Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Koncem předminulého století na rumunském venkově půjčí statkář Sotirescu peníze muži, který mu je ani po letech není schopen vrátit. Jelikož má dlužník krásnou dceru, bohatý statkář si ji místo peněz vezme za ženu. Toto manželství však nikomu z nich štěstí nepřinese. (MVanis)

Recenze (2)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Rumunska realita 19. storocia bola hodne drsna. Este stale fungovalo poddanstvo /serfdom/, Rumunsko bolo rozdelene  medzi viacero dnes uz historickych, zaniknutych statov. Zivot ludu bol  tazky a umorny - cely zivot prezili obycajni Rumuni v chudobe, museli tazko pracovat a nemali moznost zbohatnutia a zlepsenia zivotnych podmienok. To film vystihol  dokonale   : 78 % ()

Véča 

všechny recenze uživatele

Film, jehož děj se odehrává koncem 19. století v Rumunsku a zobrazuje konflitkní prostředí chudnoucí šlechty a zbohatlíků utlačujících chudé rolníky. Děj je rozdělen na tři různě dlouhé části chronologicky seřazené za sebou. Ty zachycují postup Tanase Scatiu při bohatnutí a získávání majetku zadlužených šlechticů. Oddělení tří částí je příliš násilné a úplně roztrhá plynulou dějovou lini, která najednou přeskočí nejprve o rok a pak o dalších pět lát dále, a působí značně rušivě v celém filmu. Především druhá část je naprosto zbytečná, jakoby nebyla součástí filmu. Většinu filmu táhne herecky představitel Tanase, ústřední postavy. Ostatní skoro všichni kladní působí bezvýrazně a jakoby kromě bojara Dinu Murguleta ve filmu hráli jen tak do počtu. Dvě postavy z první části Saša a Mattei si docela bez vysvětlení kamsi zmizeli v dalších dvou částích, přestože v té první se jednalo hlavně o nich dvou, takže jejich přítomnost působí celkem zbytečně. Díky tomu, že film prochází delším časovým obdobím je zde krásně rozpracován vývoj postav v závislosti na jejich životních vzestupech či pádech. ()

Reklama

Galerie (7)

Reklama

Reklama