Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pittsburgh, rok 1901. Kate Soffelová /Diane Keatonová/ je manželkou správcu Alleghenskej väznice a vzornou matkou štyroch detí. Jej prácou a životným poslaním je rozdávať Bibliu a slová útechy väzňom odsúdeným na smrť. V celách smrti sa ocitnú aj bratia Ed /Mel Gibson/ a Jack /Matthew Modine/ Biddlovci, ktorý čakajú na konečný rozsudok za lúpež a vraždu. Pani Soffelovú, žijúcu v stereptypnom a nudnom tempe za tmavými stenami väzenia, očarí Edova charizmatická mladosť a túžbu po slobode a živote... (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (6)

  • Někteří vězni, kteří si odpykávali tresty v té době stále ještě fungující věznici Allegheny County, byli do tohoto filmu obsazeni jako komparzisté. (jezurka42)
  • Ken Wahl se měl setkat s Diane Keaton ohledně přijetí role Eda Biddla. Při cestě na tuto schůzku měl však Wahl vážnou nehodu na motorce a utrpěl zranění hlavy, které si vyžádalo 89 stehů. (jezurka42)
  • Vězení, ve kterém se část příběhu odehrává, je skutečné vězení Allegheny County, v němž byli uvězněni Jack and Ed Biddle. (jezurka42)
  • Film byl natočen podle skutečného příběhu Charlese 'Bucka' McGoverna a Biddle Boys, který se stal roku 1901 v Pittsburghu. (Terva)
  • Natáčení filmu probíhalo v Ontariu. (Terva)

Reklama

Reklama