Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinové příběhu žijí na malém městě v rodině, kde každé z dětí má svého mazlíčka. Nejstarší Petr se stará o starého moudrého psa Shadowa, jeho mladší sestra Hope s láskou pečuje o kočku Sassy a nejmladší Jamie má ztřeštěného psa Chance, který strávil štěněcí věk v útulcích a lidem příliš nevěří. Když musí rodina na čas odjet do San Franciska a nemůže vzít zvířecí mazlíčky s sebou, svěří je do opatrování své známé. Jenže zvířata nechápou, proč je opustili, a proto se rozhodnou utéci a vydat se na cestu domů. Jenže cesta, vedoucí přes pohoří Sierra Nevada, je dlouhá a plná nebezpečí. Trápí je krutý hlad, nástrahy divoké přírody a překvapivá setkání s více či méně nebezpečnými zvířaty. Setkají se také s hodným profesorem, který vyléčí zraněnou Sassy, malou ztracenou holčičkou, kterou přes noc ochraňují a ke které další den dovedou zoufalé rodiče. (TV Nova)

(více)

Recenze (190)

BardDeLune 

všechny recenze uživatele

Tento film i jeho hodnocení je pro mne sentimentální brak. Poprvé jsem ho viděla někdy v roce 96' mám to tušení a krátce na to jsem dostala mého výjimečného labradora, který se pochopitelně jmenoval Shadow. Moc ráda se k tomuto krásnému dětskému filmu vracím zejména proto, že mne Shadow o Vánocích opustil. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Taková typická rodinná podívaná na odreagování. Mluvící zvířata a jejich příběh je poměrně zajímavý a děj zasazený do divočiny, kde domácí zvířata nejsou zrovna doma, se mi líbí a působí velmi napínavě i mile. Nespočítám, kolikrát jsem Neuvěřitelnou cestu v mládí viděl, ale i dnes se na tohle dobrodružství plné naděje, vůle a přátelství z pohledu těch nejvěrnějších rád podívám. Můj oblíbený zvířecí film z dětství :) ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčně nejlepší film s mluvícími zvířaty vůbec. Vtipný, dojemný a hlavně chytrý, což je prvek, který mnoha dnešním filmům tohoto žánru chybí. Hodnocení samozřejmě trochu ovlivňuje mrcha nostalgie, ale kdo by neměl rád hyperaktivního Chance, panovačnou Sassy a moudrého Shadowa? Ať si říká každej kdo chce, ale TOHLE opravdu JE krásný film (nejen) pro děti. Takové filmy se už dnes jednoduše netočí. K tomu výborný český dabing plný hlášek a místy i opravdového dramatu. Hodně se mi líbilo vyobrazení způsobu myšlení a psychika zvířat: to, jak nerozumí tomu, co jim člověk říká a vše si vyloží po svém. To, jak nedokáží pochopit, proč je páníček opouští a mají strach, že je to natrvalo. A proto jsou tak vděčná z každého návratu. Každé shledání je tak malou oslavou. A Neuvěřitelná cesta to, jako jedna z mála, bere v úvahu. A proto je v mých očích tak jedinečná. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Psisko, druhé psisko a kočena si myslí, že je páníčci opustili, a tak utečou a vydají se na cestu domů. Fajn nápad, fajn realizace, fajn příběh, fajn zvířecí charaktery. Tenhle film je vlastně celý fajn a trochu mě mrzí, že jsem ho neviděl během svého dětství, kdy by se pro mě možná stal i kultovkou. Nicméně na první zhlédnutí takového typu filmu není nikdy pozdě, obzvlášť pokud si neumím život bez pejska představit. Disney zvířecí filmy natočit umí a umí je udělat zajímavými a atraktivními, a to je i tento případ. Rozvážný pes, hravé a neposedné štěně a namyšlená micina je trojka, u které bych si myslel, že to nemůže fungovat. Ale ono to funguje na jedničku a jejich setkání s divočinou je docela sranda. A že to nakonec všechno dobře dopadne, to je něco očekávaného, co ale i přesto velmi potěšilo. Já byl s výsledkem nadmíru spokojený a i proto uděluji nadprůměrné čtyři hvězdy. ()

Paja.93 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem na to koukala pořád dokola. Je to krásnej příběh s těmi, promiňte, ale nejlepšími herci co film může mít. Sice se mi u konce vždycky tají dech a je to pro mě dost emotivní :) ale je to jeden z nejmírumilovnějších filmů co znám. Čistá krása, svět by měl být takovej, jak v tomto filmu, to by bylo krásně :) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Ke konci filmu je Chance ošetřen v útulku, kdy jsou mu vytaženy bodliny z čumáku. V dalších scénách a až do závěru snímku jde vidět, že je z cela zdráv a jeho čumák je bez známek zranění. (Jimmy15)
  • V původním filmu Neuvěřitelné putování z roku 1963 byly plemena a jména zvířat odlišná. Chance byl zlatý retrívr jménem Luath. Shadow byl teriér jménem Bodger a Sassy siamský kocour jménem: Tao. (Nach)

Reklama

Reklama