Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Přání smrti II se opět setkáváme s Charlesem Bronsonem. Hraje zde Paula Kerseye, dobrovolného bojovníka se zlem, který sám ze sebe udělá terč útoku. a násilníky a hrdlořezy, kteří tak otravují současnou společnost nemilosrdně likviduje. Tentokrát ale musí spravedlnost ustoupit touze po pomstě, když ho pohání brutální ponížení a vražda jeho dcery. Bronsonův herecký výkon v tomto dramatickém a šokujícím filmu je ještě více vzrušující než kdy jindy. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojka pôsobí ako béčková tupá kopírka jednotky. Zo začiatku sa ešte snaží tváriť seriózne, ale čo sa týka deja, tak sa tvorcovia zmôžu len na vymýšľanie čo najpestrejších spôsobov, akými Bronson likviduje svojich protivníkov. Takže koho nudila akcia v jednotke, tak teraz bude spokojnejší. Už si Bronson zašpiní ruky aj v nejakej tej bitke. Návrat niekoľkých postáv z minula je zbytočný. Prakticky tu sú len, aby sa ich séria nadobro zbavila a Bronson mal zámienku pre pomstu. Takže výsledkom je tupý revenge akčniak akým je aj Willisov remake. Snáď budú ďalšie diely natoľko odtrhnuté od reality, že budú aspoň zábavné. 4/10. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Takový krimi slasher, jen je divák a "spravedlnost" na straně vraha. Začátek překvapí především těžce ustřelenou scénou znásilňování, která je na svou dobu patrně dost odvážná, ale její okaté prodlužování a stupňování má asi stejný účinek, jako dvěstě třicet v devítivoltové žárovce. Zbytek už zaujme jen více či méně stupidními dialogy a scénami (týpek, který na ulici za bílého dne pomlátí snad celý policejní okrsek, je jednoznačným králem), přičemž se tvůrci snaží o nepředvídatelnost tím způsobem, že propůjčují postavám chování nemožných kreténů. Docela zábavné. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování zajímavého snímku, který ve své době vzbudil pozornost až na politické úrovni, se veze zcela na stejné koleji jako ten předchozí. Změnilo se jen místo. Architekt Paul Karsey tentokrát žije v Los Angeles a plně se věnuje své práci. Příběh však věrně kopíruje předchozí šablonu. Opět banda divokých výrostků vtrhne do Karseyho domu, kde znásilní a zabijí nejdříve hospodyni a posléze i jeho dceru, která se ještě nezbavila traumatu z předchozího zážitku. A tak se Karsey opět vydá na cestu pomsty, na které smete i jiné zločince, když je svědkem jejich ohavných činů. Do děje se vrací i detektiv Frank Ochoa, který v něm má pochopení, zákon nezákon. Představitelé zločinců opět přehrávají, i když ne tolik, jako ty posledně. I tak se jedná o vadu na kráse na celém snímku, který je tentokrát krapet akčnější a méně zaměřený na charakter onoho architekta. Tvůrci si zřejmě řekli, že je už u diváků známý dost. Také scéna znásilnění opět vyznívá hodně brutálně, čímž z toho vyvěrá plné pochopení Kerseyho rozhodnutí k činu. Snímek tedy nic nového, zásadního a překvapivého nepřináší. Jak už bylo zmíněno, snímek je krapet akčnější a naopak se ubralo na dramatičnosti myšlenkových pochodů hlavní postavy. Film se tedy zdá být zcela zbytečný, ale dejme tomu. Natočen je dobře a tentokrát s volnější atmosférou. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2miliónyTržby USA $16,100,000Tržby Celosvetovo $45,000,000║ Paul Kersey a jeho zhoda krutých náhod ho prenasleduje aj v LA, takže pomsta musí prísť. Režisér Michael Winner sa zas nešetrí a rozpúta a vypustí na úvod drsnú a ohavnú plejádu bezcitného týrania úbohých žien úchylnou bandou zvrhlíkov. Ako pokračovanie sa to ešte dá zniesť aj keď tých náhod je niekedy aj troška dosť. /55%/ ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Asi by som tu bol za blázna, keby som tomuto snímku dal iné hodnotenie ako tomu predošlému. Death Wish 2 je totiž pokračovaním, ktoré je navlas rovnaké jedničke a v podstate ju v mnohých veciach kopíruje. Keď odmyslím otrasný hudobný podmaz, tak atmosfericky a dejovo je to čistá jednička s prakticky nulovým upgradom príbehu. 60 % ()

Galerie (80)

Zajímavosti (16)

  • Jediný film, v ktorom je uvedené rodné meno Laurenca Fishburna - Laurence Fishburne III. (m.a.t.o.)
  • Do amerických kín bol film uvedený s ratingom X, ktorý dostáva väčšinou iba pornoprodukcia. (m.a.t.o.)
  • Film bol dokončený iba dva týždne predtým, ako v Hollywoode začal štrajk režisérov. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama