Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinové příběhu žijí na malém městě v rodině, kde každé z dětí má svého mazlíčka. Nejstarší Petr se stará o starého moudrého psa Shadowa, jeho mladší sestra Hope s láskou pečuje o kočku Sassy a nejmladší Jamie má ztřeštěného psa Chance, který strávil štěněcí věk v útulcích a lidem příliš nevěří. Když musí rodina na čas odjet do San Franciska a nemůže vzít zvířecí mazlíčky s sebou, svěří je do opatrování své známé. Jenže zvířata nechápou, proč je opustili, a proto se rozhodnou utéci a vydat se na cestu domů. Jenže cesta, vedoucí přes pohoří Sierra Nevada, je dlouhá a plná nebezpečí. Trápí je krutý hlad, nástrahy divoké přírody a překvapivá setkání s více či méně nebezpečnými zvířaty. Setkají se také s hodným profesorem, který vyléčí zraněnou Sassy, malou ztracenou holčičkou, kterou přes noc ochraňují a ke které další den dovedou zoufalé rodiče. (TV Nova)

(více)

Recenze (190)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ah, Jamie, voníš jako milion kostí !! Jsi ten nejmilejší kluk na světě.." Ačkoliv podobným zvířecím bijákům pro děti zrovna dvakrát neholduju, na Neuvěřitelnou cestu nedám dopustit.. To silné finále, navíc nesmírně podepřené výbornou hudbou Bruce Broughtona, snad nedojme jen toho největšího cynika.. Zručně natočenému snímku Duwaynea Dunhama přes jeho nevděčnost vůči náročnému divákovi prostě to jakési vnitřní kouzlo nemůžete upřít.. Jen si tak při sledování podobných záležitostí říkám, zda to vynaložené úsilí spojené s tím přetěžkým natáčením se zvířecími herci, vůbec stojí za to.. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Začínám na sobě pociťovat degeneraci mých (zbylých) mozkových buněk, protože čím jsem starší, tím se mi podobné filmy líbí víc a brečím už jen při pohledu na obrázek. Ale kdo mě zná, ví, že pro psy mám ohromnou(mírně řečeno) slabost, takže film o věrnosti psích miláčků a kočky (která je na tom téměř stejně) mě dostane na kolena. A co se stalo? Ano, jejich velké dobrodružství mě dostalo tam, kam chtělo, tj. co nejrychleji k mé fenečce a pořádnému mazlení :o) A já za to co? Haf-děkuji :o) ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle byla další simply escort mission. Jenže i na nich se kupodivu může lecos stát což už sám vím z těch dřívějších moc dobře. Ono se snadno řekne rodinný film a komedie k tomu... Rodič pak obzvláště pokud film sám neviděl si může říci, super , konečně něco nezávadného pro ty menší. No jo. Jenže aby to mělo šťávu i zde tvůrci přihodí nějaké to dramátko, případně se o to postará samotná knižní předloha. V kresleném Lvím králi tak lvíčkovi hned v úvodu umře tatínek a ač film mohl být sebe kouzelnější, vtipnější a plný písniček, brečící potomek z dobré poloviny z něj už nic neměl... Takže i ty rodinné filmy jsou někdy risk a nejinak je tomu zde. Potomka to opět rozbrečelo byť tam nešlo o nic extrémního a samozřejmě vše dobře dopadlo. Technologie v devadesátkách byly jinde než jsou dnes, takže zvířátka ve filmu mluví ač mají zavřené tlamičky. Dnešního zhýčkaného diváka to může zprvu trochu rušit, ale za čas si na to zvyknete. Úžasná ale byla souhra těch dvou pejsánů a kočičáka. Jak za sebou běhali severoamerickou divočinou a přes pláně. Příroda vůbec ve filmu je úžasná. Naši hrdinové navíc cestou potkají další kupu zvířátek, takže je opravdu na co se koukat. Film je námětem podobný jako byla Lassie, Goro bílý pes atd... Akorát tady se domů snaží dostat hrdinové tři. Oproti těm dvou výše zmíněným filmům ale s lidmi prakticky nepřijdou do styku a celou cestu domů jdou divočinou plnou nástrah a obyvatel divoké přírody. Dávám za tři ostny z dikobraza. * * * ()

BardDeLune 

všechny recenze uživatele

Tento film i jeho hodnocení je pro mne sentimentální brak. Poprvé jsem ho viděla někdy v roce 96' mám to tušení a krátce na to jsem dostala mého výjimečného labradora, který se pochopitelně jmenoval Shadow. Moc ráda se k tomuto krásnému dětskému filmu vracím zejména proto, že mne Shadow o Vánocích opustil. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Zvířata nedokážou pochopit, proč je opouštíte. Myslí si, že je to napořád. Proto vás tak radostně vítají, když se vracíte domů z práce. Ráda se nechávám tímto příběhem dojmout. Brečím vždycky jako želva a nedostává se mi papírových kapesníčků. Také jsem chtěla mít moudrého a klidného psa jménem Shadow, doma mám ale pravý opak. Neuvěřitelná cesta je opravdu film pro celou rodinu. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Širokoúhlá verze tohoto flmu není k dostání na DVD, sehnat se dá jedině na iTunes. (HappySmile)
  • Ač by se mohlo zdát problematické mít v jednom filmu dva psy a kočku, ústřední zvířecí trojce se ale nakonec stala přáteli – smečkou i v reálném životě. (Nach)
  • Film je remakem Neuvěřitelné putování z roku 1963, která byla natočena podle knihy vycházející ze skutečné události, která se odehrála v kanadské divočině. V původním filmu ale zvířata nemluví a děj komentuje vypravěč. (Nach)

Reklama

Reklama