Reklama

Reklama

Oddíl 10 z Navarone

  • Česko Komando 10 z Navarone (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1961 vznikl slavný válečný film Děla z Navarone, vyprávějící o odvážné akci malé jednotky během Druhé světové války. O sedmnáct let později vzniklo jeho volné pokračování s novými představiteli. Do Jugoslávie jsou vysláni major Mallory a seržant Miller, aby našli a zlikvidovali nebezpečného nacistického agenta Nikolaje Leskovara, působícího v partyzánských jednotkách. Na cestě do Jugoslávie jsou přiděleni k jednotce plukovníka Barnsbyho, která má za úkol vyhodit do vzduchu strategicky významný most. Není to vůbec snadné, nacisté jsou v přesile a Leskovar má v záloze nebezpečný plán. Podaří se Malloryho jednodce v sebevražedné akci splnit oba úkoly? Zajímavý příběh a hvězdné herecké obsazení v němž září Robert Shaw a Harrison Ford patří mezi hlavní klady filmu. Guy Hamilton, režisér filmů o Jamesi Bondovi (např. Goldfinger, Diamanty jsou věčné), natočil dobrodružnou podívanou s překvapivými dějovými zvraty a typickým britským humorem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

otík 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, zda to byl záměr, ale vznikla válečná komedie, která v zábavnosti neztrácí nic ve srovnání s komediemi. Výkony herců jsou standartní a natočeno to je ve stylu válečných filmů ze šedesátých let. I hudba a celá nálada filmu vypovídá spíše o tom, že zde nejde o vážnou studii války, ale o zábavu. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Už předloha MacLeana je nastavovaná kaše k velice dobrému prvnímu dílu, protože nelogicky navazuje nikoliv na knihu ale na film!!! Film sice nekopíruje některé nesmysly, jen unaveně vrší jeden zvrat za druhým. Jinak: český název je naprosto nesmyslný, protože Force 10 značí v knize nejvyšší důležitost odvozenou ze síly větru. Vůbec Alistair MacLean měl najít dobu, kdy skončit, neboť jeho tvorba je velice nevyrovnaná. ()

Reklama

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

SPOILERY. Ultra-zábavné, méně napínavé, skoro-turistické a méně propagandistické pokračování v subjektivně ještě lépe obsazeném pokračování klasiky z jedenašedesátého, prodchnuté bondovsky britským feelingem (a přízvukem) a vůbec řadou bondovských tváří, jež si Guy Hamilton ze slavné frančízy přetáhl – zvlášť kozičky Barbary Bach neskutečně potěšily. Úžasná panoramata, která nechala vzpomenout na „třikrát kolem padajících vod“, a nakonec opět pěkně starosvětsky zpracovaný teroristický čin. Kolik lidí po proudu asi zařvalo, co? ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Ac jsem to videl v horeckach chladny rozum me jeste ycela neopustil - hrdinove sympaticti - Kiel, kulisy slusne - elektrifikovany vlak do Sarajeva, ruske tanky s hakovymi krizi, ale ten pribeh OMG - opravdu kretensky - ale to bych chtel asi trochu moc - musim se zase podiva na nejaky jiny poradny most - at uz too far, remagen nebo kwai... ;]] ()

pravo 

všechny recenze uživatele

S realitou vojny to veľa spoločné nemá a chvíľami to balansuje na hrane komédie. Evidentne scenár je najslabšou zložkou tohto filmu, ale i napriek tejto vade je to vcelku pozerateľný film oddychovej kategórie. Veľa neuveriteľností ešte dopĺňa postava černošského vojaka, do ktorého úlohy by sa skvele hodil E. Murphy. Ak by film nebol zaradený pod drámu a vojnový film, ale pod vojnová komédia tak som mohol byť pri hodnotení štedrejší. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (20)

  • Úvodní záběry výbuchů a hroutících se navaronských děl jsou použity z filmu Děla z Navarone z roku 1961. (rawboy)
  • Ve filmu Děla z Navarone (1961) hovoří postava kapitána Malloryho (Gregory Peck) perfektně německy. V tomto filmu ve scéně, kde plánují útok na přehradu, ovšem kapitán Lescovar (Franco Nero) říká, že budou potřebovat jeho pomoc, protože nikdo z nich neumí německy, a Mallory (Robert Shaw) mu dá zapravdu. (clikclikCZ)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama