Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Farář Arnold poskytl v Tölzu útočiště turecké rodině, nepodařilo se mu však získat pro ni trvalý azyl. Uprchlíky čeká nucený návrat do vlasti za policejní asistence. V noci před plánovaným odsunem všichni Turci zmizí neznámo kam - a za svítání je v kostele objevena mrtvola otce Arnolda. Zlomil si vaz po pádu z kůru. Případ řeší nejen místní policie, ale i zvláštní jednotka z Mnichova a státní návladní. Komisaři Berghammerovi takové množství vyšetřovatelů notně komplikuje práci... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

retrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povedený německý seriál seriál, od kterého nelze čekat styl Horácia, Mac Taylora či Grissoma z amerických bratříčků Kriminálek od Jerry Bruckheimera. Detektivní pátrání je zde spojeno s komickými figurkami mezi něž patří hlavní představitel Big Bena,jeho maminka, prelát, policista Feifer či stavitel. Režie i scénáře jsou v některých dílech nadprůměrné jinde nevybočují z průměru. Nebýt Ottfrieda Fischera asi by mě seriál tolik nenadchl. Tento herec spolu s ostatními vnáší do seriálu své osobité charisma, které nelze opomenout. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV-film. Celkově slabší seriál se slaboučkými krimi díly. Obtloustlý mamiňáček Ben, řeší vraždy společně se svojí blízkou spolupracovnicí a někdy i za pomoci Benovy "vtipné" matky. Jak říkám, když dojde na humor, je to až trapně tragické a nepříliš sympatické. Prostě kriminálka pro starší věkovou kategorii, která tyto "slátaninky" má ráda a já jím to neberu. Každý máme hold svůj názor. Já si pamatuji, že jsem se na toto vždy díval s babičkou, ještě když jsem byl malý děcko. V tu dobu se mi to i líbilo, ale bylo to tím, že v té době mi každý cpal samé pohádky apod. No a tak jsem se vždy u babičky díval na kriminálky, abych věděl, že život není jenom pohádka. ()

Reklama

Kri-kri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak trochu multikulturní díl. Turecká rodina skrývající se před vyhoštěním v kostele, v ženském klášteře a dokonce i v penzionu Benovy matky a k tomu jedním z noviců naprcaná Rumunka, to je hlavní zápletka tohoto dílu. Pfeiffer se tu opět zesměšnil, tentokrát ještě víc než jindy. Sabrina je taky výborná, v jednu chvíli novicům vyčítá upalování čarodějnic a o chvíli později je s notným chtíčem špehuje při sprchování.:) Povedený díl, 65%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrci Big Bena nenechají německou katolickou církev na pokoji. V tomto případě jí věnují celý jeden díl. No a v tomto díle na jednu stranu církev pomáhá tureckým uprchlíkům a na straně druhé se tu řeší vražda kněze. Humorově to trošku strádá, ale o to více se tu vyšetřuje. Závěr je poměrně dost šokující a kdejaký klerik by ho nemusel ustát. Fajfr tu ale opět úřaduje a klerikům ze zdejší fary užírá zásoby během služby, které jinak vezou právě uprchlíkům do kostela. Že všechno zapíjí lahváčem netřeba dodávat. A to, že u toho ještě řídí, je důkazem, že policajta by v Bad Tölzu chtěl dělat každý. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama