelné, uvěřitelné a hlavně není ploché, což u produkce z Ameriky bývá pravidlem. Myslím, že hloubce a rozsahu Ruské duše se přibližuje (natož dotýká) opravdu obtížně, pro mě je cesta tímto směrem pozitivní. Zkusím zapátrat po nějakém ruském filmovém zpracování Oněgina. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Režisérka Martha Fiennes je sestrou hlavní hvězdy Ralpha Fiennese. Hudbu pro tento film složil Ralphův bratr Magnus Fiennes a jeho další sestra Sophie Fiennes je také uvedena v závěrečných titulcích. (HappySmile)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. září 1999 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Poté, co Evžen (Ralph Fiennes) dostane dopis od Taťány (Liv Tyler) a hodí jej do krbu, prohoří v dopise díra. Když jej však později vyndá, papír je v pořádku. (Davidman)

Reklama

Reklama