Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začalo to přáním, z něhož se stalo dobrodružství a skončilo to jako road trip. Třiadvacetiletý Neal Oliver má ve svém životě víc otázek než odpovědí. Má studovat práva, jak si přeje otec nebo raději malovat, podle touhy svého srdce? Je mu jeho přítelkyně Sally souzená nebo ho čeká jiná zatím záhadná žena, o které se mu zdá a která ho inspiruje? Je s ním něco v nepořádku, když nechce červené BMW, které mu dal otec k narozeninám? Neal sfukuje svíčky na svém narozeninovém dortu a přeje si dostat odpověď na všechny svoje otázky. A ani se nenaděje a míří si to po cestě, která není zaznamenaná na žádné mapě. Čekají ho setkání a místa, na která nikdy nezapomene... (Stereo&Video)

(více)

Recenze (854)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Svérázné a originální dílko. Cesta po (ne)existující Interstate 60 uteče velmi rychlým a svižným tempem, které ani na okamžik nedává prostor pro jakékoliv slabší či snad nudné momenty. Film má spád, a na jeho konci Vás po pestré přehlídce různých bizarností a zvláštností čeká příjemná pointa. Skvělé herecké obsazení, jasně vede Gary Oldman se svou netypickou dýmkou a červeným motýlkem, sympaťák James Marsden, který se při čtení Marvelovských komiksů již vzhlédl ve své budoucí slavné postavě, ve vedlejší roli výborný Chris Cooper (kurňa, dejte mu konečně někdo pořádnou hlavní roli hodnou jeho formátu:) a fešná Amy Smart. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Se scénářem si Bob Gale opravdu vyhrál. Jako ostatně se vším, co dělá. (Všechny ty perfektně skloubené časové paradoxy v BTTF jsou jeho.) Hraje si s divákem jak kočka s myší a vždy vás něčím překvapí. Vyústění snímku (poučení životní) je sice vcelku lehce odhadnutelné, zato bych vypíchnul scénu matka&droga. Ještě nikdy mi při smíchu ve filmu neběhal mráz tak mocně po zádech... ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.7/10] | me: Svojský film, ktorý prináša priestor na hru s mysľou a nevtieravý vtip. Je to útok na vnímavosť, je to netradičný pohľad na životne dôležité rozhodnutia a voľby. Je to trefné a pútavé a hlavne veľmi zaujímavé. Takýto spôsob sa mi páči - je iný ale výborný. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám, jsem se svými třemi hvězdičkami pod průměrným hodnocením...Ale nemůžu jinak - "Interstate 60" je sice zábavná, Gary Oldman skoro lahůdkový, scénář fantastkně rozjivený atd., ale výsledný dojem je někde na půl cesty - mám rád příběhy, kde se meze představivosti nekladou, ale tady mi všechno zavánělo samoúčelností a hrou pro hru. "Interstate 60" mi dokonce nedala prostor pro správné napojení, pro jistou reflexi - vše je tu zcela polopaticky a nejlépe hned několikrát řečeno, vše je nalinkováno a všechny "filosofické" otázky a odpovědi vyznívají strašně banálně. Na druhou stranu, některé scény jsou vážně úžasné - jen si teď nějak ani jednu z nich nevybavím...Heh, to bych měl jít s hodnocením ještě níž. Ale dobrá, nechám to tak být - pamatuju si, že jsem se u "Interstate 60" docela slušně bavil...přesto pachuť zvláštního pseudomyšlenkově-hravého mixu převažuje. Abych nezapomněl, možná je také problém v tom, že já bych se pro Amy Smart netrmácel ani za nejbližší roh... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Zajímavá filmová hříčka se spoustou vtipu i moudra. Vzhledem k poněkud absurdnímu tématu jsem měla trochu obavy, naštěstí se ukázaly být zbytečnými. "Interstate 60" příjemně zabaví, rozesměje, nabídne několik podobenství na téma lidstvo (např. kuřáci a právníci) a vše dovede do morálně korektního závěru. V hlavní roli bych preferovala nějakého méně přeslazeného herce než je James Marsden (ikdyž se snažil), Garry Oldman byl se svým skřítkovsky škodolibým, vědoucím úsměvem naprosto přirozený, potěšila všeříkající scénka s Chrisem Cooperem "I WILL WORK FOR FOOD" a zrovna tak mě rozesmála chvíle setkání s dívkou snů ve věznici. Zkrátka příjemný, chytrý film, byť mě neokouzlil na 5*. 78% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (24)

  • Sentence, kterou má na vizitce Bob Cody (Chris Cooper): „Say What You Mean, Mean What You Say,“ je přikládána Chucku Garciiovi, což je motivační autor, profesor, trenér, profesionální řečník a horolezec. V českém překladu zaznělo: „Říkej, co říct chceš a mysli to doopravdy.“ (sator)
  • SPZ Nielova (James Marsden) vozu je „TAK2BNK“. Je to zkratka fráze, kterou používá jeho otec: „Take to bank.“ („Jdi s tím do banky.“). (sator)
  • Sally (Melyssa Ade) komentuje film, který běží v televizi v 19. minutě, slovy: „Já bych nikdy neodešla.“ Jedná se o závěrečnou scénu z filmu Blízká setkání třetího druhu (1977). Jde o zásadní rozhodnutí – zda nastoupit do kosmické lodi mimozemšťanů či ne. (sator)

Reklama

Reklama