Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1607 z Londýna vyplouvá loď do Nového světa, které velí mladý kapitán John Smith. Cílem cesty je získání zlata a dalších pokladů. Výpravu vede chamtivý guvernér Ratcliff. V té době krásná indiánská princezna Pocahontas, dcera náčelníka Powhatana, přemýšlí o svém poslání v životě. Měla by se provdat za Kocouma, drsného válečníka, kterého pro ni vybral její otec, nebo ji připraví osud něco jiného? (TV Nova)

(více)

Recenze (208)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Vyslovene priemerný disney, čakal som viac. Chýba tomu šťava, poriadny humor a nadhľad. Piesne síce nie sú zlé, ale v pamäti neuviaznu. Príbeh sa ženie dopredu v prehnanom tempe a nie je čas na poriadne rozvinutie charakterov. Animačne mi to tiež moc nesadlo. Jediná scéna ktorá skutočne fungovala a mala v sebe tú správnu mágiu bolo prvé stretnutie Johna Smitha s Pocahontas, škoda, že to bol len osamelý záblesk. 5+/10 ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Ach jo. No tak já nevím. Někdy se hold nedaří. Někdy až moc. Pocahontas není nic co bysme doteď neviděli. Velice jednoduše se tento film tratí v celkovém měřítku. Není ničím zajímavý, nemá dobrý příběh a ani není vtipný. Teoreticky je to jako Kráska a zvíře akorát v masovějším měřítku. Rozhodně ne moje gusto. Za pár měsíců i zapomenu, že jsem to někdy viděl. ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Pamatám sa, že vždy keď to náhodou otec doniesol z požičovne tak som spravil len - Ble, fuj, kto má také blbosti pozerať a šiel som preč. Keď som to však videl neskôr vo veku 21 rokov, veľmi ma to nadchlo, očarilo a úplne dostalo. Neskutočne vydarená hudba patrí k tomu najlepšiemu čo som kedy vo filmoch vôbec počul (porazilo to na Oscaroch Statočné srdce a to už o niečom hovorí). Pekná animácia, dobrá myšlienka a príbeh pre celú rodinu s humorom, ktorý je jemný a milý (žiadne trápnosti). Jeden z najkrajších zážitkov, čo som kedy zažil pri animovanom filme. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Klasická disneyovka, s nádhernou animací a podmanivou hudbou. Krásný romantický a trochu i dramatický příběh, který ač lehce naivní, přesto velmi poutavý a plný různých přírodních či etických motivů a poselství. Vše podpořeno prvotřídní hudbou, jak je již u Disneyho zvykem. Z minimálního rozpočtu se tvůrcům povedla natočit perfektní podívaná pro celou rodinu. 8/10. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Moc krásná pohádka o podstatě soužití mezi lidmi a přírodou, i když konec zrovna moc veselý není, ale je velmi dojemný a na druhou stranu, bylo hezké vidět nějaký jiný konec od Disneyho než "Žili šťastně až do smrti". Navíc nádherné písně, krásný scénář plný mouder a romantická zápletka, jen záporná postava mohla být více promyšlená. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (72)

  • Mnohí v Disney mali na začiatku veľké nádeje ohľadom tohto filmu po jeho premiére. Vtedajší šéf štúdia Jeffrey Katzenberg považoval tento projekt za prestížnejší ako Leví kráľ (1994) a dokonca veril, že má šancu získať nomináciu na cenu Akadémie za najlepší film, podobne ako to predtým dokázali filmom Kráska a zviera (1991). Avšak tomuto filmu sa komerčne nedaril tak, ako sa očakávalo. Získal síce dobré recenzie a dosiahol úspech v kinách, ale pretože sa tento film zaoberal vážnejšími témami, neoslovil mladšie deti tak, ako predchádzajúce hity od Disney. (Pat.Ko)
  • Keď Irene Bedard pracovala na tomto filme, bola nominovaná na Zlatý glóbus za úlohu vo filme Vzpoura na Wounded Knee (1994). Ako blahoželanie animátori vytvorili obraz Pocahontas obklopený slnečnicami. Slnečnice sú Irenine obľúbené kvety. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Reklama

Reklama