Reklama

Reklama

Komediální drama s Petem Davidsonem, Sethem Rogenem a Paulem Danem v hlavních rolích popisuje neuvěřitelný příběh boje Davida s Goliášem, kdy se parta amatérských investorů na internetu rozhodla ukázat, jak je burza na Wall Street křehká, a organizovaně začala navyšovat hodnotu společnosti GameStop (ano, obchod s videohrami), až se z ní stala nejúspěšnější společnost na světě. V důsledku toho utrpěly významné hedgeové fondy a nezávislí short selleři zničující finanční ztrátu. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (115)

ondraondra 

všechny recenze uživatele

Blbuvzdorný film, pochopitelný i pro lidi, kteří se o peníze moc nezajímají. Všechno je podáváno srozumitelně a jednoduše, narozdíl třeba od Sázky na nejistotu, kde jsem se místy vůbec nechytal. Prostě příběh o obyčejných lidech pro obyčejné lidi s ideální stopáží a perfektním obsazením. Jistá známá česká tvář příjemně překvapila. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Gillespiemu hodně fandím. Ať už je to I,Tonya nebo seriálový Pam&Tommy, tak mě tyhle dramatizace skutečných událostí velmi baví. Dumb Money si bere  na paškál investiční haló způsobené nesmyslným růstem akcií zastaralého Gamestopu hnaných hysterií mezi malými investory. Dostali tak do úzkých nejedno velké zvíře daného odvětví. Samozřejmě je všechno velmi zdramatizováno nebo chcete-li zromantizováno, ale já se bavil velmi dobře. Big Short to sice není, ale nakročeno by bylo. Cool, svižné, zábavné a inspirované skutečnými událostmi. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Fincherův Social Network byl o tom, jak nová, technologiemi odkojená generace nerdů vrazí sekeru do fosilizovaného finančního estabilishmentu. Dumb Money je teoreticky o tom, jak ona generace je nyní oním estabilishmentem a dotírá na její tržní jistoty generace následná, využívající k tomu jejich prostředků. Nebo alespoň to tak mohlo být, kdyby Gillespie nebyl jen námezdný režisér, který imo o filmu přestane přemýšlet minutu po tom, co odzvoní konec natáčecího dne. Místo toho, aby se film zabýval problémem v tom, že navzdory úsilí prostého internetového lidu tato srandovní žabomyší přetahovaná nezměnila ve světě vyšších financí vůbec nic, tak k tomu přistupuje jak k nějakému přiblblému motivačnímu videu o tom, že když se spojíme a vydržíme, otřesou se staré struktury v základech. Ačkoli sám ten film vypráví příběh o tom, jak se nic takovýho nestane. Prý teda po této kauze již podobným investicím na Wall Street přestanou říkat Dumb Money, well... I kdyby, tak nám ta revoluce pokračuje ale opravdu po baletích krůčkách. Tři hvězdy tomu dávám proto, že jakožtu člověku, který penězům rozumí asi tak, že tady dostane papírek a naproti přes ulici je bar, kde se dá utratit, mě to neustálý vysvětlování, co se to tam vlastně děje, zaměstnávalo jak lore nějakýho komplikovanýho sci-fi, takže to celý uteklo jak voda. ()

Baronne 

všechny recenze uživatele

Obrácenej Vlk z Wall street, David proti Goliášovi. Co když těch Davidů je tisíc? Nebo milion? Sympatickej příběh podle skutečnosti, kde chudí mění svoje osudy tím, že nechtěně okrádají pár bohatých čuráků. Pro mě velkej surprise, to byl už Vlk, ale tady jsem to teda echt nečekal. Dano opět hraje úchyla, výjimečně přívětivýho a po boku má krásnou, usedlou Tris. Jo a taky je to kurevsky vtipný. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

7/10. Erik Meldík v americkém filmu? Ano je to tak, i on se tam na pár scének objeví, avšak nikoliv jako herec, ale jako influencer komentující tehdejší dění na burze. Co se filmu týče, jedná se o originální snímek vysvětlující co se to k čertu vlastně stalo na Wall Street s kauzou GameStop. Snímky podle skutečných událostí mám rád a když se k tomu přidá kvalitní herecké obsazení (ano, mluvím hlavně o Paulu Danovi), vznikne z toho snímek, který s čistým svědomím doporučím každému, kdo se zajímá o finanční trh či má rád jak obyčejní lidé vyjeb*u s pracháči na Wall Street. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (7)

  • Pivo značky Scrimshaw, které pije Keith Gill (Paul Dano) v restauraci na začátku filmu, vyrábí pivovar v malém kalifornském městě Fort Bragg. (HellFire)
  • Steve Cohen (Vincent D'Onofrio) nosí v jedné scéně čepici s logem baseballového klubu New York Mets. Skutečný Steve Cohen je vlastníkem tohoto klubu. (HellFire)
  • Když se objevují autentické záběry reakcí některých youtuberů, tak se na moment objeví í český youtuber Erik Meldík z ViralBrothers. (Posheidon)

Související novinky

Nový Vlkodlak mění hlavního představitele

Nový Vlkodlak mění hlavního představitele

14.12.2023

Nadcházející filmový příspěvek do světa monster od studia Universal mění svého hlavního představitele. Podle oznámení z roku 2020 si v nové verzi hororu Vlkodlak měla hlavní roli zahrát populární… (více)

Reklama

Reklama