Reklama

Reklama

Oddíl 10 z Navarone

  • Česko Komando 10 z Navarone (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1961 vznikl slavný válečný film Děla z Navarone, vyprávějící o odvážné akci malé jednotky během Druhé světové války. O sedmnáct let později vzniklo jeho volné pokračování s novými představiteli. Do Jugoslávie jsou vysláni major Mallory a seržant Miller, aby našli a zlikvidovali nebezpečného nacistického agenta Nikolaje Leskovara, působícího v partyzánských jednotkách. Na cestě do Jugoslávie jsou přiděleni k jednotce plukovníka Barnsbyho, která má za úkol vyhodit do vzduchu strategicky významný most. Není to vůbec snadné, nacisté jsou v přesile a Leskovar má v záloze nebezpečný plán. Podaří se Malloryho jednodce v sebevražedné akci splnit oba úkoly? Zajímavý příběh a hvězdné herecké obsazení v němž září Robert Shaw a Harrison Ford patří mezi hlavní klady filmu. Guy Hamilton, režisér filmů o Jamesi Bondovi (např. Goldfinger, Diamanty jsou věčné), natočil dobrodružnou podívanou s překvapivými dějovými zvraty a typickým britským humorem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

Davej 

všechny recenze uživatele

No, nechápu to vysoké hodnocení od ostatních. Jedná se totiž o jasné béčko (zřejmě to bylo točené pro televizi). Opravdu zábavná je pak pouze hláška jakéhosi Němce, který křičí na nepřítele, který mu postřílí kolegy: "Das ist nicht correct." Jinak i přes přítomnost skvělých herců, kteří ovšem nemůžou nahradit slabý scénář, nuda. A úroveň historické věrnosti je až příliš "americká". ()

pravo 

všechny recenze uživatele

S realitou vojny to veľa spoločné nemá a chvíľami to balansuje na hrane komédie. Evidentne scenár je najslabšou zložkou tohto filmu, ale i napriek tejto vade je to vcelku pozerateľný film oddychovej kategórie. Veľa neuveriteľností ešte dopĺňa postava černošského vojaka, do ktorého úlohy by sa skvele hodil E. Murphy. Ak by film nebol zaradený pod drámu a vojnový film, ale pod vojnová komédia tak som mohol byť pri hodnotení štedrejší. ()

Reklama

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Já zírám. Nikdy by mě nenapadlo, že budu sledovat válečné filmy! Jenže po registraci na ČSFD (ve snaze vše dohnat), konzumuji jakékoliv žánry a jsem mile, nejen těmi válečnými, překvapena. Bohužel jsem neviděla „první“ část Děla z Navarone, ale jak k tomu budu mít příležitost, určitě to napravím. A ten Nero, to je ale hajz, co? Ještěže tam byl Indi, aby mu ukázal, na které straně stojí ti správní lidé. Myslím, že to nebyl úplně typický případ válečného filmu, ale přesto se mi líbil a už se těším na další (jednička jich teď bude dávat požehnaně, tak mě snad nějakým špatným od tohoto žánru neodradí :-)) ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

Harrison Ford na vzestupu své kariéry a Robert Shaw na jejím (nedobrovolném) konci. Od takových dvou velikánů člověk nemůže očekávat zklamání a obzvlášť když jsou spolu pohromadě v jednom filmu. Oddíl 10 z Navarone je velmi vydařený válečný snímek, který nepostrádá včetně několika "Jonesovských akčních scén" také slušnou dávku humoru. Ve vedlejších rolích si skvěle počínali Carl "Apollo" Weathers a můj oblíbenec z Bílého tesáka - Franco Nero. Opravdu solidní čtyřhvězdičková podívaná. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Po sedmnácti letech přišlo pokračování, i když s bratříčkem z jednašedesátého má pramálo společného. Hlavní postavy se změnily, ale opět tu je jednu z nebezpečných misí, kterou musí splnit. Začátek je poutavý a o zvraty také není nouze, z toho vyplývá jediné - pokračování s některými nedodělky se povedlo. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (20)

  • Producenti zamýšleli tento film natočit už ve druhé polovině 60. let a posléze bylo oznámeno, že půjde do kin v roce 1967, ale producentovi Carlu Foremanovi dalších deset let trvalo, než sehnal z pěti mezinárodních zdrojů dostatek financí. Alistair MacLean, autor prvního příběhu Děla z Navarone (1961), nechtěl volné pokračování napsat, původně měl v úmyslu dodat pouze filmový scénář. (Robbi)
  • Německé tanky použité ve filmu jsou ve skutečnosti sovětské T-34/85. Tvůrci filmu se tanky ani nepokusili maskovat, aby vypadaly jako německé. Tento nešvar je značně rozšířený z toho důvodu, že se dochovalo velmi málo vojenské techniky z druhé světové války. Tanky T-34/85 se začaly navíc vyrábět až koncem roku 1943, což je o několik měsíců později, než se odehrává děj filmu. (Rollo_Tomasi)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama