Reklama

Reklama

Slepičí úlet

  • Velká Británie Chicken Run (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco ostatní slepice na farmě ďábelských manželů Tweedyových pouze sní o lepším životě, jejich inteligentní družka Ginger spřádá plány, jak odtud uletí! Jenže problém je v tom, že slepice létat nedovedou... Nebo snad ano? Všechny pokusy o útěk končí nezdarem, dokud se na farmě neobjeví kohoutí světák Rocky a nenabídne zlenivělým slepicím letecký výcvik. Zpočátku to jde ztuha, ale stačí chuť spolupracovat, pevná vůle a trocha štěstí a hejno se posledním odvážným pokusem o úlet vrhá vstříc svobodě. Nezapomenutelné postavičky a skvělá animace - to vše v podání Oscarem oceněných tvůrců filmu Wallace & Gromit - jsou zárukou skvělé zábavy pro celou rodinu! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (367)

Laxik 

všechny recenze uživatele

Pod výborným nápadem o utíkajících slepicích se skrývá jen tisíckrát a jednou viděný příběh frajera, který přijde, lže, je oblíbený, když jde do tuého uteče, ale nakonec se vrátí a všechny zachrání. Chápu, že tohle má být pocta hraným filmům, ale na mě je tam moc pitvoření a nezachrání to ani parádní animace a slušná dávka povedených fórků. ()

Faramir 

všechny recenze uživatele

Film podle mého názoru odkazuje na všechny lágry, nejen ty německé pro spojenecké vojáky. Hodí se k němu i jeden starý vtip: V Mikulově (nebo Aši) spolu vyjdou otec se synem na kopec, pohlednou na jih (nebo západ) a syn se ptá: "Tati, kdo je za tím ostnatým drátem?" a otec na to smutně: "No přece my, synku, přece my." https://www.youtube.com/watch?v=oUDCbOVmSdU ()

Reklama

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Výborný film, který je zpracován tak trošku jinak než běžné animáky. Slepice jsou z plastelíny, což se ve filmu jeví jako zajimavý kreativní a originální prvek. Scénář byl skvělý, velice pěkně propracovaný, tak, že pobaví i dospělého, ale nadruhou stranu film pochopí i malé děti, pro které byl film původně udělán samozdřejmě. Jako menší jsem tento film miloval, a miluji ho i teď. Super animák s propracovaným dějem, a s časnými vtipnými hláškami. 85%. (Ten výraz hledících slepic, s vykulenýma očima je vážně nezapomenutelný:-D) ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Předem se omlouvám za chvíli neskrývaného a bezbřehého obdivu k tomuto filmu. SLEPIČÍ ÚLET považuji za naprosto úžasnou záležitost. Věci od Nicka Parka a Aardman Studia jsou pro mně vůbec už léty ověřenou záležitostí a známkou nejvyšší kvality. SLEPIČÍ ÚLET je pak navíc důkazem, že tito freaci dokáží vytvořit celovečerní film, který ani minutu nenudí, pohladí na duši, uhrane formou zpracování, překvapí účastí skvělého, suchého a zcela nevulgárního humoru etc. Kopa skvělých vtípků je navíc tvořena "pouze" jakýmsi převodem stylizací, atributů (a chvílemi snad až klišé) hraného filmu do tohoto plastelínového světa. Shrnuto a podtrženo: Bezprecedentní úlet, který potěší formou a obsahem. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Karey Kirkpatrick .. Alegorie koncentračního tábora včetně plánovaného konečného řešení tj. vyhlazení slepic je výborně promyšlená. Ostatně celý scénář rozvádí jednodušší zápletku poměrně zajímavě, byť ne překvapivě. Plastelínová animace slepic je velmi propracovaná a jak už je od Creature Comforts známé velice vtipná a osobitá. Nick Park to zkrátka umí. Přesto jeho první celovečerní film nevystupuje ze stínu Wallace & Gromit – nejen těch krátkometrážních, ale zejména celovečerního The Curse of the Were-Rabbit. 70% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu se několikrát objeví záběr na kurník označený číslem 17, který odkazuje na válečný film Stalag 17 (1953), odehrávající se v zajateckém táboře. (Indy_Brabino)
  • Původně měl film obsahovat také postavu mladšího bratra Ginger, Nobbyho. Studio DreamWorks ji však nechalo vyškrtnout, aby byl film méně „roztomilý“. (Listeroman)
  • Součástí filmu je řada odkazů válečný film Velký útěk (1963). Příkladem je zavírání na samotku (házení do kontejneru), pohazování si baseballovým míčkem o stěnu nebo i samotný útěk, kdy se slepice snaží dostat ven pomocí tunelu a dřevěného vozíku na kolejničkách. (T081)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama