Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinové příběhu žijí na malém městě v rodině, kde každé z dětí má svého mazlíčka. Nejstarší Petr se stará o starého moudrého psa Shadowa, jeho mladší sestra Hope s láskou pečuje o kočku Sassy a nejmladší Jamie má ztřeštěného psa Chance, který strávil štěněcí věk v útulcích a lidem příliš nevěří. Když musí rodina na čas odjet do San Franciska a nemůže vzít zvířecí mazlíčky s sebou, svěří je do opatrování své známé. Jenže zvířata nechápou, proč je opustili, a proto se rozhodnou utéci a vydat se na cestu domů. Jenže cesta, vedoucí přes pohoří Sierra Nevada, je dlouhá a plná nebezpečí. Trápí je krutý hlad, nástrahy divoké přírody a překvapivá setkání s více či méně nebezpečnými zvířaty. Setkají se také s hodným profesorem, který vyléčí zraněnou Sassy, malou ztracenou holčičkou, kterou přes noc ochraňují a ke které další den dovedou zoufalé rodiče. (TV Nova)

(více)

Recenze (190)

TaNya_ 

všechny recenze uživatele

Úžasnej hlas Michaela J. Foxe v příjemným rodinným námětu to hodnocení rozhodně pozvedne. Jako dítě sem se tomuhle filmu vyhla a vlastně můžu být ráda, protože sem si mohla vychutnat verzi českýho dabingu. Tři mazlíčci k sobě dobře pasují, dialogy sou vtipný i pro dospěhýho člověka a stopáž je akorát. Za mě určitě spokojenost. ()

Kaylar 

všechny recenze uživatele

U tohohle filmu jsem brečela, když jsem byla mladá. Brečím u něho i dnes, když mladá nejsem a jsem otrlá a cynická. Prostě tenhle příběh dvou psů a čičiny je takový, že mě bude dojímat úplně vždycky a taky se na něj vždycky ráda podívám. Krásné přírodní scenérie a šťastný konec jsou milým bonusem. Oceňuji, že film není nijak podbízivý a také má vcelku povedený český dabing. ()

Reklama

Kivis 

všechny recenze uživatele

Přesně ten film, který musíte vidět, když je vám kolem deseti, jinak vám později bude připadat trochu trpaný. A já mám to štěstí, že jsem ho viděl v ten správný čas. To se z něj pak lehce stane taková menší srdcovka a o dvacel let později nad tím vším patosem a kýčem člověk bez potíží přimhouří oko. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Aj by som napisal, ze to je moje dalsie guilty pleasure, ale akosi na tom nic guilty nevidim. Vynikajuci detsky film s kopou super momentov, krasnych lokacii, mileho humoru (I hate fast food) a obcasneho nefalsovaneho napatia (vodopad, jama). Zvieratka su navyse aj sympaticke postavy a vobec nevadi, ze pri rozpravani nehybu ustami. V podstate je to taky Lady a Tramp pre chlapcov. 8/10 ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, jestli je dobře, že je to bez CGI, nebo ne.....Na jednu stranu to dobře určitě je, protože to není animák s umělými psy a kočkou, všechno je skutečné....Na druhou stranu dabing působí opravdu děsně, a příběh mi příjde takový jalový..Ale co už, film je to docela hezký, psi jsou moc milí (a kočka) a občas je potká nějaké dobrodružství..No musel jsem se na to podívat, protože mám psy moc rád....70% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Scéna, v níž Chance vběhne v plné rychlosti do stromku, vznikla úplnou náhodou a filmařům se zalíbila natolik, že pro ní poupravili scénář pro výsledný film. (Nach)
  • Ač ústřední trojici zvířat primárně představovali Ben, Rattler a Tiki, měli okolo sebe hned několik dublů. Chance hrály čtyři různí psi. Kočku Sassy dublovalo někdy až deset jiných koček. Používaní byli pro buď náročnější scény, na které ústřední trio nebylo trénováno, nebo když zvířata byla unavená. (Nach)
  • Rodina, která vlastní trio hlavních zvířecích protagonistů se jmenuje Burnfordovi. Toto příjmení nebylo vybráno náhodou. Autor původní knihy z níž vychází Neuvěřitelná cesta se jmenoval Sheila Burnford. (Nach)

Reklama

Reklama