Reklama

Reklama

Pomsta je zábava, když se jí ujme dvojnásobný držitel ceny Akademie(R)* Mel Gibson v roli drsného Portera. Odplata je svižná a vtipná směs akce a filmu noir. Snímek režíroval držitel Oscara za L. A. Přísně tajné Brian Helgeland a podílel se také na scénáři, jež je adaptací románu Donalda E. Westlakea. Ten už posloužil jako předloha pro klasiku Point Blank, která vznikla ve spolupráci Jon Boorman/Lee Marvin. Když Portera podrazí vlastní kumpáni, ukradnou jeho podíl v hodnotě 70 tisíc dolarů a nechají ho napospas smrti, zbývá jen jeden způsob, jak věc vyřešit: Porterův způsob. Jeho vendeta postaví spoustu podrazáků před hlaveň pistole. Zkorumpovaní policajti. Pouliční gangy. Bezpáteřní křiváci. Šéfové podsvětí. Všichni, kdo stojí mezi Porterem a jeho sedmdesáti tisíci, brzy zjistí, že se Porter vrátil... a chce se mstít. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (695)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Odplata je dost dobrý film. Mel Gibson je dostatečně a hlavně přesvědčivě tvrdý, dějově je to dobře zpracováno, jen mě celou dobu udivovalo, že i když jsem tenhle film nikdy předtím neviděl, měl jsem celou dobu dojem, jako bych to všechno už někde sledoval. Skoro v každém momentu jsem věděl předem, co se stane. Neví někdo, čím by to mohlo být? ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Akčná, dejovo ľahko odhadnuteľná jednorázovka, o mužovi, ktorý sa mstí. Niekoľko týždňov od uzretia mi spoľahlivo vyšumela do stratena množstva podobne ladených thrillerov. Medzi pozitíva patrí zaujímavé sfarbenie, zopár vydarených dialógov a miestami nervydrásajúca atmosféra. Negatíva - neoriginálny, odhadnuteľný dej, slabé vyznenie, prílišná ukecanosť. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

S Point Blank má tento film spoločnú maximálne východziu zápletku, takže nejedná sa o žiaden remake, ktorý by mu vzdával hold. Na to pozor. Odplata je svižnejšia, neberie sa príliš vážne a je to proste čistá zábava. Ubehne to ako voda, všetci sú cool (tentokrát v dobrom zmysle slova), Liu a Bello sú sexi, takže nemáte sa načo sťažovať. Inak, ako takto povrchne sa tento film komentovať nedá, pretože toto sú vážne jeho jediné prednosti. Záleží na tom, či ste zrovna správne naladení. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Starý zvyky mají tuhej kořínek. Když se jich včas nezbavíte, je s vámi konec!….. Příběh ctí zákony POMSTY. Vyhledat – zneškodnit. Ruční práce s pravidlem ,,NESER TAM KDE JÍŠ“. Místo jednoho protivníka rázem čtyři. To už musíte mít dobrej plán! A kdo ví? Třeba dostane svý prachy zpátky! Chytrý příběh se zajímavou zápletkou, kterému vévodí ,,starý lišák“ M.Gibson. Člověk rád sleduje, jak ,,začíná bejt slavnej“! Za zmínku stojí i domina Lucy Liu. PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ *** Co jsme viděli (určitě) potom! VÝKUPNÉ! Aneb jak Mel Gibson ,,rozmnožil“ sedmdesát táců!!! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Porter je tvrdohlavý, drsný týpek. Zločinec, profesionálny zlodej. Ale v hĺbke duše je to férový chlap. Chce len to, čo mu patrí. Podiel zo zisku a tiež „Odplatu“ za podraz, ktorý bol na ňom spáchaný. Preto sa rozhodne tvrdo ísť za svojim cieľom. Chce svojich 70 tisíc dolárov. Nezastaví ho žiaden Syndikát, ani Podnik, ani armáda krkatých zabijakov, ani najvyšší pohlavári mafie. Neprestane pokiaľ nedostane, čo je jeho. Výborný akčný krimi thriller, v ktorom si zahral hlavnú úlohu Mel Gibson. Odhliadnúc od afér, ktoré ho v poslednom čase prenasledujú v súkromnom živote, musím konštatovat, že je to charizmatický muž a výborný herec. Mel Columcille Gerard Gibson je borec. **** ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • Režisér Brian Helgeland bol z filmu vyhodený dva dni po tom, čo získal cenu Akadémie za film LA Confidential (1997): "Vedel som, že ma chcú vymeniť, no dúfal som, že ak sa mi podarí získať Oscara, veci sa zmenia. V nedeľu som si prevzal sošku a v utorok som mal na stole výpoveď. Toľko ku oscarovému kúzlu." (Arsenal83)
  • Keď James Coburn zistil, že rekvizitné cigary, ktoré mala jeho postava používať, sú nevhodné na fajčenie, vošiel do prívesu Mela Gibsona, ktorý tam práve nebol, keďže nenatáčal scény, a vypomohol si niekoľkými Gibsonovými cigarami. (Arsenal83)
  • V režisérském sestřihu chybí scény návštěvy "doktora", všechny scény s panem Bronsonem (Kris Kristofferson) a jeho synem, likvidace gangsterů v autě a Pearl (Lucy Liu) se nedostane do křížku s tlusťochem (Doc Duhame). (giallo)

Související novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (více)

Statham nahradí Gibsona v další Odplatě

Statham nahradí Gibsona v další Odplatě

26.04.2011

Slavný autor noirových kriminálek Donald Westlake napsal celkem 24 románů, v nichž vystupuje profesionální zločinec Parker (žádné křestní jméno). Je to jakýsi novodobý Robin Hood, který zásadně bere… (více)

Posily pro Hulka a Mumii

Posily pro Hulka a Mumii

17.05.2007

Letní natáčení největších trháků příštího roku se hopem blíží a castingoví agenti se činí, až se jim kouří od mobilů. Známe už hlavní představitele třetí Mumie (vrátí se Brendan Fraser, jeho syna si… (více)

Reklama

Reklama