Reklama

Reklama

Bitva o Británii

  • Česko Bitva o Anglii (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film Bitva o Anglii režiséra Guye Hamiltona rekonstruuje proslulou kapitolu z dějin druhé světové války, v níž Velká Británie dokázala odolat německým leteckým útokům. Snímek se soustředí na různé britské vojenské osobnosti, řada z nich je inspirována skutečnými lidmi. V červenci roku 1940 německé vzdušné síly bombardují Anglii v rámci příprav na invazi. Když začne Německo, zřejmě nedopatřením, útočit na civilní oblasti v Londýně, Britové začnou v odvetě nečekaně iniciovat nálet na Berlín. Rozlícený Adolf Hitler nařídí Luftwaffe, aby své útoky spíše než na vojenské cíle zaměřila na Londýn a další velká města. Jeho špatný úsudek však umožní Britům obnovit zničené letecké základny. Statečný boj vyčerpaných anglických pilotů Královského letectva a odolnost britské veřejnosti nakonec dohnaly Německo k tomu, aby se vzdalo svých pokusů o invazi. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Davej 

všechny recenze uživatele

Po hodině neustálých leteckých soubojů už jsem se nudil a stále víc jsem cítil únavu. U jiného filmu by to byl negativní prvek a odrazilo by se to záporně na mém hodnocení. Zde je to ale zcela obáceně. Bez ohledu na to, zda to tak tvůrci zamýšleli nebo ne, podařilo se jim přenést na plátno atmosféru této letecké bitvy, která pro piloty nebyla ani zdaleka nějakým dobrodružstvím, jak by se mohlo zdát, ale těžkou, vysilující a velice nebezpečnou prací. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Protože hlavníma hrdinama filmu jsou letadla a letecké souboje. Nemohl jsem se sžít s nějakou postavou a proto nedám plný hodnocení. Jinak letecké souboje na dobu vzniku jsou parádní a viděl jsem to v bluray kvalitě, takže jsem si je řádně vychutnal. Nejlepší je scéna, když piloti jen tak polehávají a válí se v křeslech vytaženejch venku v těch svejch leteckejch koženejch bundách. Takovej chill out. Vzadu topoly a ticho. Úplně jsem cejtil tu pohodu jaká z těch frajeru sálala. Drsní hoši. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nebudu si tady nalhávat nesmysly, jakože dnes může takový film plnohodnotně vizuálně obstát, přičemž jsem se opravdu nahlas smál při scénách bombardování alá série záběrů na jeden statický objekt široko daleko (auta, letadla, stodoly,..), který načež exploduje. No na druhou stranu se na daný roky hodně lítá, což je kolikrát i slušně napínavé, vyloženě poteší jakási historická přesnost se slušným odkazem na Poláky a Čechoslováky. V průběhu jsem přemýšlel nad třema, ale nakonec jsem s přihlédnutím ke stáří spokojený. 70% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré bojové scény vedle kvalitního herecké představení většiny zúčastněných určitě potěší. Bohužel na celém filmu je nejen cítit jeho stáří (40 let dělá svoje), ale i smutný televizní dabing, v kterém mluví všichni česky a nějaké rozdělení tu není (ať žije třeba klasické němci titulky ostatní dabing... ale nevím popravdě, jak je to řešeno v originále). Celkově se Bitva o Británii nemá za co stydět a na svých o něco více než dvou hodinách předvádí kvalitní zábavu o druhé světové válce. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Nedokázal jsem si Bitvu o Británii vychutnat tak, jak se na válečný film sluší, a to především ze dvou důvodů. Za prvé jsem se ani za 133 minut nedokázal zorientovat v postavách, které se procházejí po hangárech, usedají do stíhaček, řídí vzdušné souboje a občas některá z nich zařve. Smrt leteckých důstojníků v takovém filmu mě nechává chladnou, protože ani nevím, kdo to vlastně zahynul, a marně pátrám v paměti, proč byl pro děj tak důležitý. A je jasné, že piloti RAF nebudou kvůli mně startovat bez kukel a masek, abych si lépe zapamatoval aspoň obličeje. Nu, a druhým důvodem mého nepříliš výrazného prožitku jsou samotné souboje, kterých je ve filmu zkrátka přespříliš. Ano, jsou na tehdejší dobu zpracovány dobře a vyjímají se zejména v širokoúhlé verzi (jestli někdy někdo tenhle film osekával do televizního formátu, měl si jako pokání usekat i ruce), jenže když se do sebe Angláni a Němci během dvou hodin pustí už posedmé, tak se prostě může stát, že divák znaveně zívne. (708., 6. III. 2012) ()

Galerie (123)

Zajímavosti (25)

  • Obdobně jako u Messerchmittů, i filmové bombardéry Heinkel 111 pocházejí od španělského letectva. Bylo použito 32 kusů bombardérů CASA 2,111 (licenční Heinkel 111 H-16 s motory Merlin namísto Junkers Jumo 211). (ryba443)
  • V čase 01:20:00, když Herman Goring (Hein Riess) přijíždí do Calais, tak na vlaku je americké kulometné dvojče s dvěma kulomety Browning .50. (liebgott)

Související novinky

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Reklama

Reklama