Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolužáci ze střední jsou už rok mrtví. Julie Jamesová (Jennifer Love Hewittová), která jako zázrakem přežila vražedné běsnění rybáře, je pronásledována přízraky a paranoidním strachem. Dokonce se rozešla se svým přítelem Rayem. Aby přišla na jiné myšlenky a dala si dohromady oprávněně rozházenou psychiku, přijímá nabídku své spolužačky z vysoké školy Karly, aby společně s přáteli strávili víkend na Bahamách. Nikdo z nich neví, že v tropickém ráji právě začíná sezóna hurikánů. Nikdo z nich netuší, že ani tady nebude mít Julie chvilku klidu. Venku se začíná zvedat vítr, je nejvyšší čas na první efektně brutální vraždu. Tajemství loňského léta není zapomenuto a Julie dostává brzy druhou šanci zemřít... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (187)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

První polovina, tedy skoro dvě třetiny, je nezávazné klábosení, které příliš nenaruší ani noční můry Julie, ani první útok hákomana. Pobyt na ostrově za odměnu, kdy jen trochu vzdělanější divák ví, že hlavním městě Brazílie není Rio, a tak něco neklape, se pozvolna překlopí do očekávaného slasheru. Tedy ne že by práce s hákem byla až tak špatná, zejména když projede krkem, ale na střeva ven nedošlo. Neznalý divák si může tipovat, kdo je vrah, já jsem si i po letech tak nějak postupně vzpomínal. Finální scéna u hrobu potěšila, závěr s otevřenými zadními vraty nevyděsil. Slušná kamera, obstojná hudba a sympatická Hewittová uprostřed nesympatické skupinky, která si už od pohledu zasloužila pověsit na hák. Hodnocení ponechávám. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Chce to čas, ono sa to postupne zlepší.“ – „No, horšie to už nebude.“ Prvý diel mám rád nielen preto, že s prvými dvoma VRESKOTMI a FAKULTOU stál za resuscitáciou tínedžerských vyvražďovačiek v polovici 90. rokov. Bohužiaľ, čoskoro na jeden výnimočný slasher tej doby (H20) začalo pripadať 10 mizerných video béčok, céčok až téčok. Bohužiaľ, aj VIEM, ČO STE ROBILI MINULÉ LETO 2 je strašné. Pritom atmosféra je - i vďaka luxusnému letovisku, ktoré je kvôli búrkovému obdobiu takmer opustené - celkom OK. Herci sú sympaťácke „ksichty“ (Freddie Prinze Jr., Jack Black, Bill Cobbs, Mark Boone Junior), občas príde uchádzajúco krvavá vražda. No celé je to samé klišé, hrdinka objaví mŕtvolu, no keď privolá pomoc, telo o 20 sekúnd nikde (a ani kvapôčka krvi) a to neriešim snáď 15 odporne primitívnych bafačiek, kedy niečo vyhúkne z tmy. „Klasické“ pokračovanie slasheru v tom najhoršom zmysle slova. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Hodnotit po 60 minutách, tak jsem asi hodně nekompromisní, protože kromě konečně sexy (na rozdíl od jedničky) Jennifer Love Hewittové v upnutých tílkách tu není vůbec nic (proč se postavy chovají jako idioti? proč je tu tolik logických děr? proč jsou bez výjimky postavy tolik nesympatické, až člověk vrahovi fandí, aby všichni pochcípali bolestivou smrtí? a vůbec, proč je to na Bahamách tak ošklivý?). Poslední půlhodinka s několika příjemnými vraždičkami to ale naštěstí dost zachránila, některé dokonce pobavily; navíc postava v rybářské kápi má konečně šťávu i charisma a působí strašidelně. A když k tomu přičtu svůj vřelý vztah k podceňované jedničce, dvojka si svoje zasloužené tři hvězdy ukope. A přidám tip pro scenáristy - když už máte postavu vraždícího rybáře, proč ho nenecháte z postav udělat návnadu pro ryby...? ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

Bohužel jen průměrné pokračování fajn slasheru. Nijak mě to neurazilo, nijak mě to neuchvátilo. Ano scénář nebyl top strop, nicméně zpracování bylo docela fajn, stejně asi jako prostředí. Herci nebyli nijak zvlášť otravní, tudíž mi to přišlo na pohodu sledovatelné. Hrdý na tvůrce však nejsem ani náhodou, a pořád se to mohlo vyvíjet zajímavěji. Věci se kupily a kupily, já jsem však moc neměl o co se ve filmu zajímat, tudíž jsem jen vychillovaně seděl a přehodnocoval co vlastně vidím. Nakonec to musím označit vážně jen za klasickej nudnej slasher. 50% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pôvodný film "Viem, čo ste robili minulé leto", ktorý v roku 1997 natočil režisér Jim Gillespie som si hodne obľúbil. Je to výborný teenagerský slasher horror s hustou atmosférou. Dal som mu štyri hviezdičky. Avšak jeho pokračovanie, ktoré má na svedomí anglický niktoš Danny Cannon je príšerná sračka. Mal som čo robiť, aby som to vydržal dopozerať až do konca. Idiotský scénar a odporne nechutní herci ma privádzali do zúrivosti. Titul "Viem, čo ste robili minulé leto 2" je absolútna strata času a nehorázne veľká kopa hnoja. * ()

Galerie (64)

Zajímavosti (18)

  • Aby Julie James a její kamarádka Karla mohly odjet na Bahamy, musely odpovědět na otázku – Jaké je hlavní město Brazílie. Odpověděly Rio de Janeiro. Měly by pravdu ale pokud by žily mezi lety 1763 – 1960. V 50. letech se totiž začalo stavět nové město Brasília, které se stalo hlavní městem Brazílie dne 21. dubna 1960 (Stocki)
  • Keď zostane Julie (Hewitt) uväznená v solárku, Tyller a Will nevedia, čo majú robiť a tak začnú do prístroja trieskať. Stačilo ho však iba vypnúť a problém by bol vyriešený. (tXtX)

Reklama

Reklama