Reklama

Reklama

Dosud se nenašla nevěsta, která by se krásou vyrovnala namyšlenému králi salernskému (V. Dlouhý). Košem dostala i chytrá a půvabná princezna riminská (P. Ptáčková). „Vezmu si ji, až bude jeptiškou a já mnichem!“ vzkázal Nicolettě po jejím bratrovi Riccardovi (M. Dlouhý) král ze Salerna. Nicoletta se ale pustila do „boje“. V přestrojení za malířku se vypravila na salernský dvůr, aby zde nabídla své služby. Měla velký úspěch u princezny Margueritty (M. Hrubešová), u královny (J. Hlaváčová), a i pyšný a do sebe zahleděný panovník si objednal svůj obraz na hedvábí, a co víc – začal se o tajemnou malířku zajímat… (Česká televize)

(více)

Recenze (63)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Kouzelná pohádka, milá i vtipná, zábavná i chytrá, Pavla Ptáčková se mi moc líbila, zejména ta její verze prostořeké malířky.. Vladimír Dlouhý opět výborný, roli pyšného krále zvládl skvěle, Michal Dlouhý jako bratr princezny také dobrý a potěšila mě i hudba Petra Hapky, moc hezká.. Mám jedinou výtku a tou jsou paruky, tolik nevkusu v jedné hodině se málokde vidí.. ()

hanikrivi 

všechny recenze uživatele

Skvělá televizní pohádka spíše pro dospělejší diváky, kteří ocení konverzační humor a výborné herecké výkony. Nezapomenutelný je asi Vladimír Dlouhý, jak pohazuje svou zlatou hřívou. :-) Překvapilo mě, že i pro zcela vedlejší role pan Ludvík Ráž vybral herce takového formátu jako je Radoslav Brzobohatý. Moc mile na mě působí i to, že to tentokrát není princ, který se rozhodne získat a napravit dívku svého srdce, ale princezna, jinak zcela rozumná. Další hvězdička je za umírněné, ale elegantní kostýmy a za to, že se v pohádce maluje. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Nemohl jsem se s nikým ztotožnit. Bráškům Dlouhým to nesluší, ba naopak - narcistní Vladimír vypadá strašně směšně. Princezna z Rimini je blbá a naivní jak podrážka od boty a ta druhá princezna, která by nepočala, ani kdyby žila s nosorožcem (stálá bolest hlavy) je taky žúžo. Neměli aspirin? Trochu mě nudilo stále přesvědčování á la "ty jsi krásná", "ne nejsem", "ale jsi", "ne nejsem!". Výborná je však hudba. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Velmi přijemná pohádka, hlavně díky sympatickým hercům. Pavla Ptáčková, jinak výborná divadelní herečka by si zasloužila mnohem více příležitostí v televizi. Michal Dlouhý, jako její bratr mi sedí mnohem více, než Vladimír v roli krásného krále. Markéta Hrubešová, Jana Hlaváčová a Radoslav Brzobohatý, ti pouze završují výborné herecké obsazení. Z malé televizní Popelky se vylíhla jedna z Královen mezi dnešními pohádkami z ČT1. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Solidní, pěkně zahraná dialogická telenovela v příjemných renesančních kulisách. Spíš dvoudílná než jednodílná: Z počátku silně působí mravní poselství a vkusná romantika celého příběhu, později se čím dál víc natahuje a ždímá ta všeobecná zamilovanost ústřední čtveřice. Taky je dost těžko uvěřit, že by italský renesanční kavalír (navíc lokální král) trpěl tak nemístným strachem vyznat lásku své milované. Pohádka je každopádně must-see pro milovníky Vladimíra Dlouhého, protože vidět ho coby „krásného krále“, jehož krása spočívá v kníru a přeondulované hřívě, za jakou by se v 80. letech nemusel stydět ani nejteplejší dolnorakouský metalista, je velmi nevšední zážitek. Obě princezny jsou nicméně opravdu krásné a zvláště Markéta Hrubešová zde prokazuje, že když se patřičně položí do trpící senzitivní dobrotivé introvertní oduševnělé princezny, nepotřebuje si na natáčení ani brát svoje jindy nepostradatelná prsa. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

Reklama

Reklama